Hz Muhammet(sav.)rüyada görmek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Gördüğünüz kişinin peygamber olduğu konusunda ısrarcısınız. Belki de başka bir peygamberdir. Dediğimiz gibi göz rengiyle bir ipucu vermişsiniz. Yine de Allah hayra yorsun..

Şeytan Efendimiz'in (sallallahu aleyhi ve sellem) kılığına giremez. (Bir de sanırım Hz. Ebu Bekir radiyallahu anh 'ın kılığına giremez). Bu nedenla rüyada Efendimiz' i (sallallahu aleyhi ve sellem) gördüysen gerçekten Efendimiz' i (sallallahu aleyhi ve sellem) gördün demektir.

"Kim beni rüyasında görürse; gerçekten beni görmüş olur. Zira şeytan kesinlikle benim şeklime giremez." (Sahih-i Buhârî: 6482).

Şeklinde bir hadis mevcuttur.

Sizi gerçek hayatta herkesin içinde rezil etmiyor rüyanıza girip uyarıyor cinsiyetiniz ne bilmiyorum ama İslam dininde belli kurallar var giyim konusunda bildiğiniz gibi. Tabi bilince varabilmekte önemli belkide o bilince varıp uygulamadığınız hata yaptığınız birşeyler hakkında bi uyarı aldınız sert veya yumuşak seni buna layık görüp rüyana girmiş . Ben çok insan tanıyorum Hz. Muhammed(sav) görebilmek için dua eden. En azından ders almadan bile gördüğün için şükret.

ilginçmiş bende görmüştüm rüyamda yüzünü göremedim öyle uzunca sakalı yoktu. kirli sakal diye tabir ettiğimiiz sakal gibiydi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri