"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Hitler ile Lenin'in Satranç Düellosu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan logii
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

logii

Kayıtlı Üye
g0sgl5huwq.JPG

İkisinin birbirine zıt ideolojisi dünyanın gördüğü en kanlı savaş olan II Dünya Savaşı’nın başlamasına neden oldu. Ama bu resimde oturmuş birlikte satranç oynuyorlar. Bu zihinleri allak bullak edecek olan resimde Adolf Hitler ideolojisi kendine taban tabana zıt Lenin ile satranç oynuyor..

Resmin Hitler’in Viyana’daki resim öğretmeni Emma Lowenstramm tarafından yapıldığı iddia ediliyor. Yine iddialara göre ikili satrancı bundan 100 yıl önce Hitler 20 yaşında, Lenin 40 yaşındayken bir Yahudi ailenin evinde oynadı. İkinci Dünya Savaşı patlak verince Yahudi aile kaçtı, satranç takımını da resmi de evin hizmetçisine bıraktı. Şimdi resmi ortaya çıkaran kişi ise hizmetçinin torunu..

Adı açıklanmayan satıcı resmin gerçek olduğundan yüzde yüz emin ve elinde belgelerin gerçek olduğunu ispatlayacak 300 sayfa daha doküman olduğunu söylüyor. Ancak uzmanlar bu konuda aynı fikirde değil. Tarihçi Helen Rappaport, Lenin’in 1909 yılında Viyana’da bulunduğuna dair hiçbir tarihi kanıt olmadığını söylüyor ve resmin sadece bir fanteziden ibaret olduğunu savunuyor..

npy88xvzyk.JPG

çok ilginç ama taban tabana zıt olsalar bile yönetim biçimleriyle bile benziyorlar ,birde 2 sinin de dahi olduğunu düşünürsek uzak bir ihtimal değil

Resimdekiler ne Adolf Hitler'e, ne de Vladimir Ilyiç Lenin'e benziyor. Bir de hafızam beni yanıltıyor olabilir ancak, Hitler 20 yaşında Salzburg'da değil miydi?

Hmm ..Bilmiyorum resmi inceleyim dedim ,resim kurgulama şeklinde yapılmış yani mekan ve ışık o ana ait değil öyle bir an olduysa,birde sol taraftaki figürde 2 model kullanılmış yada bir model kullanılıp kafa monte edilmiş.Birde resmin orjinal halini görüp arkadaki tabloya bakmak lazım acaba öyle bir tablo gerçekten var mı ?Ha birde resmin orjinal olup ,olmaması birşey değiştirmez o sırada birçok sembolik eser çıkmıştır çünkü ve o Hitlerin 20 yaşındaki hali değil daha zayıftı,tamam portre benzemeyebilir ama 20 yaşındaki insan bedeni o şekilde resmedilemez imkansız.Çünkü diğer öğeler başarılı bir şekilde aktarılabilmiş.Kısacasu Hitler'in çizimindeki her orantısızlık ve tutarsızlıkla güven verici belge niteliğinde bir eser değil :)

resimde ki kişi kesinlikle Lenin değildir,diğeri ise evet Hitlere benziyor en azında,Lenin gençliğinden beri başı yarsı keldi:)

Bu fotoğrafı sonuçta bir ressam yapmış fotoğraf makinesiyle çekilen bir görüntü değil . O yüzden nasıl onların yüz tipleri ve ya saçları hakkında yorum yapabiliyorsunuz ?

Geri