"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Hızlı Okumak Faydalı mı - Zararlımı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ben4422
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ben4422

Kayıtlı Üye
Merhaba

Bu aralar dikkatimi çeken birşey var. Nertte gezinirken hızlı okuma denen birşeyi keşfettim. Araştırmalarıma göre hızlı okumak çok faydalı.Birsürü internet sitesi açılmış bunun adına. Hepsinde faydalarından bahsetmiş. Acaba bu hızlı okuma kendimizi geliştirirsek iyi olurmu. Yararını görürmüyüz. Okuduğumuzdan zevk alırmıyız ? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan bizleri aydınlatmasını istiyorum. Eğer gerçekten işe yarar bir nitelikse hemen başlıycam eğitimine.

Teşekkürler.

• Beğendim
Tepkiler: Ori
Kendi şahsı fikirlerimi söylim ;

1.Olarak bir yazıyı hızlı şekilde okursanız o yazıyı anlayamazsınız bir yazıyı hızlı okuyupta anlamak için 10 okuyacağıma yavaş okurum

bir kere okurum daha iyi

2.Olarak Okuduğunuz yazıdan birşey anlamazsınız zevkine varamazsınız sadece okur geçersiniz yazının anafikrini , temasını

anlayamazsınız .

3.Olarak Eğer okuduğunuz birşeyi hızlı okursanız aklınızda kalmaz uçar gider ama tane tane okuduğunuz zaman az çok aklınızda kalır

Merhaba

Bu aralar dikkatimi çeken bir şey var. Nertte gezinirken hızlı okuma denen birşeyi keşfettim. Araştırmalarıma göre hızlı okumak çok faydalı. Bir sürü internet sitesi açılmış bunun adına. Hepsinde faydalarından bahsetmiş. Acaba bu hızlı okuma kendimizi geliştirirsek iyi olur mu? Yararını görür müyüz? Okuduğumuzdan zevk alır mıyız? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan bizleri aydınlatmasını istiyorum. Eğer gerçekten işe yarar bir nitelikse hemen başlayacağım eğitimine.

Teşekkürler.

Bence yararını görürsünüz hayatınızda bir çok alanda işinize yarar ve okurken yine aynş seyi anlarsınız. Hatta bir kitap okurken daha çok zevk bile alabilmeniz mümkündür.

Sayın Foras..

yararını görürsünüz hayatınizda bir çok alanda işinize yarar

Nerelerde yararını görür acaba ?

okurken yine ayni seyi anlarsiniz hatta bir kitap okurken daha cok zevk bile alabilmeniz mumkundur.

Peki kitabı hızlı okuyan kişi kitap'dan nasıl zevk alabilir ?

Adını vermek istemediğim bir video siteseinde her sorunun cevabını işin uzmanlarıyla röportaj yapıp video halinde yayınlıyorlar. Sitede Hızlı Okuma hakkındada işin uztajlarmanlarıyla röpor yapılmış hatta kursları ve uzmanları bile varmış. Faydasız olsa kursları açılmazdı diye düşünüyorum. Ama yinede şahıs yorumlarına ve bilgilerine ihtiyacım var.

Bunların özel teknikleri ve kursları var.
Eğer gerçekten meraklıysan kurslara kayıt olup,bu konuda kendini geliştirebilirsin.
Hızlı okuyarak zevk alıp,almayacağın konusuna gelirsek ise " Hızlı okumak " değil bu,yanı sıra " Okuduğunu " anlamaktır.
Hızlı okuyup,hızlı kavramadır.
Daha hızlı okuyup,daha hızlı kavradıktan sonra daha çok okuma isteğimiz gelişir ve daha keyif alırız öyle değil mi? :)

Sayın Foras..

Nerelerde yararını görür acaba ?

Peki kitabı hızlı okuyan kişi kitap'dan nasıl zevk alabilir ?

En basitinden tabela okurken araba ile yavaşlamasına gerek kalmaz bir süre sonra sadece bakmanız anlamanız icin yeterli oluyor bilinç altınız okuyabiliyor.
Hizli okumak demek hic bir şey anlamadan geçmek degildir, bunu yanlış bilen bir cok kisi var fakat hizli okuyunca da ayni seyleri anlarsiniz sadece daha hizli gectiginiz icin sayfalari cabucak gecmek hosunuza gider.
Fakat siz yavas okudugunuzu belirtmişsiniz şimdi siz gidip hizli okumaya calisirsaniz hic bir sey anlamayabilirsiniz

hızlı okuma ve okuduğunu anlama kişiden kişiye farklılık gösteren bir durumdur sevgili kardeşim. örnek olarak kendimi verirsem. hızlı okuduğumda herşey aklımda kalıyor fakat normal şekilde okursam okuduklarım beynimde farklı farklı şeyleri düşünmeye itiyor istemsizce. bu durumda tekrar okuma gereği duyuyorum ikinci ve daha sonraki tekrarlamalarımda iş iyice berbat oluyor ve unutkanlığa kadar gidiyor iş. yani tekrarlı okumalardan aklımda hiçbirşey kalmıyor aklımda. işin özeti hızlı okuduğumda herşey beynime kaydoluyor.

