Horary bilen astrolog arkadaşlara birkaç soru

createtherules

Kayıtlı Üye
Katılım
27 Ocak 2022
Mesajlar
675
Tepkime puanı
1,143
-Arkadaşlar, soru astrolojisi yorumlarında tüm parametrelere göre çıkan olumlu-olumsuz durumu soru kalıbına göre mi yorumlanır?
Yani mesela mantığa göre "Arkadaşım hasta mı?" sorusuna olumsuz parametreler gelmesi, soru kalıbı olumlu olduğu için soruya "Hayır" demektedir. Ama durum böyle değilse, sorunun konusuna göre cevap yorumlanmalıysa, karışıklık olmaz mı? Yani örneğin "X kişisi ile tatile çıkacak mıyım?" sorulduğunda konuyla ilişkili olumsuz parametreler gelirse bu horary yerine tavsiye niteliğinde bir yorum olur. Ancak soru kalıbının cümlesine yönelirse cevap net olarak "Hayır" denebilir.

-Bu durum horary için farklı, genel harita yorumları için farklı mıdır?

-Horary sorulduğu an bakılmayıp, ancak sorunun saatine göre daha sonraki bir zaman (ya da maksimum sınırı var mı?) yapılan bakım güvenli olur mu?
 

venusyenbiri

Kayıtlı Üye
Katılım
28 Ara 2018
Mesajlar
718
Tepkime puanı
1,278
Horary sorulduğu an bakılmayıp, ancak sorunun saatine göre daha sonraki bir zaman (ya da maksimum sınırı var mı?) yapılan bakım güvenli olur mu?
Bu konuda farklı astrologların farklı görüşleri var. Kimisi sorunun kendisine geldiği anın haritasını çıkarmayı doğru buluyor kimisi direkt sorunun sorulduğu anın haritasını çıkarıyor ki bence olması gereken ikincisi.
Arkadaşım hasta mı?" sorusuna olumsuz parametreler gelmesi, soru kalıbı olumlu olduğu için soruya "Hayır" demektedir. Ama durum böyle değilse, sorunun konusuna göre cevap yorumlanmalıysa, karışıklık olmaz mı?
Sorunun konusuna göre, gezegenlerin-yıldızların açılarına ve derecelerine göre yorum çıkar. Böyle bir kafa karışıklığı yaşanmaz yani. Sorunun konusuna göre evlerin yorumları, kişilerin gezegeni vs değiştiği için her zaman her konum evet demektir diyemeyiz zaten. Hepsi bir bütün yani tek bir şeye bakamayız.
 
Üst