İçsel ısı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Asli45
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Asli45

Kayıtlı Üye
Herkese sağlıklıve enerji dolu günler, kendimi bildim bileli bir durum yaşıyorum ve bir yardım bulabilmek için bunu paylaşmak istedim..
Direkt konuya geçeceğim:

Yer fark etmeksizin Göğsümün arka kısmından yoğun bir ısı/sıcaklık (nasıl adlandırılır bilmiyorum) hissediyorum, bu ısı/sıcaklık genelde karnımın 2 parmak altındaki enerjinin depolandığı (enerji kuyusuna) akıyor bazen ise kafatasımın arkasına akıyor, kafatasımın sağ ve sol taraflarda canlılık ve yoğun bir enerji hissediyorum, bazen dizlere/Kolu gövdeye bağlayan arka ana kemik Skapula'ya yayılıyor ya göğüste kalıp sonra kayboluyor.. (nereye aktığı fark etmeksizin her bu durumu yaşadığımda anlık olarak gittikçe bu sıcaklık artıyor, sonra kayboluyor) yani demek istediğim kafamın arkasında bu ısıyı sıcaklığı hissettiğimde sanki kafamın sag ve sol tarafında o kadar yoğun hissediyorum ki sanki o iki kısım ayrıymiş gibi

her yerde belirsiz zaman aralıklarıyla kendi kendine oluyor(ama Sıcak suyun altındayken hiç olmuyor)

İşin tuhafı şu: bunu yönlendiremiyorum
Bunun ne olduğunu bilen biri yardımcı olursa çok sevinirim! Teşekkür ederim şimdiden

Merhaba, iyi akşamlar.
Tıbbi ve Nörolojik Olasılıkları ele alırsak
Vücutta ani gelişen, yer değiştiren ve dalgalar halinde yayılan sıcaklık/ısı hisleri genellikle sinir iletimiyle ilgilidir.
Otonom Sinir Sistemi Duyarlılığı, Vücut ısısını, kan akışını ve "savaş ya da kaç" tepkilerini düzenleyen otonom sinir sistemi, bazen ortada belirgin bir fiziksel tetikleyici yokken de ani ısı dalgalanmalarına neden olabilir
Parestazi ve Nöropatik Duyumlar, Sinirlerin normalden daha hassas olması veya geçici sinyal karışıklıkları; uyuşma, karıncalanma yerine sizde yoğun bir ısı ve canlılık hissi olarak ortaya çıkıyor olabilir.
Sıcak Su Detayı: Bu durumun sıcak suyun altındayken hiç yaşanmaması oldukça önemli bir ipucudur. Sıcak su, vücuttaki tüm damarları genişleterek kan dolaşımını dengeler ve sinir uçlarını sakinleştirir. Bu da otonom sistemin ani tepki vermesini engelliyor olabilir.
Psikolojik ve Somatoform bedensel süreçleri ele alırsak,
Psikolojik Ateş Basması, Gerçek bir ateş yükselmesi (enfeksiyon vb.) olmaksızın, otonom sinir sisteminin stres hormonları (adrenalin/kortizol) salgılaması nedeniyle hissedilen ani zihinsel veya bedensel ısı dalgalarıdır.
Somatizasyon, Duygusal durumların veya yüksek içsel enerjinin; göğüs arkası, kürek kemiği (skapula), baş veya karın bölgesi gibi sinir ağlarının yoğun olduğu yerlerde fiziksel birer algı olarak somutlaşmasıdır.
Yada metafiziksel olarak kuşatma altında kaldığın zamanlar oluyordur.
Sağlık ve esenlikle kalın.