Bende Ziya Baran'ın bu konuda hazırlamış olduğu "Kendi Kendine Hızlı Okuma" adlı bir kitabı var.
Henüz okumadım ama yararlarını uzunca ve profesyonelce anlattığından eminim.
Kitapçılarda bulabilirsin.

Bu konunun eğitimini alan çok kişi var çevremde ve emin olun ki vakit ayırıp mutlaka bu eğitimi alın. Okuduğunuz herşeyden daha fazla zevk alacaksınız.. Hızlı okuduğunuz ve anladığınız için okumaya olan düşkünlüğünüz daha da artacaktır. Hızlı okuma geliştirilebilen bir yetenek ve teknik olup salt okumaya değil aynı zamanda hızlı anlamaya yöneliktir...

Eğitimin amacı hızlı okuyarak anlamaktır. Eğitim süresince gözü hızlandırmaya çalışılıyor, teknikler veriliyor. Göz hızlandırıldıktan ve teknikleri öğrendikten sonra size düşen pratiklerle anlamayı kolaylaştırmak. Gözün beyne göre yavaş kaldığı söyleniyor. Kelimeleri başımızı çevirerek ya da tek tek geçerek okumaktansa, önce 2 kelimenin üstüne değil de hemen altında belirlediğiniz noktaya bakıyorsunuz, sonra 3, sonra da fazla. İçinizden de okuduğunuzu tekrarlamıyorsunuz. Ama beyniniz kaydediyor. Bir süre sonra satırın en soluna bakıp -adeta fotoğraf çekiyormuş gibi- ortalarda göz gezdirmeden bir de en sağına bakıyorsunuz ve o satır bitiyor. Sol-sağ, sol-sağ.. Böylece sıkıcı paragraf sorularında aklımıza başka düşüncelerin girmesine olanak vermemiş oluyoruz :D Benim aldığım eğitimin içeriği buydu. Sonrasında CD de verdiler bir çok egzersiz var içinde. Ama buna maalesef vaktim yok. Eğer zamanınız varsa bence şansınızı bir deneyin. Sevgiyle :)

Flood için özür dilerim ancak eklemek istedim. Bu görme farkındalığınızı geliştirmek gibi. Örneğin elinizi öne uzatın ve karşıya doğru elinize bakın. Elinizi görüyorsunuz ama büyük bir oranda yukarıyı ve yanları da görebiliyorsunuz. Önceden haber verilmeden karşınızdaki, yanınızdaki nesneleri saymanızı isteseler, sadece elinize odaklandığınız için büyük ihtimalle sayamazsınız. Ama bir dahaki sefere bu bilinçle bakacağınız için diğer nesneleri de görebileceksiniz. Eğitimdeki amaç da bir noktaya bakarak mümkün olduğunca çok sayıda kelime görebilmek. Umarım daha açıklayıcı olmuştur.

Bence hızlı okuma aynı zamanda hızlı anlama ve kavrama yeteneklerinide geliştirir. . Yoksa bir işe yaramaz hızlı okumak. i7 işlemcili bilgisayarda sadece not defterini çalıştırmak gibi bişey olur bu. . Sadece notepad i çalıştıracaksan gerek yok i7 cpu'ya. photoshop, word-excel, autocad, after effect çalıştır ki i7 bir işe yarasın. . Yani demek istediğim şu çok fazla kitap, dergi, gazete okuyan, araştırmacı yazar olan bir insanın hızlı okuma yaparak işini hemen bitirip düşünmeye daha çok vakit ayırması için gereklidir hızlı okuma. . Bir bilgisayar teknikeri olarak açıklaya bilmişimdir inşaAllah. .

Evet duymak istediğim cevaplardı işte bunlar :) Teşekkür ederim olumlu yorumlarınız için. Ancak benim yaşadığım şehirde araştırmalarıma göre hızlı okuma kursu yok. Yada ben bulamadım .Bu yüzden internetten bulduğum eğitim progralarıyla kendimi eğitmeye çalısıyorum. Artık nekadar olursa :)

Evet duymak istediğim cevaplardı işte bunlar :) Teşekkür ederim olumlu yorumlarınız için. Ancak benim yaşadığım şehirde araştırmalarıma göre hızlı okuma kursu yok. Yada ben bulamadım .Bu yüzden internetten bulduğum eğitim progralarıyla kendimi eğitmeye çalısıyorum. Artık nekadar olursa :)

Dediğim kitabı al ben..
Emin ol işine yarayacak.

evet. Sanki görmüştüm o kitabı bir kitapçıda. Teşekkür ederim. Yarın gidip arıycam kitabı. İnş. işe yarar :)

Geri