"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Hür İrade Bir İllüzyon mu?

Beni ilgilendiren müslümanlık nedir sorusu değil, hiçbir zaman da olmadı. Her zaman maksat sorguladım. Yaratılışın maksadı, Allah'ın yüceliğinin maksadı, nizamın maksadı.. Bu yüzden ; Allah'ın bizden istediği nedir denildiğinde cevabın kişisel olduğunu düşünürüm. Bakış açınız hangi yöndense isteği oradan değerlendirirsiniz.

Arabi der ki : '' İnsan, hür görünümlü mecbur varlıktır. Çünkü ilim ayanı sabiteye mahkumdur. '' ( Teklik )

Tevbe 70 der ki : Gelmedi mi onlara kendilerinden öncekilerin haberi: Nuh kavminin, Ad'ın, Semud'un, İbrahim kavminin, Medyen halkının ve altı üstüne gelmiş kentlerin. Resulleri onlara açık-seçik ayetler getirmişti. Allah onlara zulmediyor değildi; aksine, öz benliklerine onlar zulmediyorlardı.

Benlik dediğimiz insanın hem bilinçli hem de bilinçsiz yönünü temsil eder. Üzüntü, endişe, kaygı, korku, kıskançlık, vesvese gibi duygular benlik adı altında toplanan ben zannının dışa vurumudur. Ben varken, ötekilerde olmalıdır. Böyle bir düzende teklikten bahsedemeyiz. Ve özgür irade de bu düzen içerisinde ; zamansal ve eylemsel bir paradigma olarak, ben zannı ile var olur.

Günümüzde insanların düşünceleri bile bilinç kontrolünde değildir. Bilinçaltı dediğimiz sistem içerisinde bilinçsizce karar veriyor ; kararı verdikten saniyeler sonra verdiğimiz kararı bilinçli bir biçimde oluşturduğumuzu düşünüyoruz.. İyi de neden ?

Dedi: "Kudret ve şerefine yemin olsun ki, onların tümünü azdıracağım."

Demek ki şeytan kulağımıza değil başka noktalarımıza fısıldıyor..

Pervaneyi bilir misiniz ? Şem'e düşer.

Işığın etrafında, her seferinde ışığa daha da yaklaşarak döner ve en sonunda o ışığın içine ( ateşin ) düşerek yanar. Çünkü aşığın vuslatı o ışıktadır. Ve insan olmanın maksadı Şem'e düşene kadar dönen devirdedir.

İnsan ; yolun başında cemat ( cansız varlık ) , sonra nebat, sonra hayvan, en son insandır. Tüm bu devirden geçerken yani ikilikten tekliğe ulaşırken her şeyden önce akleder. İnsan candır, ruhtur. Can'ın olduğu yerde ikilik olmaz. Yücelen Allah'tır.

Ve son soruya cevaben ; şahitlik kendinedir.

**

Konu genel olarak derin. Öncelikle benlik konusunu araştırın, derim.
çok tşk ederim. konu derin değil çok derin. spiritüel konularda birbiriyle çelişen çok şey oluyor içimde. ve sorular hiç bir zaman bitmiyor. mesela şuraya yazılan bir sayfadan bile yüzlerce soru çıkar. aslında bir sırrı çözmek de istemiyorum. tek istediğim gerçek huzur nerede onu bulabilmek. ama Allaha inandığım için de beni Allaha götürecek ve huzurlu olacağım bir inanç sistemine bürünmek istiyorum. aslında çok şey sormak isterim ama başını şişirmek istemiyorum. tekrar tşk ederim.

Geri