iş hayatınızda daha ne cehenneme çeviren tiplerle karşılaşacaksınız (tabii ki umarım karşılaşmazsınız ama tecrübelerim bunu gösteriyor), o yüzden tepkinizin tecrübesizliğinizden bu kadar ağır kaçtığını düşünüyorum. Çalıştığınız şefiniz sizin sadece yöneticisiniz, bir tanrısal varlık değil bunu sakın unutmayın ve onu söz söylenemez, yaptırımı olmayan bir varlık olarak görmeyin. Bu tarz konularda mümkün olduğunca büyü, uygulama vs. gibi şeylerden medet ummak yerine kendinizi zorlayarak ve limitlerinizi aşarak farklı tepkiler vermeyi deneyin. Bu size ilk başta çok garip gelebilir, verdiğiniz tepki kendinize yabancı hissettirebilir, fakat yeni olduğunuz bu iş hayatında ileride çok işinize yarayabilecek farklı özellikler kazanmanıza sebep olacaktır. İş hayatında düşündüğünü açıkça söyleyebilmek çok önnemli bir meziyettir ve kariyerin başında kazanılması çok faydalı olacaktır. Şefinizden çekinmeyin, ona sert de konuşabilirsiniz, açıkça hoşlanmadığınız hareketleri belirtip bir daha yapmaması konusunda uyarabilirsiniz, tekrar ettiği hallerde ise gerekirse onun da üstüne taşıyacağınızı belirtebilirsiniz. Ayrıca kurumsal bir firma olduğundan bahsetmişsiniz, mutlaka bir İK departmanı ve bir mekanizması vardır, baktınız iş sarpasarıyor, konuyu mahkemeye taşıdığınız halde %90 siz haklı bulunur ve şirketi tazminat vs. gibi şeylere mahkum ettirebilirsiniz (tabii işlerin bu raddeye gelmemesini umuyorum, sadece aklınızda bulunsun diye belirtiyorum çünkü bu tarz konularda asla çaresiz değilsiniz bunu unutmayın).