MEX-ZELCEFA-XO
Banlı Kullanıcı
Hastalıklar ve kullanılması gereken olumlalama cümleleri aşagıda belirtilmiştir..
Fiziksel bir sorununuz olduğunda listeyi kullanmanın iyi bir yolu:
1-Sorunun zihinsel nedenine bakın ve bunun sizin için doğru olup olmadığını düşünün. Değilse, sessizce oturun ve kendinize sorun: “Bende bunu yaratan hangi düşünceler olabilir?”
2-Şu sözleri tekrar edin: “Bilincimde bu koşulları yaratan düşünce kalıbını bırakmaya hazırım.”
3-Yeni düşünce modelinizi birçok kez tekrar edin.
4-İyileşmenin zaten başlamış olduğunu varsayıp, kabul edin.
Durumunuz üzerinde her düşündüğünüzde, bu dört basamağı tekrar edin.
A
ADDİSON HASTALIĞI (Böbreküstü bezi yetmezliği)
Olası Neden: Derin boyutta duygusal yoksunluk. Kendine duyulan kızgınlık.
Yeni Düşünce Modeli: Bedenimin, düşüncelerimin, duygularımın bakımını sevgiyle yapıyorum.
ADRENAL SORUNLAR
Olası Neden: Yenilgi duygusu. Kendine aldırış etmemek. Endişe
Yeni Düşünce Modeli: Kendimi seviyorum ve onaylıyorum. Kendime bakma isteğini duyuyorum.
AĞLAMAK
Gözyaşları hayatın ırmaklarıdır. Üzüntü ve korkudaki kadar sevinçte de gözyaşı dökülür.
Yeni Düşünce Modeli: Tüm duygularımda huzur içindeyim. Kendimi seviyorum ve onaylıyorum.
AĞRILAR, SIZILAR
Olası Neden: Sevgiye hasret çekmek. Dokunulmayı özlemek.
Yeni Düşünce Modeli: Kendimi seviyorum ve onaylıyorum. Sevecen ve sevilen bir insanım.
AIDS
Olası Neden: Kendini reddetmek, cinsel suçluluk ve yetersizlik duygusu.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatın kutsal ve görkemli bir ifadesiyim. Cinselliğimden haz duyuyorum. Kendimi seviyorum.
AKCİĞER SORUNLARI
Olası Neden: Hayatı kabul etmemek. Depresyon. Üzüntü. Dolu dolu bir yaşama kendini layık görmeme.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatım mükemmel bir denge içinde. Hayatı dolu dolu yaşamaya hakkım ve kapasitem var.
AKINTI
Olası Neden: Eşe duyulan kızgınlık. Cinsel suçluluk duygusu. Kendini cezalandırma.
Yeni Düşünce Modeli: Başkaları, kendime duyduğum sevgi ve saygının aynalığını yapıyor. Cinselliğimin coşkusunu yaşıyorum.
ALERJİLER
Olası Neden: Kime alerji duyuyorsunuz? Kendi gücünü reddetmek
Yeni Düşünce Modeli: Dünya güvenli ve dostça. Güvencedeyim. Hayatla barış içindeyim.
ALKOLİZM
Olası Neden: Ne yararı var? Yararsızlık, suçluluk, yetersizlik duygusu. Kendini reddetme.
Yeni Düşünce Modeli: Şu anda yaşıyorum. Her an yeni bir an. Özdeğerimi görmeyi seçiyorum. Kendimi seviyorum ve onaylıyorum.
ALZHEİMER HASTALIĞI
Olası Neden: Yaşamı terketme arzusu. Hayatı olduğu gibi kabul edememek.
Yeni Düşünce Modeli: Her şey doğru zaman ve mekan sıralaması içinde gelişiyor. Her şey olması gerektiği gibi oluyor.
AMFİZEM (Akciğer Hastalığı)
Olası Neden: Yaşam korkusu. Kendini yaşamaya layık bulmama.
Yeni Düşünce Modeli: Dolu dolu ve özgür yaşamak en doğal hakkım. Hayatı ve kendimi seviyorum.
AMNEZİ (Hafıza kaybı ya da sorunları)
Olası Neden: Korku, hayattan kaçış. Kendi ayakları üzerinde duramama.
Yeni Düşünce Modeli: Zeka, cesaret ve özdeğere daima sahibim. Hayatta olmayı seviyorum.
ANEMİ ( Kansızlık)
Olası Neden: ‘’Evet, ama” yaklaşımı. Haz yoksunluğu. Yaşam korkusu. Yeterli olmama duygusu.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatın her alanında zevk alacağım çok şey var. Hayatı seviyorum.
ANKSİYETE (Kaygı)
Olası Neden: Hayatın akışına ve gidişatına güven duymama
Yeni Düşünce Modeli: Kendimi seviyorum ve onaylıyorum. Hayatın akışına güveniyorum. Güvencedeyim.
ANOREKSİ (Yemek yemeyi tamamen durdurma)
Olası Neden: Hayatı reddetmek. Aşırı korku, kendinden nefret ve reddedilme
Yeni Düşünce Modeli: Olduğum gibiyim. Olduğum gibi olmaktan mutluyum. Yaşamayı seçiyorum. Hazzı ve kendimi kabul etmeyi seçiyorum.
ANÜS
Atma noktası, boşaltma noktası.
Yeni Düşünce Modeli: İhtiyaç duymadığım şeyleri kolaylıkla ve rahatlıkla atıyorum.
ANÜS - APSE
Olası Neden: Bırakmak istediğiniz şeyi bırakamamaktan duyduğunuz kızgınlık
Yeni Düşünce Modeli: Bıraktığımda güvendeyim. Sadece ihtiyacım olmayan şeyleri atıyorum.
ANÜS - FİSTULA (Akıntı)
Olası Neden: Gereksiz şeyleri kısmen tutarak atmak. Geçmişin olumsuzluklarına takılı kalmak.
Yeni Düşünce Modeli: Sevgiyle geçmişi tümüyle özgür bırakıyorum. Özgürüm. Sevgiyim.
ANÜS - KAŞINMA
Olası Neden: Geçmiş hakkında suçluluk duymak. Pişmanlık.
Yeni Düşünce Modeli: Kendimi sevgiyle affediyorum. Özgürüm.
ANÜS - ACI
Olası Neden: Suçluluk duyma. Cezalandırılma arzusu. Yetersizlik.
Yeni Düşünce Modeli: Geçmiş geçmişte kaldı. Şimdi kendimi sevmeyi ve onaylamayı seçiyorum.
ANÜS - KANAMA
Olası Neden: Kızgınlık ve öfke.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatın akışına güveniyorum. Doğru ve yararlı adımlar atıyorum.
APATİ (Çevre ile anormal derecede ilgisizlik, duygusuzluk, kayıtsızlık)
Olası Neden: Duygulara izin vermemek. Kendini ölü gibi hissetme. Korku.
Yeni Düşünce Modeli: Duygularıma izin veriyorum. Kendimi hayata açıyorum. Yaşam deneyimlerine hazırım.
APANDİSİT
Olası Neden: Korku, yaşam korkusu. İyi şeylerin akışını engellemek.
Yeni Düşünce Modeli: Güvendeyim. Kendimi gevşetiyor ve hayatın zevkle akmasına izin veriyorum.
APSE
Olası Neden: İncinme, küçümsenme, intikam duyguları içinde dönüp durma.
Yeni Düşünce Modeli: Düşüncelerimin özgürleşmesine izin veriyorum. Geçmiş bitti. Huzurluyum.
ARTER (Kanı, Kalpten Diğer Dokulara Taşıyan Kan Damarı)
Yaşam sevincini taşıyan damarlar.
Yeni Düşünce Modeli: Yaşam sevinciyle doluyum. Bu sevinç kalbimin her atışında tüm bedenime yayılıyor.
ARTERİOSKLOZ (Atardamar duvarlarının sertleştiği ve kalınlaştığı durum)
Olası Neden: Direnme, gerginlik. Katışlaşmış dar düşünceler. İyiyi görmeyi reddetmek.
Yeni Düşünce Modeli: Hayata ve hazza tamamen açığım. Sevgiyle bakmayı seçiyorum.
ARTRİT (Romatizma)
Olası Neden: Sevilmediğini hissetmek. Eleştirilmek, kırgınlık.
Yeni Düşünce Modeli: Sevgiyim. Kendimi sevmeyi ve onaylamayı seçiyorum. Başkalarına sevgiyle bakıyorum.
ARTRİTLİ PARMAKLAR (Romatizmalı Parmaklar)
Olası Neden: Cezalandırma, suçlama arzusu. Kurban olduğunu hissetmek.
Yeni Düşünce Modeli: Sevgi ve anlayışla bakıyorum. Tüm yaşadıklarıma sevginin ışığıyla yaklaşıyorum.
ARABA TUTMASI
Olası Neden: Korku. Tutsaklık. Tuzağa düşmüş hissetmek.
Yeni Düşünce Modeli: Zaman ve mekan içinde kolaylıkla ilerliyorum. Sevgi çepeçevre beni kuşatıyor.
ASTIM
Olası Neden: Nefes almaya hak duymamak. Boğulmuşluk duygusu ve bastırılmış gözyaşı.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatımın sorumluluğunu üstlenme güvenini duyuyorum. Özgür olmayı seçiyorum.
ASTIM NÖBETİ
Olası Neden: Korku. Hayata güvenmemek. Çocuklukta takılıp kalmak.
Yeni Düşünce Modeli: Büyümekten korkmuyorum. Hayatıma ve kendime güven duyuyorum.
BEBEK ASTIMI
Olası Neden: Yaşam korkusu. Doğmaktan duyulan pişmanlık.
Yeni Düşünce Modeli: Bu çocuk güven dolu bir ortamda ve seviliyor. Beklenilen ve değer verilen bir çocuksun.
AYAKLAR
Olası Neden: Kendimizi, başkalarını, hayatı anlama kapasitemiz.
Yeni Düşünce Modeli: Anlayışım genişliyor. Değişen dünyaya ayak uyduruyorum.
AYAK PARMAKLARI
Geleceğin küçük ayrıntıları.
Yeni Düşünce Modeli: Tüm ayrıntılar kendi kendine yerlerini bulurlar.
AYAK BİLEĞİ
Hareket ve yol belirlemeyi temsil ediyor.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatta ileri doğru adımları kolaylıkla atıyorum.
MADURA AYAĞI (Ayakta delikler açan bir mantar hastalığı)
Olası Neden: Dışlanmaktan duyulan çaresizlik duygusu. İleri adım atamama.
Yeni Düşünce Modeli: Kendimi seviyorum ve onaylıyorum. İlerlemek için kendime izin veriyorum.
AYBAŞI (REGL DÖNEMİ) SORUNLARI
Olası Neden: Kadın olmaktan duyulan suçluluk duygusu. Cinsel organların günah, pis olduğu inancı.
Yeni Düşünce Modeli: Kadın olarak gücümü ve bedenimin normal işlevlerini kabul ediyorum. Kendimi seviyorum ve onaylıyorum.
B
BACAK SORUNLARI
Olası Neden: Çocukluk travmalarının etkisinden kurtulamamak.
Yeni Düşünce Modeli: Benim için bildiklerinin en iyisini yapıyorlardı. Onları affediyorum.
- ALT
Olası Neden: Gelecek korkusu. Kıpırdamak istememek.
Yeni Düşünce Modeli: Geleceğe güvenle bakıyorum.
BADEMCİKLER
Olası Neden: Korku. Bastırılmış duygular. Tıkanmış yaratıcılık.
Yeni Düşünce Modeli: Yüksek düşünceler bende ifade buluyor. Her şey iyiliğim için oluyor.
BAĞIMLILIKLAR
Olası Neden: Kendinden kaçmak. Korku. Kendini sevmeyi bilmemek.
Yeni Düşünce Modeli: Artık ne kadar harikulade bir varlık olduğumun farkına vardım. Kendimi sevmeyi ve haz almayı seçiyorum.
BAĞIRSAK SORUNLARI
Olası Neden: Dışkının atılmasını sağlıyor.Eski ve ihtiyaç duyulmayan şeyi atmaktan korkmak.
Yeni Düşünce Modeli: Kolaylıkla eskiyi bırakıyor, coşkuyla yeniyi kabul ediyorum.
BAŞ AĞRISI
Olası Neden: Değersizlik duygusu. Korku. Kendini eleştirme.
Yeni Düşünce Modeli: Kendimi seviyorum ve onaylıyorum. Yaptığım şeyleri sevgiyle yapıyorum.
BAŞ DÖNMESİ
Olası Neden: Kaçış. Dağınık düşünce. Görmeyi reddetmek.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatla uyum ve barış içindeyim. Canlı ve mutlu olmakla güven içindeyim.
BAYILMAK
Olası Neden: Korku. Başedememek.
Yeni Düşünce Modeli: Hayattaki her şeyle başetme gücüm var.
BEDEN KOKUSU
Olası Neden: Korku. Kendinden hoşlanmamak. İnsanlardan korkmak.
Yeni Düşünce Modeli: Kendimi seviyorum ve onaylıyorum. Güven duyuyorum.
BEYİN
Bilgisayar ve santralı temsil ediyor.
- TÜMÖR
Olası Neden: Yanlış programlanmış inançlar. İnatçılık. Değişmeyi reddetmek.
Yeni Düşünce Modeli: Zihnimin bilgisayarını yeniden programlamak çok kolay. Hayat değişimler sürecidir.
BİTKİNLİK
Olası Neden: Can sıkıntısı. Yaptığı işi sevmemek.
Yeni Düşünce Modeli: Hayattan coşku duyuyorum. Enerji ve coşkuyla doluyum.
BOĞAZ SORUNLARI
Olası Neden: Kendi adına konuşamamak. Yutulmuş kızgınlık. Tıkanmış yaratıcılık. Değişme ve korkusu.
Yeni Düşünce Modeli: Kendimi özgürce, kolaylıkla, sevgiyle ifade ediyorum. Yaratıcılığımı kullanıyorum. Değişmeye hazırım.
BOYUN AĞRILARI
Olası Neden: Soruna bir başka açıdan bakmayı reddetmek. İnatçılık. Esnek olmamak.
Yeni Düşünce Modeli: Kolaylıkla ve esneklikle bir konuyu her açıdan görebiliyorum. Bir şeyi yapmanın ve görmenin bir çok yolu var.
BÖBREK SORUNLARI
Olası Neden: Yargılama, düş kırıklığı, başarısızlık. Utanç. Çocuk gibi tepki gösterme.
Yeni Düşünce Modeli: Daima doğru adım atıyorum. Her deneyim yararlı. Büyümeyi seçiyorum.
BRONŞİT
Olası Neden: Bağırılıp çağrılan aile ortamı.
Yeni Düşünce Modeli: Çevremde barış ve uyum var.
BUNAMA
Olası Neden: Çocuğun güven dolu sanılan dünyasına geri dönmek. Bakım ve ilgi talep etmek. Etrafındakileri bir çeşit kontrol etme yolu. Kaçış.
Yeni Düşünce Modeli: Korunma. Güven. Barış. Evrensel akıl hayatın her boyutunda çalışıyor.
BURUN AKMASI
Olası Neden: İçsel ağlama. Çocuksu gözyaşı. Kurban rolüne bürünme.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatımın yaratıcı gücünün bende olduğunu kabul ediyorum. Hayattan zevk almayı seçiyorum.
