"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Havvas büyüyse

Samhain Scream

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar havas büyüyse İslamiyet'te büyü yapmak haram ve sonu cehennem o zaman islamik büyüler haram yada günah mı ? aşk havas uygulamaları falan var

Allah'ın isimlerini kullanmak ve dualarından faydalanmak günah mı ?

Anlayamıyorsunuz sanırım arkadaşlar? Büyünün her dinde adı vardır.Bir çok dinde de günahtır.İslami büyülerde bir çok dualar kullanılarak yapılabilir.
Bunun Allahın adıyla ne alakası var ?
Bir oturup dua okumak var birde yazıp çizmek üflemek var.Karıştırmayın...

Şu konuya bir açıklık getirelim. Büyü tabiki islamiyette kesinlikle yasaktır. Büyü yapabilmek için belirli enerjiye sahip olman gerekiyor bildiğim kadarıyla. Bunun içinde müslümanlar kuran-ı kerim'den ayetler okuyarakta büyü yapıyorlar.

Havasta şeytani yöntemler ve cinler kullanılmıyor ama değil mi? O zaman büyü sayılır mı yine de?

Anlayamıyorsunuz sanırım arkadaşlar? Büyünün her dinde adı vardır.Bir çok dinde de günahtır.İslami büyülerde bir çok dualar kullanılarak yapılabilir.

Evet katılıyorum. İslamiyette büyünün adı havastır. Kuran-ı Kerimde, çokça bahsi geçmektedir (sihir ve büyü). Fakat yapan ve yaptıran için de günahtır. Şirk koşmak ve özgür iradeye engel olmak adına günahtır.

Büyü İslama göre günahtır. Şifadan bahsetmiyoruz, aşk büyüsü, irade etkileme ve ya kader etkilemeden bahsediyoruz. Esmalarla yapılsın ve ya mumlarla pentagramla yapılsın farketmez, İslama göre büyü günahtır ama Kuran ile büyü yapılabilir. Büyüyü yapacak olan kişi bunu bilerek bu işe başlar.

Havass bakıldığı zaman paganistik ve kabalistik ögeler içerir. Öyledir de, İslamiyetten önceden gelir bugün kullanılan bir çok Havass ögesi. Sonradan üstüne İslamiyet de eklenmiştir. Bugüne de İslami büyü sistemi olarak gelmiştir. Havass gördüğünüz yerde büyü vardır. Nokta.

bence bişey bilmiyorsan sus.

bence bişey bilmiyorsan sus.

siz çok şey bildiğinize göre o engin bilginize göre üstadım havas yani büyü sevaptır(jungfrau günah dedi...nede olsa hiçbir şey bilmiyor (!))o halde herkes büyü yaparak cennete gider!cevap bu mu?eleştirmen eleştirdiği konuda bilgili olmalı...

peki arkadaşlar hani şu dilek duaları, başarı duaları, medyomik yetenekleri geliştirmek için ya da huzur için zikirler falan var ya, işte onlar günah mı islamiyette? Aşk ya da zarar vermek için yapılan uygulamaların günah olmasını anlıyorum da bunlar bana pek mantıklı gelmedi açıkçası. Teşekkür ederim.

Geri