Merhaba, iyi akşamlar.
Tıbbi ve Nörolojik Olasılıkları ele alırsak
Vücutta ani gelişen, yer değiştiren ve dalgalar halinde yayılan sıcaklık/ısı hisleri genellikle sinir iletimiyle ilgilidir.
Otonom Sinir Sistemi Duyarlılığı, Vücut ısısını, kan akışını ve "savaş ya da kaç" tepkilerini düzenleyen otonom sinir sistemi, bazen ortada belirgin bir fiziksel tetikleyici yokken de ani ısı dalgalanmalarına neden olabilir
Parestazi ve Nöropatik Duyumlar, Sinirlerin normalden daha hassas olması veya geçici sinyal karışıklıkları; uyuşma, karıncalanma yerine sizde yoğun bir ısı ve canlılık hissi olarak ortaya çıkıyor olabilir.
Sıcak Su Detayı: Bu durumun sıcak suyun altındayken hiç yaşanmaması oldukça önemli bir ipucudur. Sıcak su, vücuttaki tüm damarları genişleterek kan dolaşımını dengeler ve sinir uçlarını sakinleştirir. Bu da otonom sistemin ani tepki vermesini engelliyor olabilir.
Psikolojik ve Somatoform bedensel süreçleri ele alırsak,
Psikolojik Ateş Basması, Gerçek bir ateş yükselmesi (enfeksiyon vb.) olmaksızın, otonom sinir sisteminin stres hormonları (adrenalin/kortizol) salgılaması nedeniyle hissedilen ani zihinsel veya bedensel ısı dalgalarıdır.
Somatizasyon, Duygusal durumların veya yüksek içsel enerjinin; göğüs arkası, kürek kemiği (skapula), baş veya karın bölgesi gibi sinir ağlarının yoğun olduğu yerlerde fiziksel birer algı olarak somutlaşmasıdır.
Yada metafiziksel olarak kuşatma altında kaldığın zamanlar oluyordur.
Çok teşekkür ederim! Kısaca şundandan bahsetmek isterim:bu durumu uzun zamandır yaşadığım için bu durumu not almaya başladım ama son bir kaç gündür pek sık olmuyor (bilmiyorum yazı yazıp kafamdakileri kağıda geçirdiğim için mi/bu duruma fazla odaklandigim için mi) ama az da olsa olmaya devam ediyor, bu konuda biraz yardımcı olursan çok mutlu olurum, yani bilmiyorum internette bununla ilgili bir cevap bulamadığım için buraya sormak daha mantıklı diye düşündüm, direkt soruya geçeceğim; açık konuşacağım ki, beni anlayabilesin; bir kaç gündür olmuyor bende ne olduğunu anlamak için *meditasyon* vb yaptım ama yine de tepki alamadım, ama şöyle tuhaf bir şey var kuran meal dinliyorum, ve dinlerken anlatılan şeyi imgeliyorum, ya da bundan duygusal olarak etkileniyorum, ve bu içsel sıcaklık tekrardan oluyor yoğun bir şekidle haricinde bugun 1,2 kez yaşadım o kadar normalde (2,3 gün önce normal bir zamanda) 4,5 defa yaşıyordum...bu durumu yaşanmadığı için hem içten içe gerginleşiyorum hem de kendimi boşlukta hissediyorum, bana önerebileceğin bir çözüm ya da bir meditasyon var mı?

__
(Detaylara fazla girdim bunun için üzgünüm sadece bu durumda aydınlanmaya ve anlamaya çalışıyorum)

ve dinlerken anlatılan şeyi imgeliyorum, ya da bundan duygusal olarak etkileniyorum, ve bu içsel sıcaklık tekrardan oluyor yoğun bir şekidle haricinde bugun 1,2 kez yaşadım o kadar normalde (2,3 gün önce normal bir zamanda) 4,5 defa yaşıyordum...bu durumu yaşanmadığı için hem içten içe gerginleşiyorum hem de kendimi boşlukta hissediyorum, bana önerebileceğin bir çözüm ya da bir meditasyon var mı?

__
(Detaylara fazla girdim bunun için üzgünüm sadece bu durumda aydınlanmaya ve anlamaya çalışıyorum)
Vücut geliştirme yapıyor musunuz veya açık giyiniyor musunuz?Kimse yokken sabahları temas olmadan bu ısı oluyor mu?Fiziki bir şey olmasın sırtınızı kontrol etseniz.Herhangi bir darp var mı?İnternette yayılmasın diye bu tarz şeyler hakkında bilgi yok...Paranormal bir olaysa bu tarz bir durum olmuştu bende.Taktığım muska müdahalesiz sürekli kalbime gidiyordu.

Vücut geliştirme yapıyor musunuz veya açık giyiniyor musunuz?Kimse yokken sabahları temas olmadan bu ısı oluyor mu?Fiziki bir şey olmasın sırtınızı kontrol etseniz.Herhangi bir darp var mı?İnternette yayılmasın diye bu tarz şeyler hakkında bilgi yok...Paranormal bir olaysa bu tarz bir durum olmuştu bende.Taktığım muska müdahalesiz sürekli kalbime gidiyordu.
Hayır hiç bir şekidle darp yok, yer fark etmeksizin kendi kendine ortaya çıkan bir şey, vücut geliştirme olarak hiç bir şey yapmıyorum sadece boş zamanlarımda meditasyon yapmaya çalışıyorum

Bu aralar azaldı (zaten yukarıda detaylica yazdım) bu durumun neden azaldığını anlamaya çalışıyorum, yardımcı olursan gerçekten mutlu olurum

Çok teşekkür ederim! Kısaca şundandan bahsetmek isterim:bu durumu uzun zamandır yaşadığım için bu durumu not almaya başladım ama son bir kaç gündür pek sık olmuyor (bilmiyorum yazı yazıp kafamdakileri kağıda geçirdiğim için mi/bu duruma fazla odaklandigim için mi) ama az da olsa olmaya devam ediyor, bu konuda biraz yardımcı olursan çok mutlu olurum, yani bilmiyorum internette bununla ilgili bir cevap bulamadığım için buraya sormak daha mantıklı diye düşündüm, direkt soruya geçeceğim; açık konuşacağım ki, beni anlayabilesin; bir kaç gündür olmuyor bende ne olduğunu anlamak için *meditasyon* vb yaptım ama yine de tepki alamadım, ama şöyle tuhaf bir şey var kuran meal dinliyorum, ve dinlerken anlatılan şeyi imgeliyorum, ya da bundan duygusal olarak etkileniyorum, ve bu içsel sıcaklık tekrardan oluyor yoğun bir şekidle haricinde bugun 1,2 kez yaşadım o kadar normalde (2,3 gün önce normal bir zamanda) 4,5 defa yaşıyordum...bu durumu yaşanmadığı için hem içten içe gerginleşiyorum hem de kendimi boşlukta hissediyorum, bana önerebileceğin bir çözüm ya da bir meditasyon var mı?