BURUN KANAMASI
Olası Neden: Kabul görme isteği. Önem verilmeme duygusu. Sevgi istiyorum.
Yeni Düşünce Modeli: Kendimi seviyorum ve onaylıyorum. Gerçek değerimi biliyorum.
C
CİLT SORUNLARI
Olası Neden: Kaygı, korku. Eski, derine gömülmüş bir tehlike. Dokunulma yoksunluğu.
Yeni Düşünce Modeli: Barış ve sevgi düşünceleriyle kendimi koruyorum. Geçmişi unuttum ve affettim. Şimdi özgürüm.
CİNSEL HASTALIKLAR
Olası Neden: Cinsel organların günah ve pislik yuvası olduğu inancı. Suçluluk. Cinsellikte insanları kullanmak, sömürmek, tecavüz etmek.
Yeni Düşünce Modeli: Cinselliğimi sevgiyle ifade ediyorum. Bana iyi duygular hissettiren cinselliği yaşamayı seçiyorum.
CUSHING HASTALIĞI (Bir tür hormon bozukluğu)
Olası Neden: Zihinsel dengesizlik. Sürekli çılgınca fikirler üretilmesi. Aşırı güçlülük duygusu.
Yeni Düşünce Modeli: Sevgiyle bedenimi ve zihnimi dengeliyorum. Şimdi bana iyi duygular veren düşünceleri seçiyorum.
CÜZZAM
Olası Neden: Hayatla baş edememe. Temiz ve iyi olmadığına dair uzun süreli inanç.
Yeni Düşünce Modeli: Sınırlılığımı aşıyorum. Sevgi tüm hayatımı iyileştiriyor.
Ç
ÇENE SORUNLARI
Olası Neden: Kızgınlık. İntikam arzusu.
Yeni Düşünce Modeli: Yarattıklarımı değiştirme gücü bende.
ÇIBAN (ŞİRPENÇE)
Olası Neden: Bize yapıldığını düşündüğümüz haksızlıklara duyulan zehirli öfke.
Yeni Düşünce Modeli: Geçmişi bırakıyorum, hayatımın her alanını iyileştirmek için kendime zaman tanıyorum.
ÇOCUK HASTALIKLARI
Olası Neden: Takvime, toplumsal kurallara ve sahte yasalara inanmak. Etrafındaki yetişkinlerin çocukça davranışları.
Yeni Düşünce Modeli: Bu çocuk kutsal sevgi ve korumasıyla kuşatılmış. Zihinsel bağışıklık talep ediyoruz.
ÇOCUK FELCİ
Olası Neden: Paralize eden kıskançlık. Birisini durdurma isteği.
Yeni Düşünce Modeli: Her şey, herkese yetecek kadar çok. Sevecen düşüncelerle özgürlüğümü yaratıyorum.
ÇÜRÜKLER
Olası Neden: Yaşamda küçük engeller. Kendini cezalandırma.
Yeni Düşünce Modeli: Kendimi seviyorum ve saygı duyuyorum. Kendime sevecen davranıyorum.
D
DALAK
Olası Neden: Obsesyon. Bir şeylere aşırı tutku.
Yeni Düşünce Modeli: Kendimi seviyorum ve onaylıyorum.
DELİLİK
Olası Neden: Aileden kaçış. Hayattan şiddetli bir kaçış.
Yeni Düşünce Modeli: Bu kişi gerçek kimliğini biliyor ve Evrensel Aklın yaratıcı bir ifadesi.
DENGE KAYBI
Olası Neden: Dağınık düşünceler.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatım olduğu gibi mükemmel ve güvenli. Her şey iyi ve güzel.
DENİZ TUTMASI
Olası Neden: Korku. Ölüm korkusu. Kontrolü yitirme.
Yeni Düşünce Modeli: Her yerde barış ve huzur içindeyim. Hayata güveniyorum.
DİRSEK
Olası Neden: Yön değişimlerini ve yeni deneyimleri kabullenmeyi temsil eder.
Yeni Düşünce Modeli: Yeni deneyimlere,yeni değişimlere ve yeni doğrultulara kolaylıkla uyum sağlıyorum.
DİSK KAYMASI
Olası Neden: Hayatta hiç bir desteğin olmadığı duygusu. Kararsızlık.
Yeni Düşünce Modeli: Hayat, tüm düşüncelerimi destekliyor. Kendimi seviyorum ve onaylıyorum.
DİŞ SORUNLARI
Olası Neden: Uzun süreli kararsızlık. Karar vermek için düşünceleri analiz edememe.
Yeni Düşünce Modeli: Doğruluk ilkesinden şaşmadan kararlarımı veriyorum. Doğru kararlar verdiğimin güvencesi içindeyim.
DİŞETİ KANAMALARI
Olası Neden: Hayatta aldığımız kararlardan haz duymama.
Yeni Düşünce Modeli: Aldığım kararların doğruluğuna güveniyorum. Huzurluyum.
DİŞETİ SORUNLARI
Olası Neden: Kararları kesinleştirememek, hayat karşısında güçsüzlük.
Yeni Düşünce Modeli: Kararlı bir insanım. Kendimi sevgiyle destekliyorum ve kararlarımı uyguluyorum.
DİYABET (Şeker Hastalığı)
Olası Neden: Geçmişteki seçimlerinden pişmanlık duymak. Hayatı kontrol altına alma ihtiyacı. Derin üzüntü. Hayattan tat almama.
Yeni Düşünce Modeli: Bu an güzelliklerle dolu. Günün tatlı yönlerini görmeyi, yaşamayı seçiyorum.
DİZ SORUNLARI
Olası Neden: İnatçı ego ve gurur. Taviz verememe. Uzlaşamama. Esnek olmama.
Yeni Düşünce Modeli: Affediyorum. Anlıyorum. Şefkat duyuyorum. Kolayca uzlaşıyorum.
DOĞUŞTAN GELEN SAKATLIKLAR
Olası Neden: Karmik. Böyle gelmeyi siz seçtiniz. Ailemizi de biz seçeriz.
Yeni Düşünce Modeli: Her deneyim, gelişim sürecimiz için mükemmel. Olduğum gibi olmaktan mutluyum ve huzurluyum.
DUDAK UÇUĞU
Olası Neden: Hayatı küçümseme alışkanlığı. Kendini ve başkalarını aşırı eleştirme. ‘Her
şey ne kadar kötü, değil mi?’ deme alışkanlığı.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatla birim. Kendimi ve başkalarını seviyorum. Yaşamaktan mutluluk duyuyorum.
DÜŞÜK
Olası Neden: Gelecek korkusu. ‘Şimdi değil, daha sonra..’ Yanlış zamanlama.
Yeni Düşünce Modeli: Hayat bana daima uygun çözümleri getiriyor.
E
EGZAMA
Olası Neden: Aşırı muhalefet, düşmanlık. Zihinsel feveran.
Yeni Düşünce Modeli: İçimde ve etrafımda uyum, barış, sevgi ve hazla çevriliyim. Güvencedeyim.
EKLEMLER
Olası Neden: Hayatımızın yön değiştirmesi.
Yeni Düşünce Modeli: Daima en iyi yöne doğru gidiyorum.
EL BİLEĞİ
Hareketi ve kolaylığı temsil ediyor.
Yeni Düşünce Modeli: Tüm deneyimlerime bilgelikle, sevgiyle, kolaylıkla yaklaşıyorum ve üstesinden geliyorum.
EPİLEPSİ (Sara)
Olası Neden: Eziyet çekme. Hayatı reddediş. Büyük mücadele duygusu. Kendine yönelik şiddet.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatı sonsuz ve haz dolu olarak görmeyi seçiyorum. Ben de sonsuz, haz dolu ve huzurluyum.
F
FITIK
Olası Neden: Zedelenmiş ilişkiler. Gerginlik. Yanlış yaratıcı ifade.
Yeni Düşünce Modeli: Kendimi seviyorum ve onaylıyorum. Kendim olmakta özgürüm.
FİBROİD TÜMÖR VE KİSTLER
Olası Neden: Eşe derinden kırılma ve bu kırgınlığı besleme. Kadınlık benliğine darbe yemek.
Yeni Düşünce Modeli: Bu deneyimi bana çeken düşünce kalıbından kendimi kurtarıyorum.
FRİJİTLİK (Cinsel Soğukluk)
Olası Neden: Korku. Hazdan korkma. Cinselliğin kötü olduğuna dair inanç.Duyarsız eş.
Yeni Düşünce Modeli: Bedenimden zevk duyarken güvencedeyim. Kadın olmaktan mutluluk duyuyorum.
G
GASTRİT
Olası Neden: Uzun süren kararsızlık.
GEĞİRME
Olası Neden: Korku. Hayatı çabucak yutmaya çalışmak.
Yeni Düşünce Modeli: Yapmam gereken her şeyin yeri ve zamanı var. Huzurluyum.
GÖĞÜSLER
Anneliği ve şefkati temsil ediyor.
Yeni Düşünce Modeli: Mükemmel bir denge içinde besleniyor ve besliyorum.
- KİSTLER, YUMRULAR, AĞRILAR
Olası Neden: Aşırı annelik. Aşırı koruma. Aşırı tahakküm. Yaşamdan beslenmeyi engellemek.
Yeni Düşünce Modeli: Kendim olmakta özgürüm, başkalarının da kendileri olma özgürlüğüne saygı duyuyorum. Herkes büyüyüp gelişmeli.
GÖZLER
Berrak görüşü simgeliyor. Geçmişi, anı geleceği.
Yeni Düşünce Modeli: Her şeyi sevgi ve sevinçle görüyorum.
GÖZ SORUNLARI
Olası Neden: Hayatta gördüğü şeylerden hoşlanmamak.
Yeni Düşünce Modeli: Görmekten hoşlanacağım bir hayatı yaratıyorum.
- ASTİGMAT
Olası Neden: Kendini olduğu gibi görme korkusu.
Yeni Düşünce Modeli: Kendi güzelliğimi ve görkemimi görmeyi seçiyorum.
- KATARAKT
Olası Neden: Geleceği karanlık görmek.
Yeni Düşünce Modeli: Hayat sonsuz ve haz doludur.
- ÇOCUKLARDA OLMASI
Olası Neden: Ailede olan biteni görmek istememe.
Yeni Düşünce Modeli: Bu çocuğu mutluluk ve güzellik kucaklıyor.
- ŞAŞILIK
Olası Neden: Aynı anda zıt amaçların olması.
Yeni Düşünce Modeli: Gördüğüm bana güven veriyor.
- HİPERMETROP
Olası Neden: Anda yaşanılanların değerini bilmemek ve korkmak.
Yeni Düşünce Modeli: Şimdi ve buradayım. Güvende olduğumu görüyorum.
- MİYOP
Olası Neden: Gelecek korkusu.
Yeni Düşünce Modeli: Kutsal hayatın rehberliğine güveniyorum.
- GLOKOM (Göz Tansiyonu)
Olası Neden: Taşlaşmış affetmezlik.
Yeni Düşünce Modeli: Sevgi ve şefkatle bakıyorum.
- KERATİT (Kornea İltihabı)
Olası Neden: Aşırı kızgınlık. Yumruk atma arzusu.
Yeni Düşünce Modeli: Bırakıyorum yüreğimdeki sevgi gördüğüm her şeyi iyileştirsin.
GRİP
Olası Neden: Kitlesel karamsarlık ve inançlara uyum. Korku. İstatistiklere inanmak.
Yeni Düşünce Modeli: Toplum inançlarının ötesindeyim. Toplumsal etkilerden özgürüm.
GUATR
Olası Neden: Üzerindeki baskılara duyulan nefret. Kurban. Doyumsuzluk.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatımın tek otoritesi ve gücü benim. Kendim olmakta özgürüm.
GUT HASTALIĞI
Olası Neden: Tahakküm etme ihtiyacı. Sabırsızlık. Kızgınlık.
Yeni Düşünce Modeli: Kendimle ve başkalarıyla barışığım ve huzurluyum.
H
HAZIMSIZLIK
Olası Neden: İçgüdüsel korku, kaygı, başa çıkamama.
Yeni Düşünce Modeli: Yeni deneyimleri kolaylıkla ve zevkle özümsüyorum.
HEMOROİD
Olası Neden: Geçmişe duyulan kızgınlık. Geçmişin sorumluluğu altında ezilme.
Yeni Düşünce Modeli: Yapmak istediğim her şey için zamanım var. Sevgi olmayan her şeyi bırakıyorum.
HEPATİT
Olası Neden: Değişime direnç. Korku, kızgınlık, nefret.
Yeni Düşünce Modeli: Düşüncelerim arınmış ve özgür. Geçmişi bırakıyorum, yeniye yöneliyorum.
HERPES
Olası Neden: Cinselliğin ayıp olduğu toplumsal inancı kabullenme. Cezalanma ihtiyacı. Utanç duygusu. Cezalandırıcı bir Tanrı’ya inanma.
Yeni Düşünce Modeli: Benim Tanrı anlayışım sevgidir. Cinsellik normal ve doğaldır. Cinselliğimi ve bedenimi seviyorum.
HİPERTROİDİ
Olası Neden: İstenen şeyi yapamamaktan duyulan aşırı düş kırıklığı. Daima kendini değil, hep başkalarını düşünmek.
Yeni Düşünce Modeli: Gücüme yeniden sahip çıkıyorum. Kararlarımı kendim veriyorum. Kendi mutluluğumun doyumunu yaşıyorum.
HİPERVENTİLASYON
Olası Neden: Korku. Değişime karşı duymak. Gidişata güvenmemek.
Yeni Düşünce Modeli: Nerede olursam olayım güven içindeyim. Hayatın akışına güveniyorum.
HİPOFİZ
Kontrol merkezi.
Yeni Düşünce Modeli: Zihnim ve bedenim mükemmel denge içinde.
HİPOGLİSEMİ
Olası Neden: Hayatın yükü altında ezilmek.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatımı hafif, kolay, zevkli hale getirmeyi seçiyorum.”
HODGKİN HASTALIĞI (Bir tür lenf kanseri)
Olası Neden: Suçlama ve ‘yetersiz olmak’tan duyulan büyük korku. Kendini kabul
ettirmeye duyulan aşırı gereksinme çabalarıyla yaşam zevkinin unutulması.
Yeni Düşünce Modeli: Kendim gibi olmaktan son derece memnunum. Olduğum gibi değerliyim ve yeterliyim. Kendimi seviyorum ve onaylıyorum.
HORLAMA
Olası Neden: Kalıplaşmış düşüncelerden kurtulmayı inatçı bir reddediş.
Yeni Düşünce Modeli: İçinde sevgi ve haz olmayan düşüncelerimi bırakıyorum. Yeniyi, tazeliği, canlılığı seçiyorum.
I
ÇE DÖNMÜŞ TIRNAK
Olası Neden: İlerlemekten duyulan endişe ve suçluluk duygusu.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatta kendi yolumu çizmek en doğal hakkım. Güvenliyim. Özgürüm.
İDRAR SORUNLARI
Olası Neden: Endişe. Eski düşüncelere saplanma. Bıkkınlık.
Yeni Düşünce Modeli: Eskiyi kolaylıkla ve rahatlıkla bırakıyor ve yeniye hayatımda yer veriyorum. www.kontejyan.com
İDRAR YOLU ENFEKSİYONU
Olası Neden: Genellikle karşı cinse veya sevgiliye duyulan öfke. Başkalarını suçlamak.
