İlaçlar ve Ruhsallık?

Anomander Rake

Kayıtlı Üye
Bunu sohbet muhabbet kısmına sormuştum ama cevap gelmedi. Ben de burada bir daha sormak istedim.
İlaçlar, özellikle psikoloji için (özellikle şizofrenlik vs) ilaçların ruhsallığa etkisi nedir? Mesela çakralara zarar vereceğini düşünmüşümdür ben, özellikle 3. göze. Neden böyle düşündüm hiçbir fikrim yok. Maneviyata etkisi nedir psikoloji için verilen ilaçların?

hastalığın kendisi zaren çakraların sorunlu olupunu gösterir.

İlaçlar yan etkileri nedeniyle çakraların zarar göresine neden olabilir.

Bazı ilaçlar çok fazla uyuşturduğu için düşünme ve hissetme sorunları manevi olarak sorun yaşanmasına sebep olabilir.

Ama dediğim gibi burada ilaç değil hastalık ana sorun.

hastalığın kendisi zaren çakraların sorunlu olupunu gösterir.

İlaçlar yan etkileri nedeniyle çakraların zarar göresine neden olabilir.

Bazı ilaçlar çok fazla uyuşturduğu için düşünme ve hissetme sorunları manevi olarak sorun yaşanmasına sebep olabilir.

Ama dediğim gibi burada ilaç değil hastalık ana sorun.
Evet, hastalığı sadece fiziksel değil, ruhsal boyutta da düşünmeliyiz. Çakralar, enerjik alan, aurik alan, eterik beden... Ama benim sorduğum daha çok şey gibiydi, her ilaç kesin zarar verir mi? Psikolojik ilaçlardan bahsediyorum. Hiç ilaç içmemek mi gerekir? Meditasyon, reiki, kundalini, çakra çalışmaları, arınma çalışmaları gibi çalışmalar mı yapılması gerekir?

Kişisel görüşüm dopamini pre frontal cortexi etkiliyor ilaçlar.Maddesel boyutta senin düşünme salgını beynin o bölümünü etkiliyor.Transa geçmek için özel çaylar içmenin tam tersi bir durum.

İlaçlar, özellikle psikoloji için (özellikle şizofrenlik vs) ilaçların ruhsallığa etkisi nedir? Mesela çakralara zarar vereceğini düşünmüşümdür.

Hiç öyle düşünmeyin. Ben de öyle düşünüyordum. Hatta sırf bu yüzden paranormal aktivitelerime çare ararken ilaç tedavisini bile reddetmiştim.

Şu an düşüncelerim kısmen değişti ama.

İlaçlar, evet kesinlikle çakraları baskılıyorlar. Ama şizofreni gibi hastalıklar zaten çakraların uçurumdan düşercesine hızlı çalışmasından da kaynaklanıyor. O halde uzman kişi seni evvela telkine açık hale getirmek için gerekirse ilaç ile bir güzel mayıştıracak. Sen de ona tabi olacaksın. Beynin sürekli kurarken, sana muhalefet ederken, nevrotik patlamalarını kontrol edemezken tedavi de olamazsın. Tedaviye karşılık veremezsin bi kere. Önce tepkisiz kalabileceğin ama her şeyin de farkında olduğun bir algı aralığına kadar geriletilmen lazim. O da işte mecbur ilaçla oluyor şizofrenik vakalarda . İşin garibi bu ilaç, kriminolojide suçluları sorgularken de kullandıkları ilaçla aynı. Bir çeşit uyuşturucu yani. Yani doğru bir mühendislik ile kullanırsan, uyuşturucu da iyi şeylere de hizmet eder.

Burada önemli olan, şizofrenik vakalarda kontrolden çıkmış teklikeli personalarına karşı nötr hale gelene kadar seni suni olarak gevşetmek. Hepsi bu. Çünkü fikirler ve telkinler ile başlayan düşsel hastalıklar, anti fikirler ve anti telkinler ile çözülürler. Bu anti telkinleri alabilmen icin hem kendinde olacak kadar ayık, hem de kriz yaşayamayacak kadar uyuşuk olmalısın. Oyunun kuralı bu. Marifet ilaçta değil, ilaçlı iken Sana uygulanan tedavide ne kadar kendini bulabildiğinde saklı.

Çakralar ilaç kullandıkça baskılansalar bile öyle kolay kolay 3-5-10 haftada bozulmazlar yani merak etme.

Son düzenleme:
Geri