Doganay
Kayıtlı Üye

Büyük bir eritme kazanı alın ve kızgın bir fırına yerleştirin. Bu kazanın dibine küçük parmak büyüklüğünde A’yı koyun, üstüne B’den serpin, hepsinin üstüne biraz C ekleyin. Ateşi yükselterek B’nin erimesini sağlayın, önce D’yi sonra aynı miktarda E’yi son olarakda B’nin miktarındaki F’yi ekleyin. Bu karışımı iyice kaynatın; ancak E’den yükselen dumanı içinize çekmemeye dikkat edin. Sonra, bütün bu karışımı, iyice temizlenmiş başka bir eritme kazanına dökün. G ve H’nin yardımıyla, kazanın dibinde siyah tanecikler halinde oluşan altın parçaları toplanarak başka bir kapta eritilmelidir.
Formül için gerekli maddeler ayrı bir indekste verilmiştir.
A. Colophony (Kara Reçine) 8 ölçü
B. Saf demir dolgu 2 ölçü
C. Kırmızı Kükürt 2 ölçü
D. Boraks 2 ölçü
E. Kırmızı Arsenik 2 ölçü
F. Gümüş 2 ölçü
G. Soma özü, doğru yöntemlerle
toplanmış 1 çay kaşığı

2.Formül
Gaz yada yağ ocağında (bunlar en ideal yakıtlardır), bir kurşun küvezin içinde A’yı eritin. Sonra, A’yı kömürde örterek oksidasyonu ve gazlarla temasını önleyin. A erdikiten sonra, B kazana, kömürün üstüne konur. B kazana atıldıktan sonra kazan ısısının düştüğü görülecektir. Erime ısısına kadar ısıtılan B, A ile birleşir. Bu karışıma C’yi ekleyip, onunda karışımla birleşmesini bekleyiniz. Bu sırada zihninize altın elde edeceğiniz düşüncesi hakim olmalıdırç Beş ayrı soma bitkisini özsuyunu karışıma ekleyerek kazanı ateşten kaldırın ve karışımın yüzeyindeki kömürü temizleyin.Kazanın içindeki karışım artık altındır. Bu karışımı şekil alması için kalıplara dökebilirsiniz.
Ancak, dökmeden önce sıvıyı mümkün olduğu kadar çok karıştırınız. Metaliniz hazırdır. C’yi karışıma eklemeden önce bir başka kapta eritmeniz gerekir.
Altınınızı 22 karat kırmızıya çalan renktemi istiyorsunuz? 3. nolu formülü denemelisiniz. Ama önce 2 nolu formülün katkı maddelerini verelim:
A. Bakır (%100 saf) 70 ölçü
B. Alüminyum (%100 saf) 5 ölçü
C. Saf altın 25 ölçü
D. Karbon 30 ölçü
E. Kömür 30 ölçü
3 nolu formül daha çok bakır platin alaşımı için yapılan bir işleme benziyor.
3 No.lu formülün katkı maddeleri
A. Bakır (%100 saf) 800 ölçü
B. Platin (%100 saf) 28 ölçü
C. Tungstic asidi 20 ölçü
D. Saf Altın 170 ölçü
E. Lehim suyu
F. Alkalin suyu
G. Soma özsuyu
Yukarıdaki maddeler için yöntem;
Bir küvezde lehim suyuyla birlikte A, B ve C’yi eritin, bu eriyiği alkalin sudan geçirerek granüle olmasını sağlayın. Soma suyunu ekleyerek yeniden üretin, D’yi ekleyin. Karışım soğuyunca altınınız hazır olacaktır.
Bu işlemler, Batıda kararmayan metal yapımında kullanılan uygulamaları hatırlatmaktadır. Somanın bu işlemdeki rolü pek açık değil . Japonların son zamanlarda molibden ve tungsten içeren, aside kaynaklı bir alaşım yapımı konusunda bir uygulama geliştirdiklerini biliyoruz.

4. Formül
Aşağıdaki metaller ve katkı maddeleri kullanılacaktır:
- Bakır (%100 saf) 100 ölçü
- Antimon metali 8 ölçü
- Saf Altın 5 ölçü
- Kömür külü 15 ölçü
- Magnezyum 15 ölçü
- Kireç taşı 15 ölçü
4 Nolu Formülün İşlemi
Dolunaydan sonraki üç gün A’yı bir küvezde eritin. Erime başlarken B’yi ekleyin B ve A birleşince taze soma özsuyunu üç yada dört damla ekleyin. D, E ve F’den bir miktar ekleyin. Karbon çubukla bir süre karıştırın, sonra hepsinin üstünü karbonla örtüp 35 dakika karışımın iyice erimesini bekleyin. C’yi ekleyin, o da karışımla iyice birleştikten sonra, karışımın üstünü yeniden karbonla örtün, küvezin kapağını kapayın ve 5 dakika kadar erimesini bekleyin. Metaliniz artık altındır. C’yi karışıma eklemeden önce başka bir kapta eritmeniz gerekir.
5 No’lu formül, karanlık bir odada ve kış aylarında yapılmalı 6 No’lu formül ise önceki deneylerde başarısız olanlara, bekar olmaları ve işlemi tanrı Haruman’a adamları koşuluyla verilmiş. Bu işlemi uygulayanların yarı insan-yarı maymun Hanuman heykelini uygulama alanında bir yere yerleştirmeleri gerekiyor.

5 No’lu formülün katkı maddeleri
A. Bakır 100 ölçü
B. Çinko, Kalay 17 ölçü
C. Saf Altın 17 ölçü
D. Magnezyum 25 ölçü
E. Nişadur Tuzu 8 ölçü
F. Kireç Taşı 60 ölçü
G. Krem Tartar 10 ölçü
H. Yasemin Çiçeği 5 ölçü
5 No’lu formülün İşlemi
Önce A 30 gram soma suyuyla eritilir, sonra sırasıyla D, E, F ve G ayrı ayrı ve toz halinde eklenir. Bu maddeler katılırken, karışım sürekli karışrılmalı, bir yandan da Prohitaların savaş şarkıları söylenmelidir.
Prohitalar – eski Hindu krallarının rahip ve danışmanları – Atharva Veda’daki savaş türkülerini söylerlerdi.
5 No’lu formüle dönelim:
Bütün karışım bir çeyrek saat kadar karıştırılır. B(Çinko ve Kalay) parça parça eklenir, bir yandan karıştırılarak erimesi sağlanır. Karışımın üstü 35 dakika kadar karbonla örtülü kalır. Son olarak C eklenir, iyice eridikten ve karışımla birleştikten sonra, kazanın kapağı kapatılarak 5 dkaika beklenir. C’nin daha önce başka bir kapta eritilmesi gerekir.
6 No’lu formül en kolay uygulana yöntemdir. Soma, yasemin yada arınma ritüellerinde söz edilmez. Katkı maddeleri az işlemde oldukça basittir. Ne var ki, elde edilen maddenin, bu tür bir metalle Hindistan’da karşılaşmayı beklemeyen kuyumcuları şaşırtmaktan başka bir işe yaramayan, sıradan bir alaşımdan başka bir şey olmadığını sanıyorum.
6. Nol’lu Formül:
Katkı Maddeleri: Yirmi ölçü platin, aynı miktarda gümüş, 240 ölçü pirinç, 120 ölçü nikel.
Bu maddeleri ayrı kaplarda eritin. Daha sonra bunları, eriyik halindeyken birleştirin. Kalıplara dökerek soğutun
Kaynak: İdris Şah - Doğu Büyüleri