Yeni Düşünce Modeli: Bu koşulları yaratan bilincimdeki kalıpları değiştiriyorum. Değişmeye hazırım.Kendimi seviyorum.
İKTİDARSIZLIK
Olası Neden: Cinsel baskı, gerginlik, suçluluk. Toplum baskısı. Önceki eşe duyulan öfke. Anne korkusu.
Yeni Düşünce Modeli: Cinsel gücümü kolaylıkla ve zevkle ifade ediyorum.
İSHAL
Olası Neden: Korku. Reddetmek. Kaçış.
Yeni Düşünce Modeli: Beslenme, hazmetme ve dışkılama sistemim düzenli işliyor. Hayatla barış içindeyim.
İŞTAH
–FAZLA
Olası Neden: Korku. Korunma ihtiyacı. Duyguları yargılamak.
Yeni Düşünce Modeli: Güvendeyim. Hissetmek sağlıklıdır. Duygularım normal ve kabul edilebilir şeylerdir.
-AZ
Olası Neden: Korku. Kendini koruma. Hayata güvenmemek.
Yeni Düşünce Modeli: Kendimi seviyorum ve onaylıyorum. Güvendeyim. Hayat zevkli ve güven dolu.
K
KABA ETLER (Butlar)
Gücü temsil ediyor. Gevşek kabaetler; gücün kaybolması.
Yeni Düşünce Modeli: Gücümü akıllıca kullanıyorum. Güçlüyüm. Güven doluyum.
KADIN SORUNLARI
Olası Neden: Kendini, dişiliğini, dişilik prensibini reddetme.
Yeni Düşünce Modeli: Kadın olduğum için mutluyum. Bedenimi seviyorum.
KALÇA SORUNLARI
Olası Neden: Büyük kararlar almada duyulan korku. Gidilecek bir yönün olmaması.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatım denge içinde. Her yaşta kolaylıkla ve zevkle hayatımda ilerleme gösteriyorum.
KALP
Sevgi ve güven merkezi.
Yeni Düşünce Modeli: Kalbim sevgi ritmiyle atıyor.
-SORUNLARI
Olası Neden: Uzun süreli duygusal sorunlar. Haz yoksunluğu. Kalbin katılaşması. Stres ve zorluklar.
Yeni Düşünce Modeli: Coşku, haz, mutluluk. Bunların düşüncelerimi, deneyimlerimi, bedenimi doldurmasına izin veriyorum.
- KRİZİ
Olası Neden: Haz duygusunu para, pozisyon vb için feda etmek.
Yeni Düşünce Modeli: Önce sevgi geliyor. Hayattan haz almayı seçiyorum.
– KALP DAMARLARININ DARALMASI
Olası Neden: Zihinsel katılık, katı yüreklilik,çelik gibi irade, esnek olmama. Korku.
Yeni Düşünce Modeli: Sevecen mutlu düşünceleri seçerek sevecen, mutlu bir dünya yaratıyorum. Güvenli ve özgürüm.
KAN
Bedende hazzı temsil ediyor, özgürce akıyor.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatın mükemmel ritmi içinde haz alıyorum ve haz veriyorum.
KAN SORUNLARI
Olası Neden: Sevinç yoksunluğu ve düşüncelerin özgürce dolaşamaması.
Yeni Düşünce Modeli: Sevinç verici yeni düşünceler içimde özgürce dolaşıyor.
-PIHTILAŞMA
Olası Neden: Haz duymaya kapalı olmak.
Yeni Düşünce Modeli: İçimde yeni bir hayat uyanıyor.
KANAMA
Olası Neden: Haz alma duygusunu yitirmek. Kızgınlık, ama neye?
Yeni Düşünce Modeli: Hayatın mükemmel ritmi içinde haz alıyorum ve haz veriyorum.
KAN BASINCI
- YÜKSEK
Olası Neden: Uzun zamandır çözülemeyen duygusal sorun.
Yeni Düşünce Modeli: Geçmişi huzurla bırakıyorum.
-DÜŞÜK
Olası Neden: Çocukta sevgi yoksunluğu. Yenilgi. Niye uğraşayım ki? Nasılsa bir şey değişmeyecek.
Yeni Düşünce Modeli: Hep sevinç dolu olan şu anda yaşamayı seçiyorum. Yaşamım bir sevinç
kaynağı.
KABIZLIK
Olası Neden: Eski düşüncelerden vazgeçmeyi reddetmek. Geçmişe saplanmak. Bazen cimrilik.
Yeni Düşünce Modeli: Geçmişi bıraktığımda yenilik, tazelik, canlılık geliyor. Hayatın içimden akmasına izin veriyorum.
KANDİDİA (Bir çeşit mantar hastalığı)
Olası Neden: Aşırı öfke ve düş kırıklığı. Kendini parçalanmış hissetmek. Tahakkümcü ve ilişkilere güvenmeyen, alıcı bir kişilik.
Yeni Düşünce Modeli: Olabileceğim her şeyi olmaya kendime izin veriyorum. Hayatta en iyi şeylere layığım. Kendime de başkalarına değer veriyorum, takdir ediyorum ve
seviyorum.
KANGREN
Olası Neden: Marazi düşünceler. Zehirli düşüncelerin sevinci boğması.
Yeni Düşünce Modeli: Şimdi uyumlu düşünceleri seçiyorum.
KANSER
Olası Neden: Derin acı. Uzun süre taşınan kırgınlık, sır, hüzün bedeni kemiriyor. Nefreti içine gömmek.
Yeni Düşünce Modeli: Geçmişle ilgili her şeyi sevgiyle affediyorum. Yaşamımı mutlulukla doldurmayı seçiyorum. Kendimi seviyorum.
KARACİĞER SORUNLARI
Öfke ve gazabın merkezidir.
Olası Neden: Sürekli şikayet etmek. Kendini kandırmak. Haklı çıkmak için sürekli başkalarında hata bulmak. Kötü hissetmek.
Yeni Düşünce Modeli: Kalbim açık olarak yaşamayı seçiyorum. Baktığım her yerde sevgiyi görüyorum.
KARIN AĞRILARI
Olası Neden: Korku, başlamış bir olayı, süreci durdurmak.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatın akışına güveniyorum.Güvencedeyim”
ÇOCUKLARDA KARIN AĞRISI
Olası Neden: Zihinsel tahriş. Sabırsızlık. Çevreden duyulan rahatsızlık.
Yeni Düşünce Modeli: Bu çocuk yalnızca sevgiye ve sevgi dolu düşüncelere karşılık veriyor. Her şey barış dolu.
KAS SORUNLARI
Olası Neden: Aşırı korku. Herkesi ve her şeyi çılgın bir şekilde kontrol etme arzusu.
Güven duymanın derin ihtiyacı.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatta olmak güzel. Kendim olmak güzel. Kendime güveniyorum.
KAŞINMA
Olası Neden: Akıntıya kürek çekme arzusu. Doyumsuz. Pişman.
Yeni Düşünce Modeli: Bulunduğum noktada huzurluyum. Arzu ve ihtiyaçlarımın karşılanacağını bilerek, iyiliğimi kabul ediyorum.
KATARAKT
Olası Neden: Geleceği olumlu görememek. Karanlık gelecek.
Yeni Düşünce Modeli: Hayat sonsuzdur ve haz doludur. Her ana heyecanla yaklaşıyorum.
KAZALAR
Olası Neden: İstediğini dile getirememe. Otoriteye karşı çıkma isteği. Şiddete inanmak.
Yeni Düşünce Modeli: Bunu yaratan düşünceyi aşıyorum. Huzurluyum, değerliyim.
KEKEMELİK
Olası Neden: Güvensizlik. Kendini ifade yoksunluğu. Ağlamaya izin verilmemesi.
Yeni Düşünce Modeli: Düşündüklerimi ifade etmekte özgürüm. Kendimi güven ve sevgiyle ifade ediyorum.
KELLİK
Olası Neden: Korku. Gerginlik. Her şeyi kontrol altında tutmaya çalışma.
Yeni Düşünce Modeli: Kendimi seviyorum ve onaylıyorum. Hayata güveniyorum.
KEMİKLER
Evrenin temel yapısını temsil ediyor.
Yeni Düşünce Modeli: Dengeli ve sağlam yapılıyım.
KEMİK SORUNLARI
-KIRILMA
Olası Neden: Otoriteye karşı tepki.
Yeni Düşünce Modeli: Dünyamda kendimin efendisi benim. Düşüncelerim yalnızca bana ait.
-DEFORMASYON
Olası Neden: Zihinsel baskı ve gerginlik. Kasların ve düşüncenin esnekliğini
kaybetmesi.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatın nefesini dolu dolu içime çekiyorum. Hayatın akışına güveniyorum.
KISIRLIK
Olası Neden: Hayat sürecine duyulan korku ve direnç ya da anne baba olmaya ihtiyaç duymamak.
Yeni Düşünce Modeli: Hayata güveniyorum. Doğru yerde, doğru zamanda, doğru şeyi yapıyorum. Kendimi seviyorum ve onaylıyorum.
KIZARIKLIK
Olası Neden: Gecikmelerden duyulan rahatsızlık. Dikkat çekmenin çocukça bir yolu.
Yeni Düşünce Modeli: Kendimi seviyorum ve onaylıyorum. Hayatta her şey gerektiği zaman oluşuyor.
KİSTLER
Olası Neden: Acı veren eski bir filmi tekrar tekrar seyretmek. Acıları beslemek. Sahte büyüme.
Yeni Düşünce Modeli: Zihnimin sinemaları güzel filmler gösteriyor. Çünkü ben seçiyorum. Kendimi seviyorum.
KİSTİK FİBROZ
Olası Neden: Hayatın size mutluluk getirmeyeceğine dair derin inanç. ‘Zavallı ben’.
Yeni Düşünce Modeli: Hayat beni, ben hayatı seviyorum. Hayatı dolu dolu ve özgür yaşamayı seçiyorum.
KOLLAR
Hayat deneyimlerini kucaklama kapasitesi ve yeteneği.
Yeni Düşünce Modeli: Yaşadıklarımı kolaylıkla ve zevkle, severek kucaklıyorum.
KOLESTROL
Olası Neden: Haz kanallarının tıkanması. Haz alma korkusu.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatı sevmeyi seçiyorum.Haz kanallarım ardına kadar açık.
KOLİT
Olası Neden: Aşırı derecede katı ana babalar. Eziyet çekme ve yenilgi duygusu. Şefkate duyulan büyük ihtiyaç.
Yeni Düşünce Modeli: Kendimi seviyorum ve onaylıyorum. Mutluluğumu kendim yaratıyorum. Hayatta ‘kazanan’ olmayı seçiyorum.
KOMA
Olası Neden: Korku. Bir şeyden veya birinden kaçmak.
Yeni Düşünce Modeli: Seni sevgi ve güvenle kucaklıyoruz. İyileşmen için ortam yaratıyoruz. Sen sevgisin.
KONJUNKTİVİT (Gözakı iltihabı)
Olası Neden: Hayatta görülen şeylere öfke ve düş kırıklığı duymak.
Yeni Düşünce Modeli: Sevginin gözleriyle görüyorum. Uyumlu bir çözüm yolu var ve bu yolu kabul ediyorum.
KORONER TROMBOS (Kalp damarları tıkanıklığı)
Olası Neden: Yalnızlık duymak ve korkmak. Yeterli olmamak. Yeterince uğraşmamak. ‘Asla yapamayacağım.’
Yeni Düşünce Modeli: Tüm hayatla birim. Evren beni tümüyle destekliyor. Her şey harikulade.
KRAMPLAR
Olası Neden: Gerginlik. Korku. Sıkı sıkıya yapışmak.
Yeni Düşünce Modeli: Zihnimi gevşetiyorum ve huzur dolu olmasına izin veriyorum.
KRONİK HASTALIKLAR
Olası Neden: Değişimi reddetmek. Gelecekten korkmak. Güvende hissetmemek.
Yeni Düşünce Modeli: Gelişmeye ve değişime hazırım. Şimdi güvenli yeni bir gelecek yaratıyorum.
KUDUZ
Olası Neden: Kızgınlık. Çözüm yolunun şiddet olduğu inancı.
Yeni Düşünce Modeli: İçimde ve çevremde barış hüküm sürüyor.
KULAKLAR
İşitme kapasitesini temsil ediyor.
Yeni Düşünce Modeli: Sevgiyle dinliyorum.
KULAK AĞRISI
Olası Neden: Kızgınlık. İşitmek istememek. Fazla kargaşa. Kavga eden ana baba.
Yeni Düşünce Modeli: Çevremde uyum var. İyi ve hoş şeyler işitiyorum. Sevginin merkeziyim.
KULAK ÇINLAMASI
Olası Neden: Dinlemeyi reddetmek. İçimizdeki minik sese kulak vermemek. İnatçılık.
Yeni Düşünce Modeli: Yüksek benime güveniyorum. İçimdeki sese sevgiyle kulak veriyorum. İçinde sevgi olmayan her şeyi bırakıyorum.
KURDEŞEN
Olası Neden: Küçük, gizli korkular.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatımın her alanında barış var.
L
LARENJİT
Olası Neden: Öfkeden konuşamamak. Otoriteye kızgınlık. Konuşmaktan korkmak.
Yeni Düşünce Modeli: İstediklerimi rahatlıkla dile getiriyorum. Kendimi ifade edebiliyorum.
LENF BEZLERİ
Olası Neden: Aile çatışmaları, kavgalar. Çocuk istenmediğini hissediyor.
Yeni Düşünce Modeli: İstenen, hoş karşılanan ve çok sevilen bir çocuğum.
LÖSEMİ
Olası Neden: İlham ve yaratıcılığın hunharca yok edilmesi. ‘Ne yararı var?’
Yeni Düşünce Modeli: Geçmişteki sınırlılığımı aşıp, şimdiki anın özgürlüğünü yaşıyorum. Kendim olmakla güvencedeyim.
MENOPOZ SORUNLARI
Olası Neden:Artık istenmemekten korkmak. Yaşlanma korkusu. Kendini
kabullenmeme.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatın tüm dönemlerinde dengeli ve huzurluyum. Bedenimi sevgiyle
kutsuyorum.
MİDE BULANTISI
Olası Neden: Korku. Bir fikri ya da deneyimi kabul edememe.
Yeni Düşünce Modeli: Güvendeyim. Hayatın bana daima iyilikler getireceğine güveniyorum.
MİGREN
Olası Neden: Köşede sıkışıp kalma duygusu. Cinsel korkular. (Migreni geçirmek için en iyi yol
mastürbasyondur.)
Yeni Düşünce Modeli: Hayatın akışına kendimi bırakıyorum. Hayat benim hayatım.
N
NARKOLEPSİ
Olası Neden: Her şeyden uzaklaşma isteği. Aşırı korku. Burada olmayı istememek.
Yeni Düşünce Modeli: Kutsal bilgeliğin gücüne ve rehberliğine güveniyorum.
NASIRLAR:
Olası Neden: Katılaşmış kavram ve düşünceler. Somut korkular.
Yeni Düşünce Modeli: Yeni düşünce ve yolları görmek ve denemek güvenli. İyiye açığım.
NEFES
Hayatı içimizde hissetme yeteneği.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatı seviyorum.
