Evet sol yol sağ yol mevcut Kur'an Kerim vakıa suresi de solun adamlarini sürekli yerer.
Ama bence Bu kadın yanlış sentez yapmış ben paylaşımda bulundum ama.
Çünkü sağ el yolunu kullanırım hep.
Her ne kadar şeytan beni sola girmeye zorlasada.
İslam hep sağ duyu geliştirilmeye çalışılmış.İşte sağ el ile yemek ye su iç gibi.Hep beynin sağ lobudu aktif etmeye çalışmış.
Sol ile icatlar mucitler yapılır.
Sağ ile ise manevi alemler açılır.
Ya bende ikiside var galiba.Ya da bu kadın yanlış sentez yapmış.
Kadın kafa karıştırmış. Ağzı olan konuşur derler.
Şağı ve sol, zıtlar birbirleriyle vardır. Biri olmazsa olmaz, yaratım olmaz kısaca.
Insan, ikisiyle vardır ve herşey öyledir. Örnek verecek olursam en basitiyle; adil biriyseniz , bunu mars'ın dengeli etkisiyle yaparsınız. Dengesiz bir halde ise, acımasız ve zalim bir tutuma girersiniz. Mars, sol sütun'dur.
Sol sütun, sertlik, kavrayış, dişil 'dir.
Adalet, cesaret, cesur dur.
Sağ sütun ise merhamet, eril, güç vs.
aşırı sertlik savaş, aşırı merhamet ise buna izin vermektir.
Kötülükte yürüyen birine, merhametle yürüyen biri, dengeli olursa savaşı bastirabilir ama dengesiz yani herşeye rağmen merhametli olursa karşısında ki kişinin kötülüğüne izin vermiş, onu güçlendirmiş olur. Ve sonun da kendide yok olur. Bu bir kozmik yasadır. Daima denge gerekir, yani orta sütun.
Dengesizlik yok eder. Karmaşadır, kötülüğü besler, iyiyi yok eder. Bir zıttın yok oluşunu düşünün, ne olu?
Orta sütun; dengedir. Her iki kolun dengeye gelmiş halidir. Ne çok iyi ne çok kötü olmaya çalışmanın denfeye gelmemiş hali bu günün dünyasıdır. Ve zamanla
Var olan herşey Yok olur.
Bunu Kabala'da sefirot en iyi en gerçek örneğidir, nokta.
Ben şahsen, enerjisi yüksek bir öfkeye sahibim, ama dıştan böyle görünmem çünkü sağ sütun la dengelemeye çalışırım. Ve şöyle derim içimden " mars'dasın

, kendine gel sağa geç

.
Amma, ne tamamen mars da ne de venüs de kalmam. Normali budur. Ama benim daha sabırlı olmam gerektiğini, daha iradeli olmamın doğru olacağını bilirim, ve sabrımı da dengede tutmam gerektigini de, çünkü sabrım zorlandığı anda sadece kendimden korktuğumu da bilirim.
Işte kısaca böyle bir örnek verdim
Önüne gelen video çeker oldu, sizinde farketmiş olduğunuz gibi.
Savaşımız kendimizle olmalıdır, kolaymı? Asla. Peki majisyen olmak kolay mı?Asla, çünkü onu olmak yolu kendimizle savaş tan geçer.
Iyi bir paylaşım, teşekkürler.