"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

hayatımda bizi etkileyen sözler

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SoNoL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoNoL

Arkadaşlar beğendiğiniz yada kendinize hayat felsefesi olarak seçtiğiniz sözleri buradan paylaşalım.
Başlangıç olarak Mahatma Gandhi'ye ait ve çokça benimsediğim bir değerlendirmeyi paylaşmak istiyorum.Sevgiler...

"Duygularınıza dikkat edin
davranışlarınıza dönüşür...
Davranışlarınıza dikkat edin
alışkanlıklarınıza dönüşür...
Alışkanlıklarınıza dikkat edin
değerlerinize dönüşür...
Değerlerinize dikkat edin
karakterinize dönüşür...
Karakterinize dikkat edin
kaderinize dönüşür... "
(Mahatma GHANDI)

Bana

“Kendini tanısaydın

Bütün insanları tanırdın”
...
Diyorlar.

Ben de onlara diyorum ki:

“Bütün insanları tanıyana dek

Kendimi tanıyamam.”

CİBRAN

Tanrı taşta uyur, çiçeklerde rüya görür, hayvanın içinde uyanır ve bilir uyandığını İnsanın içersinde...
Kızılderililerden bir anonim

Cibran büyük bir filozof,benimde aklıma hemen şu sözcükleri geldi

Ancak büyük bir acı veya büyük bir sevinç
senin gerçeğini açığa çıkarabilir.
İşte böyle bir anda
ya güneş altında çıplak danset,
ya da çarmıhını taşı.

Evet çok severim...

"Oysa ben diyorum ki: Nasıl ki en kutlu ve en doğru bile sizlerin her birinin içindeki Yücelik'ten daha yüce değilse,
En kötü ve en alçak da yine her birinizin içindeki o Alçaklık'tan daha alçağa erişemez.
Nasıl ki bir yaprak, tüm ağacın sessiz bilgisi olmadan sararamazsa,
Hata işleyen de sizlerin tümünün gizli isteği ve onayı olmadan hata işleyemez. "

CİBRAN

insanlar göründükleri gibi olmalıdırlar.Göründükleri gibi olamıyorlarsa hiç görünmesinler daha iyi... shakespear

bu siteyi de siside busözleride çok seviyorum sanki buradayken kendimi evimde arkaşlarrımla konuşuyormuş gibi hissediyorum

bunu yazdım çünki içimden geldi

bu siteyi de siside busözleride çok seviyorum sanki buradayken kendimi evimde arkaşlarrımla konuşuyormuş gibi hissediyorum

Haklısın gümüşejderha,biz gerçekten bir aileyiz;farklı illerde de yaşasak,farklı yaşam tarzlarımız da olsa,yinede kocaman yüreği sevgi dolu,dayanışma içinde olan bir aileyiz.Bende hepinizi çoook seviyorum.:sifone:

Haklısın gümüşejderha,biz gerçekten bir aileyiz;farklı illerde de yaşasak,farklı yaşam tarzlarımız da olsa,yinede kocaman yüreği sevgi dolu,dayanışma içinde olan bir aileyiz.Bende hepinizi çoook seviyorum.:sifone:

Ağlamak istiyorum Sonol :)

"Yalnızlığım, insanlar geveze hatalarımı övüp, sessiz erdemlerimi eleştirmeye başladığında doğdu."

Cibran

Ağlamak istiyorum Sonol :)

"Yalnızlığım, insanlar geveze hatalarımı övüp, sessiz erdemlerimi eleştirmeye başladığında doğdu."

Cibran

Sezen Aksu'nun şarkısını hatırlattın bana,epey eski bir şarkı 'sen ağlama dayanamam,ağlama göz bebeğim sana kıyamam' Sevgili marla,dilerim hayat boyu yüzün hep gülsün.

"Ormanda kimlik kartları, pasaport kontrolleri ve sınırlar yoktur. Bir ağaç bir kuşa “nerelisin?” diye sormaz, sadece kuşun söylediği şarkıyı dinler..."

Kimin söylediğini bilmiyorum, sahibi çıkana kadar benimdir +)

"Ormanda kimlik kartları, pasaport kontrolleri ve sınırlar yoktur. Bir ağaç bir kuşa “nerelisin?” diye sormaz, sadece kuşun söylediği şarkıyı dinler..."

Kimin söylediğini bilmiyorum, sahibi çıkana kadar benimdir +)
Şahsen ben ilk kez duydum ve okudum,çok da hoşuma gitti,o zaman bunun altına Gümüş imzası istiyoruz,sevgiler.:hurray:

"Damların üstünde yükselen kuleleri görmek için, şehri terk etmen gerekir."

Nietzsche
bunun birde şems-mevlana versiyonu var,,
adamın bir gün evine varabilmesi için bir çok konakları terk etmesi lâzımdır....
kıyıyı gözden kaybetmeye cesaret edemeyen insan yeni okyanuslar keşfedemez

bunun birde şems-mevlana versiyonu var,,
adamın bir gün evine varabilmesi için bir çok konakları terk etmesi lâzımdır....
kıyıyı gözden kaybetmeye cesaret edemeyen insan yeni okyanuslar keşfedemez

Onlarda güzel (:

Çok şey anlatır bu sözler tek bir şey gibi gözükür ama mecazi anlamı çok geniştir.

Onlarda güzel (:

Çok şey anlatır bu sözler tek bir şey gibi gözükür ama mecazi anlamı çok geniştir.
evet öyledir,,bir söz ama böylesi derinliği ve anlamı geniş olan bir söz insanın hayatını kökten değiştirebilir ki şems-mevlananın tüm sözlerinin toplamından bir insanı kamil elde etmek mümkündür:)

Bu sitede, hiç ayrım yapılmaksızın gönülden paylaşılıyor herşey.Herkes herkesi yaşıyor bir anlamda burada. Paylaşamayan zaten gidiyor.Geriye kalanlarsa Ailenin seçkin üyeleridir;canım arkadaşım. Duygularına bende katılıyorum.Emeği geçen herkes sevgiyle kalsın.

• Beğendim
Tepkiler: AJA
Bazen sırtımız ağırır ya, o ne üşütme ne de hastalıktır.. Sadece yanlış insanlara dayamaktan ağırır..

"İnsanın hakikati, sana gösterdiğinde değil, gösteremediğindedir. Bundan ötürü onu tanımak istersen dediklerine değil, demediklerine kulak ver."

Cibran

Geri