NEFES KOKMASI
Olası Neden: Kızgınlık ve intikam dolu düşünceler.
Yeni Düşünce Modeli: Geçmişime sevgiyle sünger çekiyorum. Sadece sevgiyi dile getiriyorum.
NEFES SORUNLARI
Olası Neden: Hayatı dolu dolu yaşamaktan korkmak. Yaşamda yeri olmadığını
hissetmek.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatı dolu dolu ve özgürce yaşamak en doğal hakkım. Sevilmeye layığım. Hayatı dopdolu yaşamayı seçiyorum.
NEFRİT (Bright Hastalığı da denilen bir böbrek hastalığı)
Olası Neden: Hiç bir şeyi doğru yapamayan bir çocuk gibi hissetmek. Düş kırıklığı ve başarısızlığa gösterilen aşırı tepki.
Yeni Düşünce Modeli: Kendimi seviyorum ve onaylıyorum. Değerli ve yeterli bir insanım. Hayatımda olması gereken şeyler oluyor. Yeniyi kolayca kabul ediyorum.
O
OMURGA
Hayatın esnek desteği.
Yeni Düşünce Modeli: Hayat tarafından destekleniyorum.
OMURGA EĞRİLİĞİ
Olası Neden: Hayata güvenmemek. Onursuzluk. Cesaretsizlik. Desteksizliğin korkusu.
Yeni Düşünce Modeli: Korkularımı yeniyorum. Sevgiyle dik duruyorum. Bu, benim hayatım.
OMURİLİK MENENJİTİ
Olası Neden: Aşırı aile uyumsuzluğu. Kızgınlık ve öfke dolu bir ortamda yaşamak.
Aşırı içsel karmaşa. Destek yoksunluğu.
Yeni Düşünce Modeli: Düşüncelerimde, bedenimde ve dünyamda barış yaratmayı seçiyorum. Güvenliyim ve seviliyorum.
ÖDEM
Olası Neden: Kimi ya da neyi bırakamıyorsun?
Yeni Düşünce Modeli: Geçmişi bırakıyorum ve özgürleşiyorum.
P
PAMUKÇUK
Olası Neden: Dudaklardan dökülmesi engellenen çirkin, suçlayıcı sözcükler.
Yeni Düşünce Modeli: Sevgi dolu dünyamda yalnızca sevinç dolu deneyimler yaratıyorum.
PANKREAS
Hayatın tadını simgeliyor.
Yeni Düşünce Modeli: Hayattan tat alıyorum.
PARMAKLAR
Hayatın detaylarını simgeliyor.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatın ayrıntılarıyla barış içindeyim.
- BAŞ PARMAK: Akıl ve endişeyi simgeliyor.
Yeni Düşünce Modeli: Zihnim dingin.
- İŞARET PARMAĞI: Ego ve korkuyu simgeliyor.
Yeni Düşünce Modeli: Güvendeyim.
- ORTA PARMAK: Kızgınlık ve cinselliği simgeliyor.
Yeni Düşünce Modeli: Cinselliğimle barış içindeyim.
- YÜZÜK PARMAĞI: Birlikte olma ve üzüntüyü simgeliyor.
Yeni Düşünce Modeli: Sevecen ve huzurluyum.
- KÜÇÜK PARMAK: Aile ve sahte bir görünüm verme çabasını simgeliyor.
Yeni Düşünce Modeli: Hayat ailesinde olduğum gibi görünüyorum.
PARKİNSON HASTALIĞI
Olası Neden: Korku. Herkesi, her şeyi aşırı kontrol etme arzusu.
Yeni Düşünce Modeli: Güvende olduğumu bilerek rahatım. Hayatım bana ait.
PEPTİK ÜLSER
Olası Neden: Yeterli olmama inancı. Başkalarını memnun etme kaygısı.
Yeni Düşünce Modeli: Kendimi seviyorum ve onaylıyorum. Kendimle barışığım.
PROSTAT SORUNLARI
Olası Neden: Zihinsel korkuların erkekliği zayıflatması. Vazgeçmek. Cinsel baskı ve
suçluluk. Yaşlanma korkusu.
Yeni Düşünce Modeli: Kendimi seviyorum ve onaylıyorum. Gücümü kabul ediyorum. Ruhum daima genç
R
RAHİM
Yaratıcılığın evini simgeliyor.
Yeni Düşünce Modeli: Bedenimle barışığım.
RAŞİTİZM (Bir tür kemik hastalığı)
Olası Neden: Duygusal beslenme eksikliği. Sevgi ve güven yoksunluğu.
Yeni Düşünce Modeli: Güvenliyim. Evrenin ta kendisi olan sevgiyle besleniyorum.
ROMATİZMA
Olası Neden: Kurban. Hep haksızlığa uğradığını hissetmek. ‘Hep benim başıma geliyor.’Sevgi yoksunluğu.
Yeni Düşünce Modeli: Deneyimlerimi ben yaratıyorum. Kendimi ve başkalarını sevip onayladıkça, gittikçe daha olumlu deneyimleri hayatımda yaratıyorum.
SAFRA TAŞI
Olası Neden: Katı düşünceler. Lanetleme. Gurur.
Yeni Düşünce Modeli: Geçmişi arkamda bırakmayı seçiyorum.
SAĞIRLIK
Olası Neden: Reddediş. İnatçılık. Tecrit. ‘Neyi işitmek istemiyorsun?’ ‘Beni rahatsız etme’.
Yeni Düşünce Modeli: Yüce sesi dinliyorum. İşittiğim her şey bana zevk veriyor. Her şeyle birim.
SAMAN NEZLESİ
Olası Neden: Duygusal tıkanma. Zamanla yarış. Suçluluk.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatın BÜTÜNÜYLE BİR’İM. Her zaman hayata güven duyuyorum.
SARILIK
Olası Neden: İçsel ve dışsal önyargı. Dengesiz mantık.
Yeni Düşünce Modeli: Kendim ve herkes için sevgi, anlayış ve şefkat duyuyorum.
SELÜLİT
Olası Neden: Çocukluk anılarına takılı kalmak. Geçmişteki kötülükleri unutamamak. İlerlemekte zorlanmak. Kendi yolunu çizme korkusu.
Yeni Düşünce Modeli: Herkesi affediyorum. Kendimi affediyorum. Tüm geçmiş acılarımı affediyorum. Özgürüm.
SIRT SORUNLARI
– ÜST
Olası Neden: Duygusal destek yoksunluğu. Sevilmediğini hissetmek. Sevgiyi
göstermemek.
Yeni Düşünce Modeli: Kendimi seviyorum ve onaylıyorum. Yaşam beni destekliyor ve seviyor.
- ORTA
Olası Neden: Suçluluk. Sırta binen yükün altında ezilmek. “Sırtımdan in”. Yeni Düşünce Modeli: Geçmişimi bırakıyorum. Yüreğimdeki sevgiyle hayatta ileriye doğru yol almayı seçiyorum.
- AŞAĞI
Olası Neden: Parasızlık korkusu. Ekonomik destekten yoksunluk.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatın kendisine güveniyorum. İhtiyacım olan şey daima karşılanıyor
SİĞİL
Olası Neden: Küçük nefretler duyma. Çirkin olduğuna inanma.
Yeni Düşünce Modeli: Tüm ifadesiyle hayatın sevgisi ve güzelliğiyim.
SİNİR AĞRISI (Nevralji)
Olası Neden: Suçu cezalandırmak. İletişim konusunda şiddetli üzüntü.
Yeni Düşünce Modeli: Kendimi affediyorum. Sevgiyle iletişim kuruyorum.
SİNİR KRİZİ
Olası Neden: Ben merkezcilik. İletişim yollarını tıkamak.
Yeni Düşünce Modeli: Yüreğimi açarak, açık ve sevecen iletişim kuruyorum.
SİNİRLİLİK
Olası Neden: Korku, evham, mücadele, acelecilik. Hayata güvenmemek.
Yeni Düşünce Modeli: Sonsuzluğun içinde yolculuk yaptığımı biliyorum. Her şeye zaman var. İçtenlikle iletişim kuruyorum.
SİNÜS SORUNLARI
Olası Neden: Çok yakın bir insandan tedirgin olmak.
Yeni Düşünce Modeli: İçimde ve çevremde huzurlu ve uyumlu bir ortam var.
SİVİLCE
Olası Neden: Kendini kabul etmemek. Kendinden hoşnut olmamak.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatın kutsal bir ifadesiyim. Kendimi şu anda olduğum gibi seviyorum ve kabul ediyorum.
SİYAH NOKTALAR
Olası Neden: Kirli ve sevgisiz hissetmek.
SOĞUK ALGINLIĞI
Olası Neden: Aynı anda birden çok şeyin birden olması. Zihinsel karışıklık. Küçük
incinmeler. “Her kış üç kez soğuk algınlığına yakalanırım” türünden inançlar.
Yeni Düşünce Modeli: Gevşemeye ve düşüncelerimin berraklaşmasına izin veriyorum. İçimde ve çevremde berraklık ve uyum var.
Ş
ŞİŞMANLIK
Olası Neden: Korunma isteği. Aşırı duyarlılık.
Yeni Düşünce Modeli: Kutsal sevgiyle korunuyorum ve güven duyuyorum.
T
TETANOZ
Olası Neden: Kızgın, yiyip bitiren düşüncelerden kurtulma isteği.
Yeni Düşünce Modeli: Yüreğimdeki sevginin tüm bedenimi ve duygularımı yıkamasına ve iyileştirmesine izin veriyorum.
TIRNAK YEMEK
Olası Neden: Çaresizlik ve düş kırıklığı. Kendini yemek. Anne babaya öfke duymak.
Yeni Düşünce Modeli: Büyümeyi seçiyorum. Artık kendi hayatımı kolaylıkla ve zevkle idare ediyorum.
TİMÜS BEZİ
Bağışıklık sisteminin temel guddesi.
Olası Neden: ‘Herkes bana zarar vermeye uğraşıyor. Hayat bana saldırıyor.’
Yeni Düşünce Modeli: Sevecen düşüncelerim bağışıklık sistemimi güçlendiriyor. İç ve dış dünyamda güvenliyim. Sevgiyle iyileşiyorum.
TİROİD
Olası Neden: Aşağılanmak. ‘İstediğim hiç bir şeyi yapamıyorum. Bana sıra ne zaman gelecek?’
Yeni Düşünce Modeli: Eski sınırlılığımı aşıyorum ve kendimi özgürce, yaratıcılığımla ifade ediyorum.
TÜBERKÜLOZ
Olası Neden: Bencillikle kendi kendini yok etmek. Hükmedici sabit düşünceler. Öç alma ihtiyacı.
Yeni Düşünce Modeli: Kendimi sevdikçe ve onayladıkça, daha zevkli, huzurlu, barışçıl bir dünya yaratıyorum.
U
UÇUK VE KABARCIKLAR
Olası Neden: Kırgınlık. Duygusal korunma yoksunluğu.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatın akışında, her yeni deneyime kolaylıkla uyum sağlıyorum.
UYKUSUZLUK
Olası Neden: Korku. Hayat sürecine güvenmemek. Suçluluk.
Yeni Düşünce Modeli: Günü ardımda bırakıyor, huzurlu bir uykuya dalıyorum. Yarın yeni bir gün ve çözümleriyle geliyor.
UYUŞMA
Olası Neden: Başkalarını umursamamak. Sevgi vermemek. Zihinsel duyarsızlık.
Yeni Düşünce Modeli: Duygularımı ve sevgimi paylaşıyorum. Herkesin sevgisine karşılık veriyorum.
UYUZ
Olası Neden: Başkalarının fazla etkisinde kalmak.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatın yaşayan, seven, haz dolu bir ifadesiyim. Benim, kendi kişiliğim var.
Ü
ÜLSER
Olası Neden: Korku. Yetersiz olduğuna dair duyulan güçlü inanç. Sizi ne yiyip bitiriyor?
Yeni Düşünce Modeli: Kendimi seviyorum ve onaylıyorum. Barış ve huzur doluyum.
ÜRPERME
Olası Neden: Zihinsel kasılma. Geriye çekilme. Uzaklaşma arzusu. Beni yalnız bırak.
Yeni Düşünce Modeli: Her zaman emniyetteyim ve güven içindeyim. Sevgi beni kuşatıyor ve koruyor.
V
VARİS
Olası Neden: Bulunduğun durumdan nefret etmek. Cesareti yitirmek. Aşırı yük taşıdığını hissetme.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatı seviyorum ve özgürce hareket ediyorum. www.kontejyan.com
VİTİLİGO (Ciltte beyaz noktalar)
Olası Neden: Ait olmama. Kendini her şeyin dışında hissetmek. Bir gruba
dahil hissetmemek.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatın tam merkezindeyim. Herkesle ve her şeyle sevgiyle bağlıyım.
Y
YANMA
Olası Neden: Kızgınlık. Küplere binmek.
Yeni Düşünce Modeli: Sevgi ve coşku doluyum.
YANIKLAR
Olası Neden: Kızgınlık. Alev alev öfke.
Yeni Düşünce Modeli: İçimde ve çevremde barış ve uyum yaratıyorum. İyi hissetmeyi hak ediyorum.
YAŞLILIK SORUNLARI
Olası Neden: Toplumsal inançlar. Eski düşünceler. Kendim olma korkusu. Şimdiyi
reddetmek.
Yeni Düşünce Modeli: Her yaşta kendimi seviyorum ve onaylıyorum. Hayatın her anı mükemmel.
YATAĞI ISLATMA
Olası Neden: Ebeveyn korkusu. Genellikle baba.
Yeni Düşünce Modeli: Bu çocuğa sevgi, şefkat ve anlayışla bakıyorum.
YILANCIK
Olası Neden: Başkalarının hayatına çok fazla karışmasına izin vermek. Kendini yeterince temiz ve iyi bulmamak.
Yeni Düşünce Modeli: Kendimi seviyorum ve onaylıyorum. Hiç kimsenin, hiç bir şeyin üzerimde gücü olmasına izin vermiyorum.
YİRMİNCİ YAŞ DİŞİ
Olası Neden: Sağlam bir temel yaratmak için gereken zihinsel hazırlığı yapmamak.
Yeni Düşünce Modeli: Bilincimi, hayatın genişletmesine açıyorum. Gelişmek ve değişmek için hazırım. Ve bol imkanım var.
YUMURTALIKLAR
Yaratıcılık noktası.
Yeni Düşünce Modeli: Yaratıcılığımı dengeliyorum.
YÜZ
Dünyaya gösterdiğimizi temsil ediyor.
Yeni Düşünce Modeli: Kendimi olduğum gibi ifade ediyorum.
Z
ZATÜRRE
Olası Neden: Umutsuz. Hayattan bıkkınlık. Duygusal yaraların iyileşmesine izin verilmemesi.
Yeni Düşünce Modeli: Yeni düşünceleri kabul ediyorum. Bu an, yeni bir an.
ZONA
Olası Neden: Korku ve gerginlik. Aşırı duyarlılık.
Yeni Düşünce Modeli: Dinginim ve huzurluyum. Çünkü hayatın akışına güveniyorum.
''ŞİMDİ, HERHANGİ BİR ŞEKİLDE HASTALIK OLARAK ORTAYA ÇIKABİLECEK OLAN İÇİMDEKİ DÜŞÜNCE KALIPLARINDAN KENDİMİ BİLİNÇLİ OLARAK ÖZGÜR KILIYORUM.''