__
Tekrar Merhaba,
Detayları bu kadar samimi ve net paylaşmanız harika. Durumu anlamlandırmak adına çok önemli ipuçları vermişsiniz, bu yüzden kesinlikle üzülmeyin. Yaşadığınız süreci hem enerji boyutunda hem de zihinsel boyutta şu şekilde okuyabiliriz:
1. Yazıya Dökmek Neden Frekansı Değiştirdi?
Düşüncelerinizi ve bu durumu not almaya başladığınızda, zihninizde dönüp duran o belirsiz enerjiyi somutlaştırmış ve serbest bırakmış oldunuz. Bu durum, psikolojide ve enerji çalışmalarında "katarsis" (boşalım) sağlar. Sisteminiz üzerindeki o sıkışmış baskı hafiflediği için ani ısı dalgalanmalarının sıklığı (günde 4-5'ten 1-2'ye) bu yüzden düştü.
2. Kuran Meali Dinlerken Neden Yoğunlaşıyor?
Kuran meali dinlerken bu hissi yaşamanız, havas boyutunda sizin Ruhani/Nurani akışlara duyarlı bir mizaçta olduğunu gösteriyor.
Sıradan meditasyonlarda tepki alamayıp manevi bir bağ kurduğunuzda (Kuran meali dinlerken, etkilenirken ve imgelerken) bu ısının tekrar tetiklenmesi, sizin manevi ve kalbi kanallarınızın (Letaiflerinizin) bu frekansa açık olduğunu gösterir. Zihinsel odaklanma (meditasyon) sizde işe yaramıyor çünkü sizin enerjiniz mekanik değil, duygusal ve inançsal (kalbi) tetikleyicilerle harekete geçiyor. Kalp çakranız (göğüs arkası) manevi boyuttan gelen bu yüksek rezonansa ani bir ısı artışıyla yanıt veriyor.
3. Yaşamadığınızda Neden Gergin ve Boşlukta Hissediyorsunuz?
Vücudunuz yıllardır bu yoğun enerji akışına (ve muhtemelen bu akış sırasında salgılanan otonom kimyasallara) alışmış durumda. Akış azaldığında zihniniz bunu bir "yoksunluk" veya "boşluk" gibi algılıyor ve sizi gerginleştiriyor. Aslında sisteminiz şu an sadece dengelenmeye ve dinlenmeye çalışıyor.

Kalemle Serbest Bırakma:
Not tutmaya kesinlikle devam edin. O boşluk hissi geldiğinde "Şu an sistemim dinleniyor ve dengeleniyor, bu çok normal" diyerek hislerinizi kağıda aktarın.

Eğer ki durumunuzu farklı frekanslardaki dengeli ve koruyucu test etmek istiyorsanız, iki seçenek sunabilirim size,
İlk Aşama (Cemal/Ferahlık Testi): gözlerinizi kapatıp sadece İnşirah Suresi veya Rahman Suresini dinleyiniz.
İkinci Aşama (Koruma/Celal Dengesi Testi): Gözleri kapalı şekilde Ayetel Kürsi veya Saffat Suresi'nin ilk 10 ayetini dinleyiniz.
İlk aşamada ki uyguladığınız testte, eğer vücudunuz tamamen gevşiyor, ısı tatlı bir serinliğe ve huzura dönüyorsa, bu durumun durulmaya ihtiyacı olan saf bir enerji hassasiyeti (manevi uyanış/letaif aktivasyonu) olduğunu anlarız.
İkinci aşamada ki uyguladığınız testte, eğer bu dinleme sırasında göğüsteki ısı ani bir sıkışmaya, boğulma hissine, kafanın arkasındaki yoğunluk ise şiddetli bir baş ağrısına veya mide bulantısına dönüşüyorsa; o zaman arka planda negatif bir enerjinin veya metafiziksel bir kuşatmanın varlığından şüphelenebiliriz.

Ayrıca bu dinlemeler esnasında veya gün içinde yoğunluk başladığında, enerjinin kafanızda toplanmasına izin vermeyin. Derin nefes alarak o sıcaklığın omurganızdan aşağıya doğru aktığını ve karnınızın iki parmak altındaki o kuyuya (merkeze) yavaşça inip orada sakin bir göl gibi biriktiğini imajine edin.
Sizden ricam; bu iki farklı dinleme aşamasında bedeninizin, ısının ve o bahsettiğiniz ayrışma hissinin nasıl tepki verdiğini dikkatlice gözlemlemenizdir.
Bu uygulamaları yaptıktan sonra bedeninizde, zihninizde ve o içsel boşluk hissinizde ne gibi değişiklikler olduğunu tekrar bana haber vermenizi bekliyorum. Çıkan sonuçlara göre durumu metafiziksel ve enerjisel boyutta daha net analiz edebiliriz.

Geri