joys
Kayıtlı Üye
Öncelikle Allah sizden razı olsun efendim.Iilk kez duyuyorum uygulamak isterim bu çarşambayı kaçırmış oluyorum acaba çarşambaya mı başlayacağım yoksa hemen başlamam mı gerekiyor? Bilginize ihtiyacım var
Allahim'a emanet olunuz
Hicri Takvim
1 Muharrem Hicri yılbaşı
(10 Muharrem - Aşure Günü)
Muharrem Arapça bir kelime olup, kelime kökü itibariyle "haramdan türemiştir. Sözcük karşılığı, haram olan, yasaklanan anlamındadır.
(10 Muharrem - Aşure Günü)
Muharrem Arapça bir kelime olup, kelime kökü itibariyle "haramdan türemiştir. Sözcük karşılığı, haram olan, yasaklanan anlamındadır.
2-Safer
3-Rebiülevvel Hicri takvime göre yılın 3. Ayı İslam peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v.) 12 Rebiülevvel 571 yılında doğmuştur.
4-Rebiülahir
5-Cemaziyelevvel
6-Cemaziyelahir
7-Recep Hicri takvime göre yılın 7. ayı Recep 1 Üç ayların başlangıcıdır.
8-Şaban
9-Ramazan Hicri takvime göre yılın dokuzuncu ayı. İslamiyet'te Ramazan, oruç tutma ayıdır ve kutsal kabul edilir.
10-Şevval 1 Ramazan Bayramı'nın ilk günü. Şevval 3 Ramazan Bayramı’nın son günü.
11-Zilkade
12-Zilhicce Hicri takviminin on ikinci ayıdır. İslam dininin gereklerinden olan Hac ibadetinin yapıldığı aydır. Ayrıca hac ibadetinin de bir parçası ve tamamlayıcısı olan kurban kesme ibadeti de bu ayda yapılır.
Hayır Sn. dertlipınar kaçırmış değilsiniz. Bilakis bu gece ilk çarşamba gecesi. Bugün 1433 senesi safer ayı ve ilk çarşamba gecesi. 3 Safer 1433. ALLAH kabul etsin. Sevgiler...