KAYNAK : LOUISE HAY’ in DÜŞÜNCE GÜCÜYLE TEDAVİ adlı kitabı
Fiziksel bir sorununuz olduğunda listeyi kullanmanın iyi bir yolu:
1-Sorunun zihinsel nedenine bakın ve bunun sizin için doğru olup olmadığını düşünün. Değilse, sessizce oturun ve kendinize sorun: “Bende bunu yaratan hangi düşünceler olabilir?”
2-Şu sözleri tekrar edin: “Bilincimde bu koşulları yaratan düşünce kalıbını bırakmaya hazırım.”
3-Yeni düşünce modelinizi birçok kez tekrar edin.
4-İyileşmenin zaten başlamış olduğunu varsayıp, kabul edin.
Durumunuz üzerinde her düşündüğünüzde, bu dört basamağı tekrar edin.
A
ADDİSON HASTALIĞI (Böbreküstü bezi yetmezliği)
Olası Neden: Derin boyutta duygusal yoksunluk. Kendine duyulan kızgınlık.
Yeni Düşünce Modeli: Bedenimin, düşüncelerimin, duygularımın bakımını sevgiyle yapıyorum.
ADRENAL SORUNLAR
Olası Neden: Yenilgi duygusu. Kendine aldırış etmemek. Endişe
Yeni Düşünce Modeli: Kendimi seviyorum ve onaylıyorum. Kendime bakma isteğini duyuyorum.
AĞLAMAK
Gözyaşları hayatın ırmaklarıdır. Üzüntü ve korkudaki kadar sevinçte de gözyaşı dökülür.
Yeni Düşünce Modeli: Tüm duygularımda huzur içindeyim. Kendimi seviyorum ve onaylıyorum.
AĞRILAR, SIZILAR
Olası Neden: Sevgiye hasret çekmek. Dokunulmayı özlemek.
Yeni Düşünce Modeli: Kendimi seviyorum ve onaylıyorum. Sevecen ve sevilen bir insanım.
AIDS
Olası Neden: Kendini reddetmek, cinsel suçluluk ve yetersizlik duygusu.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatın kutsal ve görkemli bir ifadesiyim. Cinselliğimden haz duyuyorum. Kendimi seviyorum.
AKCİĞER SORUNLARI
Olası Neden: Hayatı kabul etmemek. Depresyon. Üzüntü. Dolu dolu bir yaşama kendini layık görmeme.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatım mükemmel bir denge içinde. Hayatı dolu dolu yaşamaya hakkım ve kapasitem var.
AKINTI
Olası Neden: Eşe duyulan kızgınlık. Cinsel suçluluk duygusu. Kendini cezalandırma.
Yeni Düşünce Modeli: Başkaları, kendime duyduğum sevgi ve saygının aynalığını yapıyor. Cinselliğimin coşkusunu yaşıyorum.
ALERJİLER
Olası Neden: Kime alerji duyuyorsunuz? Kendi gücünü reddetmek
Yeni Düşünce Modeli: Dünya güvenli ve dostça. Güvencedeyim. Hayatla barış içindeyim.
ALKOLİZM
Olası Neden: Ne yararı var? Yararsızlık, suçluluk, yetersizlik duygusu. Kendini reddetme.
Yeni Düşünce Modeli: Şu anda yaşıyorum. Her an yeni bir an. Özdeğerimi görmeyi seçiyorum. Kendimi seviyorum ve onaylıyorum.
ALZHEİMER HASTALIĞI
Olası Neden: Yaşamı terketme arzusu. Hayatı olduğu gibi kabul edememek.
Yeni Düşünce Modeli: Her şey doğru zaman ve mekan sıralaması içinde gelişiyor. Her şey olması gerektiği gibi oluyor.
AMFİZEM (Akciğer Hastalığı)
Olası Neden: Yaşam korkusu. Kendini yaşamaya layık bulmama.
Yeni Düşünce Modeli: Dolu dolu ve özgür yaşamak en doğal hakkım. Hayatı ve kendimi seviyorum.
AMNEZİ (Hafıza kaybı ya da sorunları)
Olası Neden: Korku, hayattan kaçış. Kendi ayakları üzerinde duramama.
Yeni Düşünce Modeli: Zeka, cesaret ve özdeğere daima sahibim. Hayatta olmayı seviyorum.
ANEMİ ( Kansızlık)
Olası Neden: ‘’Evet, ama” yaklaşımı. Haz yoksunluğu. Yaşam korkusu. Yeterli olmama duygusu.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatın her alanında zevk alacağım çok şey var. Hayatı seviyorum.
ANKSİYETE (Kaygı)
Olası Neden: Hayatın akışına ve gidişatına güven duymama
Yeni Düşünce Modeli: Kendimi seviyorum ve onaylıyorum. Hayatın akışına güveniyorum. Güvencedeyim.
ANOREKSİ (Yemek yemeyi tamamen durdurma)
Olası Neden: Hayatı reddetmek. Aşırı korku, kendinden nefret ve reddedilme
Yeni Düşünce Modeli: Olduğum gibiyim. Olduğum gibi olmaktan mutluyum. Yaşamayı seçiyorum. Hazzı ve kendimi kabul etmeyi seçiyorum.
ANÜS
Atma noktası, boşaltma noktası.
Yeni Düşünce Modeli: İhtiyaç duymadığım şeyleri kolaylıkla ve rahatlıkla atıyorum.
ANÜS - APSE
Olası Neden: Bırakmak istediğiniz şeyi bırakamamaktan duyduğunuz kızgınlık
Yeni Düşünce Modeli: Bıraktığımda güvendeyim. Sadece ihtiyacım olmayan şeyleri atıyorum.
ANÜS - FİSTULA (Akıntı)
Olası Neden: Gereksiz şeyleri kısmen tutarak atmak. Geçmişin olumsuzluklarına takılı kalmak.
Yeni Düşünce Modeli: Sevgiyle geçmişi tümüyle özgür bırakıyorum. Özgürüm. Sevgiyim.
ANÜS - KAŞINMA
Olası Neden: Geçmiş hakkında suçluluk duymak. Pişmanlık.
Yeni Düşünce Modeli: Kendimi sevgiyle affediyorum. Özgürüm.
ANÜS - ACI
Olası Neden: Suçluluk duyma. Cezalandırılma arzusu. Yetersizlik.
Yeni Düşünce Modeli: Geçmiş geçmişte kaldı. Şimdi kendimi sevmeyi ve onaylamayı seçiyorum.
ANÜS - KANAMA
Olası Neden: Kızgınlık ve öfke.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatın akışına güveniyorum. Doğru ve yararlı adımlar atıyorum.
APATİ (Çevre ile anormal derecede ilgisizlik, duygusuzluk, kayıtsızlık)
Olası Neden: Duygulara izin vermemek. Kendini ölü gibi hissetme. Korku.
Yeni Düşünce Modeli: Duygularıma izin veriyorum. Kendimi hayata açıyorum. Yaşam deneyimlerine hazırım.
APANDİSİT
Olası Neden: Korku, yaşam korkusu. İyi şeylerin akışını engellemek.
Yeni Düşünce Modeli: Güvendeyim. Kendimi gevşetiyor ve hayatın zevkle akmasına izin veriyorum.
APSE
Olası Neden: İncinme, küçümsenme, intikam duyguları içinde dönüp durma.
Yeni Düşünce Modeli: Düşüncelerimin özgürleşmesine izin veriyorum. Geçmiş bitti. Huzurluyum.
ARTER (Kanı, Kalpten Diğer Dokulara Taşıyan Kan Damarı)
Yaşam sevincini taşıyan damarlar.
Yeni Düşünce Modeli: Yaşam sevinciyle doluyum. Bu sevinç kalbimin her atışında tüm bedenime yayılıyor.
ARTERİOSKLOZ (Atardamar duvarlarının sertleştiği ve kalınlaştığı durum)
Olası Neden: Direnme, gerginlik. Katışlaşmış dar düşünceler. İyiyi görmeyi reddetmek.
Yeni Düşünce Modeli: Hayata ve hazza tamamen açığım. Sevgiyle bakmayı seçiyorum.
ARTRİT (Romatizma)
Olası Neden: Sevilmediğini hissetmek. Eleştirilmek, kırgınlık.
Yeni Düşünce Modeli: Sevgiyim. Kendimi sevmeyi ve onaylamayı seçiyorum. Başkalarına sevgiyle bakıyorum.
ARTRİTLİ PARMAKLAR (Romatizmalı Parmaklar)
Olası Neden: Cezalandırma, suçlama arzusu. Kurban olduğunu hissetmek.
Yeni Düşünce Modeli: Sevgi ve anlayışla bakıyorum. Tüm yaşadıklarıma sevginin ışığıyla yaklaşıyorum.
ARABA TUTMASI
Olası Neden: Korku. Tutsaklık. Tuzağa düşmüş hissetmek.
Yeni Düşünce Modeli: Zaman ve mekan içinde kolaylıkla ilerliyorum. Sevgi çepeçevre beni kuşatıyor.
ASTIM
Olası Neden: Nefes almaya hak duymamak. Boğulmuşluk duygusu ve bastırılmış gözyaşı.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatımın sorumluluğunu üstlenme güvenini duyuyorum. Özgür olmayı seçiyorum.
ASTIM NÖBETİ
Olası Neden: Korku. Hayata güvenmemek. Çocuklukta takılıp kalmak.
Yeni Düşünce Modeli: Büyümekten korkmuyorum. Hayatıma ve kendime güven duyuyorum.
BEBEK ASTIMI
Olası Neden: Yaşam korkusu. Doğmaktan duyulan pişmanlık.
Yeni Düşünce Modeli: Bu çocuk güven dolu bir ortamda ve seviliyor. Beklenilen ve değer verilen bir çocuksun.
AYAKLAR
Olası Neden: Kendimizi, başkalarını, hayatı anlama kapasitemiz.
Yeni Düşünce Modeli: Anlayışım genişliyor. Değişen dünyaya ayak uyduruyorum.
AYAK PARMAKLARI
Geleceğin küçük ayrıntıları.
Yeni Düşünce Modeli: Tüm ayrıntılar kendi kendine yerlerini bulurlar.
AYAK BİLEĞİ
Hareket ve yol belirlemeyi temsil ediyor.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatta ileri doğru adımları kolaylıkla atıyorum.
MADURA AYAĞI (Ayakta delikler açan bir mantar hastalığı)
Olası Neden: Dışlanmaktan duyulan çaresizlik duygusu. İleri adım atamama.
Yeni Düşünce Modeli: Kendimi seviyorum ve onaylıyorum. İlerlemek için kendime izin veriyorum.
AYBAŞI (REGL DÖNEMİ) SORUNLARI
Olası Neden: Kadın olmaktan duyulan suçluluk duygusu. Cinsel organların günah, pis olduğu inancı.
Yeni Düşünce Modeli: Kadın olarak gücümü ve bedenimin normal işlevlerini kabul ediyorum. Kendimi seviyorum ve onaylıyorum.
B
BACAK SORUNLARI
Olası Neden: Çocukluk travmalarının etkisinden kurtulamamak.
Yeni Düşünce Modeli: Benim için bildiklerinin en iyisini yapıyorlardı. Onları affediyorum.
- ALT
Olası Neden: Gelecek korkusu. Kıpırdamak istememek.
Yeni Düşünce Modeli: Geleceğe güvenle bakıyorum.
BADEMCİKLER
Olası Neden: Korku. Bastırılmış duygular. Tıkanmış yaratıcılık.
Yeni Düşünce Modeli: Yüksek düşünceler bende ifade buluyor. Her şey iyiliğim için oluyor.
BAĞIMLILIKLAR
Olası Neden: Kendinden kaçmak. Korku. Kendini sevmeyi bilmemek.
Yeni Düşünce Modeli: Artık ne kadar harikulade bir varlık olduğumun farkına vardım. Kendimi sevmeyi ve haz almayı seçiyorum.
BAĞIRSAK SORUNLARI
Olası Neden: Dışkının atılmasını sağlıyor.Eski ve ihtiyaç duyulmayan şeyi atmaktan korkmak.
Yeni Düşünce Modeli: Kolaylıkla eskiyi bırakıyor, coşkuyla yeniyi kabul ediyorum.
BAŞ AĞRISI
Olası Neden: Değersizlik duygusu. Korku. Kendini eleştirme.
Yeni Düşünce Modeli: Kendimi seviyorum ve onaylıyorum. Yaptığım şeyleri sevgiyle yapıyorum.
BAŞ DÖNMESİ
Olası Neden: Kaçış. Dağınık düşünce. Görmeyi reddetmek.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatla uyum ve barış içindeyim. Canlı ve mutlu olmakla güven içindeyim.
BAYILMAK
Olası Neden: Korku. Başedememek.
Yeni Düşünce Modeli: Hayattaki her şeyle başetme gücüm var.
BEDEN KOKUSU
Olası Neden: Korku. Kendinden hoşlanmamak. İnsanlardan korkmak.
Yeni Düşünce Modeli: Kendimi seviyorum ve onaylıyorum. Güven duyuyorum.
BEYİN
Bilgisayar ve santralı temsil ediyor.
- TÜMÖR
Olası Neden: Yanlış programlanmış inançlar. İnatçılık. Değişmeyi reddetmek.
Yeni Düşünce Modeli: Zihnimin bilgisayarını yeniden programlamak çok kolay. Hayat değişimler sürecidir.
BİTKİNLİK
Olası Neden: Can sıkıntısı. Yaptığı işi sevmemek.
Yeni Düşünce Modeli: Hayattan coşku duyuyorum. Enerji ve coşkuyla doluyum.
BOĞAZ SORUNLARI
Olası Neden: Kendi adına konuşamamak. Yutulmuş kızgınlık. Tıkanmış yaratıcılık. Değişme ve korkusu.
Yeni Düşünce Modeli: Kendimi özgürce, kolaylıkla, sevgiyle ifade ediyorum. Yaratıcılığımı kullanıyorum. Değişmeye hazırım.
BOYUN AĞRILARI
Olası Neden: Soruna bir başka açıdan bakmayı reddetmek. İnatçılık. Esnek olmamak.
Yeni Düşünce Modeli: Kolaylıkla ve esneklikle bir konuyu her açıdan görebiliyorum. Bir şeyi yapmanın ve görmenin bir çok yolu var.
BÖBREK SORUNLARI
Olası Neden: Yargılama, düş kırıklığı, başarısızlık. Utanç. Çocuk gibi tepki gösterme.
Yeni Düşünce Modeli: Daima doğru adım atıyorum. Her deneyim yararlı. Büyümeyi seçiyorum.
BRONŞİT
Olası Neden: Bağırılıp çağrılan aile ortamı.
Yeni Düşünce Modeli: Çevremde barış ve uyum var.
BUNAMA
Olası Neden: Çocuğun güven dolu sanılan dünyasına geri dönmek. Bakım ve ilgi talep etmek. Etrafındakileri bir çeşit kontrol etme yolu. Kaçış.
Yeni Düşünce Modeli: Korunma. Güven. Barış. Evrensel akıl hayatın her boyutunda çalışıyor.
BURUN AKMASI
Olası Neden: İçsel ağlama. Çocuksu gözyaşı. Kurban rolüne bürünme.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatımın yaratıcı gücünün bende olduğunu kabul ediyorum. Hayattan zevk almayı seçiyorum.
BURUN KANAMASI
Olası Neden: Kabul görme isteği. Önem verilmeme duygusu. Sevgi istiyorum.
Yeni Düşünce Modeli: Kendimi seviyorum ve onaylıyorum. Gerçek değerimi biliyorum.
C
CİLT SORUNLARI
Olası Neden: Kaygı, korku. Eski, derine gömülmüş bir tehlike. Dokunulma yoksunluğu.
Yeni Düşünce Modeli: Barış ve sevgi düşünceleriyle kendimi koruyorum. Geçmişi unuttum ve affettim. Şimdi özgürüm.
CİNSEL HASTALIKLAR
Olası Neden: Cinsel organların günah ve pislik yuvası olduğu inancı. Suçluluk. Cinsellikte insanları kullanmak, sömürmek, tecavüz etmek.
Yeni Düşünce Modeli: Cinselliğimi sevgiyle ifade ediyorum. Bana iyi duygular hissettiren cinselliği yaşamayı seçiyorum.
CUSHING HASTALIĞI (Bir tür hormon bozukluğu)
Olası Neden: Zihinsel dengesizlik. Sürekli çılgınca fikirler üretilmesi. Aşırı güçlülük duygusu.
Yeni Düşünce Modeli: Sevgiyle bedenimi ve zihnimi dengeliyorum. Şimdi bana iyi duygular veren düşünceleri seçiyorum.
CÜZZAM
Olası Neden: Hayatla baş edememe. Temiz ve iyi olmadığına dair uzun süreli inanç.
Yeni Düşünce Modeli: Sınırlılığımı aşıyorum. Sevgi tüm hayatımı iyileştiriyor.
Ç
ÇENE SORUNLARI
Olası Neden: Kızgınlık. İntikam arzusu.
Yeni Düşünce Modeli: Yarattıklarımı değiştirme gücü bende.
ÇIBAN (ŞİRPENÇE)
Olası Neden: Bize yapıldığını düşündüğümüz haksızlıklara duyulan zehirli öfke.
Yeni Düşünce Modeli: Geçmişi bırakıyorum, hayatımın her alanını iyileştirmek için kendime zaman tanıyorum.
ÇOCUK HASTALIKLARI
Olası Neden: Takvime, toplumsal kurallara ve sahte yasalara inanmak. Etrafındaki yetişkinlerin çocukça davranışları.
Yeni Düşünce Modeli: Bu çocuk kutsal sevgi ve korumasıyla kuşatılmış. Zihinsel bağışıklık talep ediyoruz.
ÇOCUK FELCİ
Olası Neden: Paralize eden kıskançlık. Birisini durdurma isteği.
Yeni Düşünce Modeli: Her şey, herkese yetecek kadar çok. Sevecen düşüncelerle özgürlüğümü yaratıyorum.
ÇÜRÜKLER
Olası Neden: Yaşamda küçük engeller. Kendini cezalandırma.
Yeni Düşünce Modeli: Kendimi seviyorum ve saygı duyuyorum. Kendime sevecen davranıyorum.
D
DALAK
Olası Neden: Obsesyon. Bir şeylere aşırı tutku.
DELİLİK
Olası Neden: Aileden kaçış. Hayattan şiddetli bir kaçış.
Yeni Düşünce Modeli: Bu kişi gerçek kimliğini biliyor ve Evrensel Aklın yaratıcı bir ifadesi.
DENGE KAYBI
Olası Neden: Dağınık düşünceler.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatım olduğu gibi mükemmel ve güvenli. Her şey iyi ve güzel.
DENİZ TUTMASI
Olası Neden: Korku. Ölüm korkusu. Kontrolü yitirme.
Yeni Düşünce Modeli: Her yerde barış ve huzur içindeyim. Hayata güveniyorum.
DİRSEK
Olası Neden: Yön değişimlerini ve yeni deneyimleri kabullenmeyi temsil eder.
Yeni Düşünce Modeli: Yeni deneyimlere,yeni değişimlere ve yeni doğrultulara kolaylıkla uyum sağlıyorum.
DİSK KAYMASI
Olası Neden: Hayatta hiç bir desteğin olmadığı duygusu. Kararsızlık.
Yeni Düşünce Modeli: Hayat, tüm düşüncelerimi destekliyor. Kendimi seviyorum ve onaylıyorum.
DİŞ SORUNLARI
Olası Neden: Uzun süreli kararsızlık. Karar vermek için düşünceleri analiz edememe.
Yeni Düşünce Modeli: Doğruluk ilkesinden şaşmadan kararlarımı veriyorum. Doğru kararlar verdiğimin güvencesi içindeyim.
DİŞETİ KANAMALARI
Olası Neden: Hayatta aldığımız kararlardan haz duymama.
Yeni Düşünce Modeli: Aldığım kararların doğruluğuna güveniyorum. Huzurluyum.
DİŞETİ SORUNLARI
Olası Neden: Kararları kesinleştirememek, hayat karşısında güçsüzlük.
Yeni Düşünce Modeli: Kararlı bir insanım. Kendimi sevgiyle destekliyorum ve kararlarımı uyguluyorum.
DİYABET (Şeker Hastalığı)
Olası Neden: Geçmişteki seçimlerinden pişmanlık duymak. Hayatı kontrol altına alma ihtiyacı. Derin üzüntü. Hayattan tat almama.
Yeni Düşünce Modeli: Bu an güzelliklerle dolu. Günün tatlı yönlerini görmeyi, yaşamayı seçiyorum.
DİZ SORUNLARI
Olası Neden: İnatçı ego ve gurur. Taviz verememe. Uzlaşamama. Esnek olmama.
Yeni Düşünce Modeli: Affediyorum. Anlıyorum. Şefkat duyuyorum. Kolayca uzlaşıyorum.
DOĞUŞTAN GELEN SAKATLIKLAR
Olası Neden: Karmik. Böyle gelmeyi siz seçtiniz. Ailemizi de biz seçeriz.
Yeni Düşünce Modeli: Her deneyim, gelişim sürecimiz için mükemmel. Olduğum gibi olmaktan mutluyum ve huzurluyum.
DUDAK UÇUĞU
Olası Neden: Hayatı küçümseme alışkanlığı. Kendini ve başkalarını aşırı eleştirme. ‘Her
şey ne kadar kötü, değil mi?’ deme alışkanlığı.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatla birim. Kendimi ve başkalarını seviyorum. Yaşamaktan mutluluk duyuyorum.
DÜŞÜK
Olası Neden: Gelecek korkusu. ‘Şimdi değil, daha sonra..’ Yanlış zamanlama.
Yeni Düşünce Modeli: Hayat bana daima uygun çözümleri getiriyor.
E
EGZAMA
Olası Neden: Aşırı muhalefet, düşmanlık. Zihinsel feveran.
Yeni Düşünce Modeli: İçimde ve etrafımda uyum, barış, sevgi ve hazla çevriliyim. Güvencedeyim.
EKLEMLER
Olası Neden: Hayatımızın yön değiştirmesi.
Yeni Düşünce Modeli: Daima en iyi yöne doğru gidiyorum.
EL BİLEĞİ
Hareketi ve kolaylığı temsil ediyor.
Yeni Düşünce Modeli: Tüm deneyimlerime bilgelikle, sevgiyle, kolaylıkla yaklaşıyorum ve üstesinden geliyorum.
EPİLEPSİ (Sara)
Olası Neden: Eziyet çekme. Hayatı reddediş. Büyük mücadele duygusu. Kendine yönelik şiddet.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatı sonsuz ve haz dolu olarak görmeyi seçiyorum. Ben de sonsuz, haz dolu ve huzurluyum.
F
FITIK
Olası Neden: Zedelenmiş ilişkiler. Gerginlik. Yanlış yaratıcı ifade.
Yeni Düşünce Modeli: Kendimi seviyorum ve onaylıyorum. Kendim olmakta özgürüm.
FİBROİD TÜMÖR VE KİSTLER
Olası Neden: Eşe derinden kırılma ve bu kırgınlığı besleme. Kadınlık benliğine darbe yemek.
Yeni Düşünce Modeli: Bu deneyimi bana çeken düşünce kalıbından kendimi kurtarıyorum.
FRİJİTLİK (Cinsel Soğukluk)
Olası Neden: Korku. Hazdan korkma. Cinselliğin kötü olduğuna dair inanç.Duyarsız eş.
Yeni Düşünce Modeli: Bedenimden zevk duyarken güvencedeyim. Kadın olmaktan mutluluk duyuyorum.
G
GASTRİT
Olası Neden: Uzun süren kararsızlık.
GEĞİRME
Olası Neden: Korku. Hayatı çabucak yutmaya çalışmak.
Yeni Düşünce Modeli: Yapmam gereken her şeyin yeri ve zamanı var. Huzurluyum.
GÖĞÜSLER
Anneliği ve şefkati temsil ediyor.
Yeni Düşünce Modeli: Mükemmel bir denge içinde besleniyor ve besliyorum.
- KİSTLER, YUMRULAR, AĞRILAR
Olası Neden: Aşırı annelik. Aşırı koruma. Aşırı tahakküm. Yaşamdan beslenmeyi engellemek.
Yeni Düşünce Modeli: Kendim olmakta özgürüm, başkalarının da kendileri olma özgürlüğüne saygı duyuyorum. Herkes büyüyüp gelişmeli.
GÖZLER
Berrak görüşü simgeliyor. Geçmişi, anı geleceği.
Yeni Düşünce Modeli: Her şeyi sevgi ve sevinçle görüyorum.
GÖZ SORUNLARI
Olası Neden: Hayatta gördüğü şeylerden hoşlanmamak.
Yeni Düşünce Modeli: Görmekten hoşlanacağım bir hayatı yaratıyorum.
- ASTİGMAT
Olası Neden: Kendini olduğu gibi görme korkusu.
Yeni Düşünce Modeli: Kendi güzelliğimi ve görkemimi görmeyi seçiyorum.
- KATARAKT
Olası Neden: Geleceği karanlık görmek.
Yeni Düşünce Modeli: Hayat sonsuz ve haz doludur.
- ÇOCUKLARDA OLMASI
Olası Neden: Ailede olan biteni görmek istememe.
Yeni Düşünce Modeli: Bu çocuğu mutluluk ve güzellik kucaklıyor.
- ŞAŞILIK
Olası Neden: Aynı anda zıt amaçların olması.
Yeni Düşünce Modeli: Gördüğüm bana güven veriyor.
- HİPERMETROP
Olası Neden: Anda yaşanılanların değerini bilmemek ve korkmak.
Yeni Düşünce Modeli: Şimdi ve buradayım. Güvende olduğumu görüyorum.
- MİYOP
Olası Neden: Gelecek korkusu.
Yeni Düşünce Modeli: Kutsal hayatın rehberliğine güveniyorum.
- GLOKOM (Göz Tansiyonu)
Olası Neden: Taşlaşmış affetmezlik.
Yeni Düşünce Modeli: Sevgi ve şefkatle bakıyorum.
- KERATİT (Kornea İltihabı)
Olası Neden: Aşırı kızgınlık. Yumruk atma arzusu.
Yeni Düşünce Modeli: Bırakıyorum yüreğimdeki sevgi gördüğüm her şeyi iyileştirsin.
GRİP
Olası Neden: Kitlesel karamsarlık ve inançlara uyum. Korku. İstatistiklere inanmak.
Yeni Düşünce Modeli: Toplum inançlarının ötesindeyim. Toplumsal etkilerden özgürüm.
GUATR
Olası Neden: Üzerindeki baskılara duyulan nefret. Kurban. Doyumsuzluk.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatımın tek otoritesi ve gücü benim. Kendim olmakta özgürüm.
GUT HASTALIĞI
Olası Neden: Tahakküm etme ihtiyacı. Sabırsızlık. Kızgınlık.
Yeni Düşünce Modeli: Kendimle ve başkalarıyla barışığım ve huzurluyum.
H
HAZIMSIZLIK
Olası Neden: İçgüdüsel korku, kaygı, başa çıkamama.
Yeni Düşünce Modeli: Yeni deneyimleri kolaylıkla ve zevkle özümsüyorum.
HEMOROİD
Olası Neden: Geçmişe duyulan kızgınlık. Geçmişin sorumluluğu altında ezilme.
Yeni Düşünce Modeli: Yapmak istediğim her şey için zamanım var. Sevgi olmayan her şeyi bırakıyorum.
HEPATİT
Olası Neden: Değişime direnç. Korku, kızgınlık, nefret.
Yeni Düşünce Modeli: Düşüncelerim arınmış ve özgür. Geçmişi bırakıyorum, yeniye yöneliyorum.
HERPES
Olası Neden: Cinselliğin ayıp olduğu toplumsal inancı kabullenme. Cezalanma ihtiyacı. Utanç duygusu. Cezalandırıcı bir Tanrı’ya inanma.
Yeni Düşünce Modeli: Benim Tanrı anlayışım sevgidir. Cinsellik normal ve doğaldır. Cinselliğimi ve bedenimi seviyorum.
HİPERTROİDİ
Olası Neden: İstenen şeyi yapamamaktan duyulan aşırı düş kırıklığı. Daima kendini değil, hep başkalarını düşünmek.
Yeni Düşünce Modeli: Gücüme yeniden sahip çıkıyorum. Kararlarımı kendim veriyorum. Kendi mutluluğumun doyumunu yaşıyorum.
HİPERVENTİLASYON
Olası Neden: Korku. Değişime karşı duymak. Gidişata güvenmemek.
Yeni Düşünce Modeli: Nerede olursam olayım güven içindeyim. Hayatın akışına güveniyorum.
HİPOFİZ
Kontrol merkezi.
Yeni Düşünce Modeli: Zihnim ve bedenim mükemmel denge içinde.
HİPOGLİSEMİ
Olası Neden: Hayatın yükü altında ezilmek.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatımı hafif, kolay, zevkli hale getirmeyi seçiyorum.”
HODGKİN HASTALIĞI (Bir tür lenf kanseri)
Olası Neden: Suçlama ve ‘yetersiz olmak’tan duyulan büyük korku. Kendini kabul
ettirmeye duyulan aşırı gereksinme çabalarıyla yaşam zevkinin unutulması.
Yeni Düşünce Modeli: Kendim gibi olmaktan son derece memnunum. Olduğum gibi değerliyim ve yeterliyim. Kendimi seviyorum ve onaylıyorum.
HORLAMA
Olası Neden: Kalıplaşmış düşüncelerden kurtulmayı inatçı bir reddediş.
Yeni Düşünce Modeli: İçinde sevgi ve haz olmayan düşüncelerimi bırakıyorum. Yeniyi, tazeliği, canlılığı seçiyorum.
I
ÇE DÖNMÜŞ TIRNAK
Olası Neden: İlerlemekten duyulan endişe ve suçluluk duygusu.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatta kendi yolumu çizmek en doğal hakkım. Güvenliyim. Özgürüm.
İDRAR SORUNLARI
Olası Neden: Endişe. Eski düşüncelere saplanma. Bıkkınlık.
Yeni Düşünce Modeli: Eskiyi kolaylıkla ve rahatlıkla bırakıyor ve yeniye hayatımda yer veriyorum. www.kontejyan.com
İDRAR YOLU ENFEKSİYONU
Olası Neden: Genellikle karşı cinse veya sevgiliye duyulan öfke. Başkalarını suçlamak.
Yeni Düşünce Modeli: Bu koşulları yaratan bilincimdeki kalıpları değiştiriyorum. Değişmeye hazırım.Kendimi seviyorum.
İKTİDARSIZLIK
Olası Neden: Cinsel baskı, gerginlik, suçluluk. Toplum baskısı. Önceki eşe duyulan öfke. Anne korkusu.
Yeni Düşünce Modeli: Cinsel gücümü kolaylıkla ve zevkle ifade ediyorum.
İSHAL
Olası Neden: Korku. Reddetmek. Kaçış.
Yeni Düşünce Modeli: Beslenme, hazmetme ve dışkılama sistemim düzenli işliyor. Hayatla barış içindeyim.
İŞTAH
–FAZLA
Olası Neden: Korku. Korunma ihtiyacı. Duyguları yargılamak.
Yeni Düşünce Modeli: Güvendeyim. Hissetmek sağlıklıdır. Duygularım normal ve kabul edilebilir şeylerdir.
-AZ
Olası Neden: Korku. Kendini koruma. Hayata güvenmemek.
Yeni Düşünce Modeli: Kendimi seviyorum ve onaylıyorum. Güvendeyim. Hayat zevkli ve güven dolu.
K
KABA ETLER (Butlar)
Gücü temsil ediyor. Gevşek kabaetler; gücün kaybolması.
Yeni Düşünce Modeli: Gücümü akıllıca kullanıyorum. Güçlüyüm. Güven doluyum.
KADIN SORUNLARI
Olası Neden: Kendini, dişiliğini, dişilik prensibini reddetme.
Yeni Düşünce Modeli: Kadın olduğum için mutluyum. Bedenimi seviyorum.
KALÇA SORUNLARI
Olası Neden: Büyük kararlar almada duyulan korku. Gidilecek bir yönün olmaması.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatım denge içinde. Her yaşta kolaylıkla ve zevkle hayatımda ilerleme gösteriyorum.
KALP
Sevgi ve güven merkezi.
Yeni Düşünce Modeli: Kalbim sevgi ritmiyle atıyor.
-SORUNLARI
Olası Neden: Uzun süreli duygusal sorunlar. Haz yoksunluğu. Kalbin katılaşması. Stres ve zorluklar.
Yeni Düşünce Modeli: Coşku, haz, mutluluk. Bunların düşüncelerimi, deneyimlerimi, bedenimi doldurmasına izin veriyorum.
- KRİZİ
Olası Neden: Haz duygusunu para, pozisyon vb için feda etmek.
Yeni Düşünce Modeli: Önce sevgi geliyor. Hayattan haz almayı seçiyorum.
– KALP DAMARLARININ DARALMASI
Olası Neden: Zihinsel katılık, katı yüreklilik,çelik gibi irade, esnek olmama. Korku.
Yeni Düşünce Modeli: Sevecen mutlu düşünceleri seçerek sevecen, mutlu bir dünya yaratıyorum. Güvenli ve özgürüm.
KAN
Bedende hazzı temsil ediyor, özgürce akıyor.
KAN SORUNLARI
Olası Neden: Sevinç yoksunluğu ve düşüncelerin özgürce dolaşamaması.
Yeni Düşünce Modeli: Sevinç verici yeni düşünceler içimde özgürce dolaşıyor.
-PIHTILAŞMA
Olası Neden: Haz duymaya kapalı olmak.
Yeni Düşünce Modeli: İçimde yeni bir hayat uyanıyor.
KANAMA
Olası Neden: Haz alma duygusunu yitirmek. Kızgınlık, ama neye?
KAN BASINCI
- YÜKSEK
Olası Neden: Uzun zamandır çözülemeyen duygusal sorun.
Yeni Düşünce Modeli: Geçmişi huzurla bırakıyorum.
-DÜŞÜK
Olası Neden: Çocukta sevgi yoksunluğu. Yenilgi. Niye uğraşayım ki? Nasılsa bir şey değişmeyecek.
Yeni Düşünce Modeli: Hep sevinç dolu olan şu anda yaşamayı seçiyorum. Yaşamım bir sevinç
kaynağı.
KABIZLIK
Olası Neden: Eski düşüncelerden vazgeçmeyi reddetmek. Geçmişe saplanmak. Bazen cimrilik.
Yeni Düşünce Modeli: Geçmişi bıraktığımda yenilik, tazelik, canlılık geliyor. Hayatın içimden akmasına izin veriyorum.
KANDİDİA (Bir çeşit mantar hastalığı)
Olası Neden: Aşırı öfke ve düş kırıklığı. Kendini parçalanmış hissetmek. Tahakkümcü ve ilişkilere güvenmeyen, alıcı bir kişilik.
Yeni Düşünce Modeli: Olabileceğim her şeyi olmaya kendime izin veriyorum. Hayatta en iyi şeylere layığım. Kendime de başkalarına değer veriyorum, takdir ediyorum ve
seviyorum.
KANGREN
Olası Neden: Marazi düşünceler. Zehirli düşüncelerin sevinci boğması.
Yeni Düşünce Modeli: Şimdi uyumlu düşünceleri seçiyorum.
KANSER
Olası Neden: Derin acı. Uzun süre taşınan kırgınlık, sır, hüzün bedeni kemiriyor. Nefreti içine gömmek.
Yeni Düşünce Modeli: Geçmişle ilgili her şeyi sevgiyle affediyorum. Yaşamımı mutlulukla doldurmayı seçiyorum. Kendimi seviyorum.
KARACİĞER SORUNLARI
Öfke ve gazabın merkezidir.
Olası Neden: Sürekli şikayet etmek. Kendini kandırmak. Haklı çıkmak için sürekli başkalarında hata bulmak. Kötü hissetmek.
Yeni Düşünce Modeli: Kalbim açık olarak yaşamayı seçiyorum. Baktığım her yerde sevgiyi görüyorum.
KARIN AĞRILARI
Olası Neden: Korku, başlamış bir olayı, süreci durdurmak.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatın akışına güveniyorum.Güvencedeyim”
ÇOCUKLARDA KARIN AĞRISI
Olası Neden: Zihinsel tahriş. Sabırsızlık. Çevreden duyulan rahatsızlık.
Yeni Düşünce Modeli: Bu çocuk yalnızca sevgiye ve sevgi dolu düşüncelere karşılık veriyor. Her şey barış dolu.
KAS SORUNLARI
Olası Neden: Aşırı korku. Herkesi ve her şeyi çılgın bir şekilde kontrol etme arzusu.
Güven duymanın derin ihtiyacı.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatta olmak güzel. Kendim olmak güzel. Kendime güveniyorum.
KAŞINMA
Olası Neden: Akıntıya kürek çekme arzusu. Doyumsuz. Pişman.
Yeni Düşünce Modeli: Bulunduğum noktada huzurluyum. Arzu ve ihtiyaçlarımın karşılanacağını bilerek, iyiliğimi kabul ediyorum.
KATARAKT
Olası Neden: Geleceği olumlu görememek. Karanlık gelecek.
Yeni Düşünce Modeli: Hayat sonsuzdur ve haz doludur. Her ana heyecanla yaklaşıyorum.
KAZALAR
Olası Neden: İstediğini dile getirememe. Otoriteye karşı çıkma isteği. Şiddete inanmak.
Yeni Düşünce Modeli: Bunu yaratan düşünceyi aşıyorum. Huzurluyum, değerliyim.
KEKEMELİK
Olası Neden: Güvensizlik. Kendini ifade yoksunluğu. Ağlamaya izin verilmemesi.
Yeni Düşünce Modeli: Düşündüklerimi ifade etmekte özgürüm. Kendimi güven ve sevgiyle ifade ediyorum.
KELLİK
Olası Neden: Korku. Gerginlik. Her şeyi kontrol altında tutmaya çalışma.
Yeni Düşünce Modeli: Kendimi seviyorum ve onaylıyorum. Hayata güveniyorum.
KEMİKLER
Evrenin temel yapısını temsil ediyor.
Yeni Düşünce Modeli: Dengeli ve sağlam yapılıyım.
KEMİK SORUNLARI
-KIRILMA
Olası Neden: Otoriteye karşı tepki.
Yeni Düşünce Modeli: Dünyamda kendimin efendisi benim. Düşüncelerim yalnızca bana ait.
-DEFORMASYON
Olası Neden: Zihinsel baskı ve gerginlik. Kasların ve düşüncenin esnekliğini
kaybetmesi.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatın nefesini dolu dolu içime çekiyorum. Hayatın akışına güveniyorum.
KISIRLIK
Olası Neden: Hayat sürecine duyulan korku ve direnç ya da anne baba olmaya ihtiyaç duymamak.
Yeni Düşünce Modeli: Hayata güveniyorum. Doğru yerde, doğru zamanda, doğru şeyi yapıyorum. Kendimi seviyorum ve onaylıyorum.
KIZARIKLIK
Olası Neden: Gecikmelerden duyulan rahatsızlık. Dikkat çekmenin çocukça bir yolu.
Yeni Düşünce Modeli: Kendimi seviyorum ve onaylıyorum. Hayatta her şey gerektiği zaman oluşuyor.
KİSTLER
Olası Neden: Acı veren eski bir filmi tekrar tekrar seyretmek. Acıları beslemek. Sahte büyüme.
Yeni Düşünce Modeli: Zihnimin sinemaları güzel filmler gösteriyor. Çünkü ben seçiyorum. Kendimi seviyorum.
KİSTİK FİBROZ
Olası Neden: Hayatın size mutluluk getirmeyeceğine dair derin inanç. ‘Zavallı ben’.
Yeni Düşünce Modeli: Hayat beni, ben hayatı seviyorum. Hayatı dolu dolu ve özgür yaşamayı seçiyorum.
KOLLAR
Hayat deneyimlerini kucaklama kapasitesi ve yeteneği.
Yeni Düşünce Modeli: Yaşadıklarımı kolaylıkla ve zevkle, severek kucaklıyorum.
KOLESTROL
Olası Neden: Haz kanallarının tıkanması. Haz alma korkusu.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatı sevmeyi seçiyorum.Haz kanallarım ardına kadar açık.
KOLİT
Olası Neden: Aşırı derecede katı ana babalar. Eziyet çekme ve yenilgi duygusu. Şefkate duyulan büyük ihtiyaç.
Yeni Düşünce Modeli: Kendimi seviyorum ve onaylıyorum. Mutluluğumu kendim yaratıyorum. Hayatta ‘kazanan’ olmayı seçiyorum.
KOMA
Olası Neden: Korku. Bir şeyden veya birinden kaçmak.
Yeni Düşünce Modeli: Seni sevgi ve güvenle kucaklıyoruz. İyileşmen için ortam yaratıyoruz. Sen sevgisin.
KONJUNKTİVİT (Gözakı iltihabı)
Olası Neden: Hayatta görülen şeylere öfke ve düş kırıklığı duymak.
Yeni Düşünce Modeli: Sevginin gözleriyle görüyorum. Uyumlu bir çözüm yolu var ve bu yolu kabul ediyorum.
KORONER TROMBOS (Kalp damarları tıkanıklığı)
Olası Neden: Yalnızlık duymak ve korkmak. Yeterli olmamak. Yeterince uğraşmamak. ‘Asla yapamayacağım.’
Yeni Düşünce Modeli: Tüm hayatla birim. Evren beni tümüyle destekliyor. Her şey harikulade.
KRAMPLAR
Olası Neden: Gerginlik. Korku. Sıkı sıkıya yapışmak.
Yeni Düşünce Modeli: Zihnimi gevşetiyorum ve huzur dolu olmasına izin veriyorum.
KRONİK HASTALIKLAR
Olası Neden: Değişimi reddetmek. Gelecekten korkmak. Güvende hissetmemek.
Yeni Düşünce Modeli: Gelişmeye ve değişime hazırım. Şimdi güvenli yeni bir gelecek yaratıyorum.
KUDUZ
Olası Neden: Kızgınlık. Çözüm yolunun şiddet olduğu inancı.
Yeni Düşünce Modeli: İçimde ve çevremde barış hüküm sürüyor.
KULAKLAR
İşitme kapasitesini temsil ediyor.
Yeni Düşünce Modeli: Sevgiyle dinliyorum.
KULAK AĞRISI
Olası Neden: Kızgınlık. İşitmek istememek. Fazla kargaşa. Kavga eden ana baba.
Yeni Düşünce Modeli: Çevremde uyum var. İyi ve hoş şeyler işitiyorum. Sevginin merkeziyim.
KULAK ÇINLAMASI
Olası Neden: Dinlemeyi reddetmek. İçimizdeki minik sese kulak vermemek. İnatçılık.
Yeni Düşünce Modeli: Yüksek benime güveniyorum. İçimdeki sese sevgiyle kulak veriyorum. İçinde sevgi olmayan her şeyi bırakıyorum.
KURDEŞEN
Olası Neden: Küçük, gizli korkular.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatımın her alanında barış var.
L
LARENJİT
Olası Neden: Öfkeden konuşamamak. Otoriteye kızgınlık. Konuşmaktan korkmak.
Yeni Düşünce Modeli: İstediklerimi rahatlıkla dile getiriyorum. Kendimi ifade edebiliyorum.
LENF BEZLERİ
Olası Neden: Aile çatışmaları, kavgalar. Çocuk istenmediğini hissediyor.
Yeni Düşünce Modeli: İstenen, hoş karşılanan ve çok sevilen bir çocuğum.
LÖSEMİ
Olası Neden: İlham ve yaratıcılığın hunharca yok edilmesi. ‘Ne yararı var?’
Yeni Düşünce Modeli: Geçmişteki sınırlılığımı aşıp, şimdiki anın özgürlüğünü yaşıyorum. Kendim olmakla güvencedeyim.
MENOPOZ SORUNLARI
Olası Neden:Artık istenmemekten korkmak. Yaşlanma korkusu. Kendini
kabullenmeme.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatın tüm dönemlerinde dengeli ve huzurluyum. Bedenimi sevgiyle
kutsuyorum.
MİDE BULANTISI
Olası Neden: Korku. Bir fikri ya da deneyimi kabul edememe.
Yeni Düşünce Modeli: Güvendeyim. Hayatın bana daima iyilikler getireceğine güveniyorum.
MİGREN
Olası Neden: Köşede sıkışıp kalma duygusu. Cinsel korkular. (Migreni geçirmek için en iyi yol
mastürbasyondur.)
Yeni Düşünce Modeli: Hayatın akışına kendimi bırakıyorum. Hayat benim hayatım.
N
NARKOLEPSİ
Olası Neden: Her şeyden uzaklaşma isteği. Aşırı korku. Burada olmayı istememek.
Yeni Düşünce Modeli: Kutsal bilgeliğin gücüne ve rehberliğine güveniyorum.
NASIRLAR:
Olası Neden: Katılaşmış kavram ve düşünceler. Somut korkular.
Yeni Düşünce Modeli: Yeni düşünce ve yolları görmek ve denemek güvenli. İyiye açığım.
NEFES
Hayatı içimizde hissetme yeteneği.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatı seviyorum.
NEFES KOKMASI
Olası Neden: Kızgınlık ve intikam dolu düşünceler.
Yeni Düşünce Modeli: Geçmişime sevgiyle sünger çekiyorum. Sadece sevgiyi dile getiriyorum.
NEFES SORUNLARI
Olası Neden: Hayatı dolu dolu yaşamaktan korkmak. Yaşamda yeri olmadığını
hissetmek.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatı dolu dolu ve özgürce yaşamak en doğal hakkım. Sevilmeye layığım. Hayatı dopdolu yaşamayı seçiyorum.
NEFRİT (Bright Hastalığı da denilen bir böbrek hastalığı)
Olası Neden: Hiç bir şeyi doğru yapamayan bir çocuk gibi hissetmek. Düş kırıklığı ve başarısızlığa gösterilen aşırı tepki.
Yeni Düşünce Modeli: Kendimi seviyorum ve onaylıyorum. Değerli ve yeterli bir insanım. Hayatımda olması gereken şeyler oluyor. Yeniyi kolayca kabul ediyorum.
O
OMURGA
Hayatın esnek desteği.
Yeni Düşünce Modeli: Hayat tarafından destekleniyorum.
OMURGA EĞRİLİĞİ
Olası Neden: Hayata güvenmemek. Onursuzluk. Cesaretsizlik. Desteksizliğin korkusu.
Yeni Düşünce Modeli: Korkularımı yeniyorum. Sevgiyle dik duruyorum. Bu, benim hayatım.
OMURİLİK MENENJİTİ
Olası Neden: Aşırı aile uyumsuzluğu. Kızgınlık ve öfke dolu bir ortamda yaşamak.
Aşırı içsel karmaşa. Destek yoksunluğu.
Yeni Düşünce Modeli: Düşüncelerimde, bedenimde ve dünyamda barış yaratmayı seçiyorum. Güvenliyim ve seviliyorum.
ÖDEM
Olası Neden: Kimi ya da neyi bırakamıyorsun?
Yeni Düşünce Modeli: Geçmişi bırakıyorum ve özgürleşiyorum.
P
PAMUKÇUK
Olası Neden: Dudaklardan dökülmesi engellenen çirkin, suçlayıcı sözcükler.
Yeni Düşünce Modeli: Sevgi dolu dünyamda yalnızca sevinç dolu deneyimler yaratıyorum.
PANKREAS
Hayatın tadını simgeliyor.
Yeni Düşünce Modeli: Hayattan tat alıyorum.
PARMAKLAR
Hayatın detaylarını simgeliyor.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatın ayrıntılarıyla barış içindeyim.
- BAŞ PARMAK: Akıl ve endişeyi simgeliyor.
Yeni Düşünce Modeli: Zihnim dingin.
- İŞARET PARMAĞI: Ego ve korkuyu simgeliyor.
Yeni Düşünce Modeli: Güvendeyim.
- ORTA PARMAK: Kızgınlık ve cinselliği simgeliyor.
Yeni Düşünce Modeli: Cinselliğimle barış içindeyim.
- YÜZÜK PARMAĞI: Birlikte olma ve üzüntüyü simgeliyor.
Yeni Düşünce Modeli: Sevecen ve huzurluyum.
- KÜÇÜK PARMAK: Aile ve sahte bir görünüm verme çabasını simgeliyor.
Yeni Düşünce Modeli: Hayat ailesinde olduğum gibi görünüyorum.
PARKİNSON HASTALIĞI
Olası Neden: Korku. Herkesi, her şeyi aşırı kontrol etme arzusu.
Yeni Düşünce Modeli: Güvende olduğumu bilerek rahatım. Hayatım bana ait.
PEPTİK ÜLSER
Olası Neden: Yeterli olmama inancı. Başkalarını memnun etme kaygısı.
Yeni Düşünce Modeli: Kendimi seviyorum ve onaylıyorum. Kendimle barışığım.
PROSTAT SORUNLARI
Olası Neden: Zihinsel korkuların erkekliği zayıflatması. Vazgeçmek. Cinsel baskı ve
suçluluk. Yaşlanma korkusu.
Yeni Düşünce Modeli: Kendimi seviyorum ve onaylıyorum. Gücümü kabul ediyorum. Ruhum daima genç
R
RAHİM
Yaratıcılığın evini simgeliyor.
Yeni Düşünce Modeli: Bedenimle barışığım.
RAŞİTİZM (Bir tür kemik hastalığı)
Olası Neden: Duygusal beslenme eksikliği. Sevgi ve güven yoksunluğu.
Yeni Düşünce Modeli: Güvenliyim. Evrenin ta kendisi olan sevgiyle besleniyorum.
ROMATİZMA
Olası Neden: Kurban. Hep haksızlığa uğradığını hissetmek. ‘Hep benim başıma geliyor.’Sevgi yoksunluğu.
Yeni Düşünce Modeli: Deneyimlerimi ben yaratıyorum. Kendimi ve başkalarını sevip onayladıkça, gittikçe daha olumlu deneyimleri hayatımda yaratıyorum.
SAFRA TAŞI
Olası Neden: Katı düşünceler. Lanetleme. Gurur.
Yeni Düşünce Modeli: Geçmişi arkamda bırakmayı seçiyorum.
SAĞIRLIK
Olası Neden: Reddediş. İnatçılık. Tecrit. ‘Neyi işitmek istemiyorsun?’ ‘Beni rahatsız etme’.
Yeni Düşünce Modeli: Yüce sesi dinliyorum. İşittiğim her şey bana zevk veriyor. Her şeyle birim.
SAMAN NEZLESİ
Olası Neden: Duygusal tıkanma. Zamanla yarış. Suçluluk.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatın BÜTÜNÜYLE BİR’İM. Her zaman hayata güven duyuyorum.
SARILIK
Olası Neden: İçsel ve dışsal önyargı. Dengesiz mantık.
Yeni Düşünce Modeli: Kendim ve herkes için sevgi, anlayış ve şefkat duyuyorum.
SELÜLİT
Olası Neden: Çocukluk anılarına takılı kalmak. Geçmişteki kötülükleri unutamamak. İlerlemekte zorlanmak. Kendi yolunu çizme korkusu.
Yeni Düşünce Modeli: Herkesi affediyorum. Kendimi affediyorum. Tüm geçmiş acılarımı affediyorum. Özgürüm.
SIRT SORUNLARI
– ÜST
Olası Neden: Duygusal destek yoksunluğu. Sevilmediğini hissetmek. Sevgiyi
göstermemek.
Yeni Düşünce Modeli: Kendimi seviyorum ve onaylıyorum. Yaşam beni destekliyor ve seviyor.
- ORTA
Olası Neden: Suçluluk. Sırta binen yükün altında ezilmek. “Sırtımdan in”. Yeni Düşünce Modeli: Geçmişimi bırakıyorum. Yüreğimdeki sevgiyle hayatta ileriye doğru yol almayı seçiyorum.
- AŞAĞI
Olası Neden: Parasızlık korkusu. Ekonomik destekten yoksunluk.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatın kendisine güveniyorum. İhtiyacım olan şey daima karşılanıyor
SİĞİL
Olası Neden: Küçük nefretler duyma. Çirkin olduğuna inanma.
Yeni Düşünce Modeli: Tüm ifadesiyle hayatın sevgisi ve güzelliğiyim.
SİNİR AĞRISI (Nevralji)
Olası Neden: Suçu cezalandırmak. İletişim konusunda şiddetli üzüntü.
Yeni Düşünce Modeli: Kendimi affediyorum. Sevgiyle iletişim kuruyorum.
SİNİR KRİZİ
Olası Neden: Ben merkezcilik. İletişim yollarını tıkamak.
Yeni Düşünce Modeli: Yüreğimi açarak, açık ve sevecen iletişim kuruyorum.
SİNİRLİLİK
Olası Neden: Korku, evham, mücadele, acelecilik. Hayata güvenmemek.
Yeni Düşünce Modeli: Sonsuzluğun içinde yolculuk yaptığımı biliyorum. Her şeye zaman var. İçtenlikle iletişim kuruyorum.
SİNÜS SORUNLARI
Olası Neden: Çok yakın bir insandan tedirgin olmak.
Yeni Düşünce Modeli: İçimde ve çevremde huzurlu ve uyumlu bir ortam var.
SİVİLCE
Olası Neden: Kendini kabul etmemek. Kendinden hoşnut olmamak.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatın kutsal bir ifadesiyim. Kendimi şu anda olduğum gibi seviyorum ve kabul ediyorum.
SİYAH NOKTALAR
Olası Neden: Kirli ve sevgisiz hissetmek.
SOĞUK ALGINLIĞI
Olası Neden: Aynı anda birden çok şeyin birden olması. Zihinsel karışıklık. Küçük
incinmeler. “Her kış üç kez soğuk algınlığına yakalanırım” türünden inançlar.
Yeni Düşünce Modeli: Gevşemeye ve düşüncelerimin berraklaşmasına izin veriyorum. İçimde ve çevremde berraklık ve uyum var.
Ş
ŞİŞMANLIK
Olası Neden: Korunma isteği. Aşırı duyarlılık.
Yeni Düşünce Modeli: Kutsal sevgiyle korunuyorum ve güven duyuyorum.
T
TETANOZ
Olası Neden: Kızgın, yiyip bitiren düşüncelerden kurtulma isteği.
Yeni Düşünce Modeli: Yüreğimdeki sevginin tüm bedenimi ve duygularımı yıkamasına ve iyileştirmesine izin veriyorum.
TIRNAK YEMEK
Olası Neden: Çaresizlik ve düş kırıklığı. Kendini yemek. Anne babaya öfke duymak.
Yeni Düşünce Modeli: Büyümeyi seçiyorum. Artık kendi hayatımı kolaylıkla ve zevkle idare ediyorum.
TİMÜS BEZİ
Bağışıklık sisteminin temel guddesi.
Olası Neden: ‘Herkes bana zarar vermeye uğraşıyor. Hayat bana saldırıyor.’
Yeni Düşünce Modeli: Sevecen düşüncelerim bağışıklık sistemimi güçlendiriyor. İç ve dış dünyamda güvenliyim. Sevgiyle iyileşiyorum.
TİROİD
Olası Neden: Aşağılanmak. ‘İstediğim hiç bir şeyi yapamıyorum. Bana sıra ne zaman gelecek?’
Yeni Düşünce Modeli: Eski sınırlılığımı aşıyorum ve kendimi özgürce, yaratıcılığımla ifade ediyorum.
TÜBERKÜLOZ
Olası Neden: Bencillikle kendi kendini yok etmek. Hükmedici sabit düşünceler. Öç alma ihtiyacı.
Yeni Düşünce Modeli: Kendimi sevdikçe ve onayladıkça, daha zevkli, huzurlu, barışçıl bir dünya yaratıyorum.
U
UÇUK VE KABARCIKLAR
Olası Neden: Kırgınlık. Duygusal korunma yoksunluğu.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatın akışında, her yeni deneyime kolaylıkla uyum sağlıyorum.
UYKUSUZLUK
Olası Neden: Korku. Hayat sürecine güvenmemek. Suçluluk.
Yeni Düşünce Modeli: Günü ardımda bırakıyor, huzurlu bir uykuya dalıyorum. Yarın yeni bir gün ve çözümleriyle geliyor.
UYUŞMA
Olası Neden: Başkalarını umursamamak. Sevgi vermemek. Zihinsel duyarsızlık.
Yeni Düşünce Modeli: Duygularımı ve sevgimi paylaşıyorum. Herkesin sevgisine karşılık veriyorum.
UYUZ
Olası Neden: Başkalarının fazla etkisinde kalmak.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatın yaşayan, seven, haz dolu bir ifadesiyim. Benim, kendi kişiliğim var.
Ü
ÜLSER
Olası Neden: Korku. Yetersiz olduğuna dair duyulan güçlü inanç. Sizi ne yiyip bitiriyor?
Yeni Düşünce Modeli: Kendimi seviyorum ve onaylıyorum. Barış ve huzur doluyum.
ÜRPERME
Olası Neden: Zihinsel kasılma. Geriye çekilme. Uzaklaşma arzusu. Beni yalnız bırak.
Yeni Düşünce Modeli: Her zaman emniyetteyim ve güven içindeyim. Sevgi beni kuşatıyor ve koruyor.
V
VARİS
Olası Neden: Bulunduğun durumdan nefret etmek. Cesareti yitirmek. Aşırı yük taşıdığını hissetme.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatı seviyorum ve özgürce hareket ediyorum. www.kontejyan.com
VİTİLİGO (Ciltte beyaz noktalar)
Olası Neden: Ait olmama. Kendini her şeyin dışında hissetmek. Bir gruba
dahil hissetmemek.
Yeni Düşünce Modeli: Hayatın tam merkezindeyim. Herkesle ve her şeyle sevgiyle bağlıyım.
Y
YANMA
Olası Neden: Kızgınlık. Küplere binmek.
Yeni Düşünce Modeli: Sevgi ve coşku doluyum.
YANIKLAR
Olası Neden: Kızgınlık. Alev alev öfke.
Yeni Düşünce Modeli: İçimde ve çevremde barış ve uyum yaratıyorum. İyi hissetmeyi hak ediyorum.
YAŞLILIK SORUNLARI
Olası Neden: Toplumsal inançlar. Eski düşünceler. Kendim olma korkusu. Şimdiyi
reddetmek.
Yeni Düşünce Modeli: Her yaşta kendimi seviyorum ve onaylıyorum. Hayatın her anı mükemmel.
YATAĞI ISLATMA
Olası Neden: Ebeveyn korkusu. Genellikle baba.
Yeni Düşünce Modeli: Bu çocuğa sevgi, şefkat ve anlayışla bakıyorum.
YILANCIK
Olası Neden: Başkalarının hayatına çok fazla karışmasına izin vermek. Kendini yeterince temiz ve iyi bulmamak.
Yeni Düşünce Modeli: Kendimi seviyorum ve onaylıyorum. Hiç kimsenin, hiç bir şeyin üzerimde gücü olmasına izin vermiyorum.
YİRMİNCİ YAŞ DİŞİ
Olası Neden: Sağlam bir temel yaratmak için gereken zihinsel hazırlığı yapmamak.
Yeni Düşünce Modeli: Bilincimi, hayatın genişletmesine açıyorum. Gelişmek ve değişmek için hazırım. Ve bol imkanım var.
YUMURTALIKLAR
Yaratıcılık noktası.
Yeni Düşünce Modeli: Yaratıcılığımı dengeliyorum.
YÜZ
Dünyaya gösterdiğimizi temsil ediyor.
Yeni Düşünce Modeli: Kendimi olduğum gibi ifade ediyorum.
Z
ZATÜRRE
Olası Neden: Umutsuz. Hayattan bıkkınlık. Duygusal yaraların iyileşmesine izin verilmemesi.
Yeni Düşünce Modeli: Yeni düşünceleri kabul ediyorum. Bu an, yeni bir an.
ZONA
Olası Neden: Korku ve gerginlik. Aşırı duyarlılık.
Yeni Düşünce Modeli: Dinginim ve huzurluyum. Çünkü hayatın akışına güveniyorum.
''ŞİMDİ, HERHANGİ BİR ŞEKİLDE HASTALIK OLARAK ORTAYA ÇIKABİLECEK OLAN İÇİMDEKİ DÜŞÜNCE KALIPLARINDAN KENDİMİ BİLİNÇLİ OLARAK ÖZGÜR KILIYORUM.''
KAYNAK : LOUISE HAY’ in DÜŞÜNCE GÜCÜYLE TEDAVİ adlı kitabı