Alice amundsen
Kayıtlı Üye
Selamlar mabet sakinleri..
Hangi kişisel gelişim kitabını okudunuz ?neler öğrendiniz ;hayatınızda neyi değiştirdi ?

İnsan maalesef gazla çalışıyor ama üşengeçlik biraz daha ön plana çıkıyor ne kadar gazlansaktaKişisel gelişim kitaplarının çok etkili olduğunu düşünmüyorum, gaza getirmekten başkaOnun yerine bilinçaltı çalışmaları yapmak çok daha sağlıklı olabilir.
Oo yalakalik konusu çok ayrı bisey dilini güzel kullanmayı bilmek gerekli. Bazıları sivri dilliyim der ince işçilik için kullanır. Maalesef çalıştığım yerde bu yüzden bir çok insanın hakkı yeniyor.Bir de kişisel gelişim kitapları biraz gerçeklikten kopuk, çok çalışırsan başarılı olursun gibi iddiaları var, yalakalığı hesaba katmıyor, bazı yerlerde yaptığın iş değil birilerine ne kadar yarandığın önemlidir. Gerçekçi olmak lazım. Ayrıca birkaç kitap okudun diye kendini programlamış olmuyorsun bu emek isteyen uzun bir süreç, bilinçaltı, alışkanlıklar, yetiştiğin çevre, aile, kişisel yeterliliğin, yeteneklerin her şey etkiler, herkes her şeyi elde edemez.
Bazen yalakalık bile dahil olmuyor konuya. Sırf tanıdığı var diye işe giren çok kişi var biliyorsunuz. Mesela bu şekilde işe girer çalışır genelde yaygındır böyle şeyler. Yalnız benim aklımı almayan bir olay bir tanıdığı sayesinde veya normal bir şekilde işe girip kelimenin tam anlamıyla "hiçbir şey yapmayan" ve çalışıyorum diye ortada gezen o kadar insan var ki inanamazsınız. Görünürde bakarsınız sabah kalkar işe gider, trafiktedir, sokaktadır yaşamın içindedir ama aslında bir şey yapmaz parasını alır. Bu insanlarla karşılaştıkça aklım allak bullak oluyordu önceden. Kendi kendime "Nasıl böyle bir şey olabilir?" diye düşünürken buluyordum. Hani sokakta yatan insanları alsan onların yerine geçirsen daha yararlı olurlar belki hem de sokakta yaşamaktan kurtulurlar.Bir de kişisel gelişim kitapları biraz gerçeklikten kopuk, çok çalışırsan başarılı olursun gibi iddiaları var, yalakalığı hesaba katmıyor, bazı yerlerde yaptığın iş değil birilerine ne kadar yarandığın önemlidir. Gerçekçi olmak lazım. Ayrıca birkaç kitap okudun diye kendini programlamış olmuyorsun bu emek isteyen uzun bir süreç, bilinçaltı, alışkanlıklar, yetiştiğin çevre, aile, kişisel yeterliliğin, yeteneklerin her şey etkiler, herkes her şeyi elde edemez.
Şimdi yalan söyleyemeyeceğim çalışmadan para kazanmayı isterdim. Hatta çoğu kişi emekli olmak için çalışmıyor mu?@Darkon , siz onlar gibi çalışmadan kazananlardan olmak istemiyorsunuz di mi? Bosverin o zaman, hiç düşünmeyin onları. Olumlu örneklere odaklanın. Yoksa ok çukurundan çıkamazsınız.
Biz düşündümüz şeyiz. Kişisel gelişim kitapları öyle diyorlar. Ben de![]()
Düşünmeye bilmedikleri için.İşler herkes için her zaman yolunda gitmeyebiliyor.
Daha cesur düşünün ve davranın o zaman. Oyun yeri burası.. Tek bildiğim gerçek bir şeyin içinde değiliz.![]()
Düşünmekle hiç bir şey değişmiyor.@Darkon arkadaşımızın ne demek istediğini anladım sanırım...Örnek:Hayalinizdeki iş için her yere sürekli iş başvurusu yaparsınız ama bazıları bir tanıdık aracılığıyla ilk başvurusunda;hiç çaba sarf etmeden girer.Haksızlık değil ama bu şans örüntüsünü merak ediyoruz...Sadece düşünce gücüyle ya da inanmakla olabilecek bir şey değil herhalde..Düşünmeye bilmedikleri için.
Her kelimesine katılıyorum..Yıllardır kişisel gelişim kitaplarını takip ederim,okurum,bir çeşit bağımlılığım vardı...En sonunda ben de senin yazdığın gibi düşünüyorum@Mya.Bunun piyasada çok büyük bir sektör olduğunu bazı kişiler de açıklayınca iyice emin oldum.Yazılanları okurken iyi hissediyorsun,moral oluyor ama hayatını değiştirecek kadar değil...Tam olarak vazgeçmedim ama en azından büyük beklentilerle değil,sadece kendimi iyi hissetmek için hala ara sıra sevdiklerimi inceliyorum...Bir de kişisel gelişim kitapları biraz gerçeklikten kopuk, çok çalışırsan başarılı olursun gibi iddiaları var, yalakalığı hesaba katmıyor, bazı yerlerde yaptığın iş değil birilerine ne kadar yarandığın önemlidir. Gerçekçi olmak lazım. Ayrıca birkaç kitap okudun diye kendini programlamış olmuyorsun bu emek isteyen uzun bir süreç, bilinçaltı, alışkanlıklar, yetiştiğin çevre, aile, kişisel yeterliliğin, yeteneklerin her şey etkiler, herkes her şeyi elde edemez
Ben bu siteye üye olduğumdan beri hep bu konuyla ilgili başlık açıp herkesin gerçek hayat deneyimlerini paylaşmalarını istemiştim.''Gönlün değişirse dünya değişir''ya da ''Aynalama Tekniği''ve ''Şans Değişir mi?''gibi konularla herkese faydalı olacak örnekler istemiştim..Çok az katılım oluyor.Madem konu açıldı bir kere daha tartışmaya açmak istiyorum:''Kadere ya da kısırdöngülere çelme attığınız zamanlar oldu mu?Bunun nasıl olduğunu algılayabildiniz mi?Deneyimlerinizi paylaşırsanız hepimize büyük katkınız olur...Hem kitap tavsiyelerine devam edip hem de kendimizden örnekler vererek faydalı bilgiler paylaşabiliriz...Belki bir şeyler değişirBir şeyler değişmese bile burada eğlenmiş oluruz...Zaten herkesin yolu başka...En azından gerçekleri gözlemlemiş oluruz...Basit-zor,önemli-önemsiz ayırt etmeden hayatın içinden her konuya değinebiliriz...
Kesinlikle haklısınız. Sadece düşünürsanız bu boş bir hayal olacak. Demin başka bir konuda yazmıştım. Kendini her konuda yetiştirmek gerekir. Maji, bilgi, beceri, yetenek. Ne varsa geliştirmek gerekir. Kendini sürekli güncellemek. Ve cesaretin payı de çok büyük. Ve de aşk. Sadece para istiyorsanız bu boş bir hayal. Sevdiğiniz bir şey yapmak istiyor olmanız gerekiyor. Çünkü hedefin bir önemi yok, önemli olan yolun keyifli olması.Sadece düşünce gücüyle ya da inanmakla olabilecek bir şey değil herhalde..
Enerji düşüklüğü, tembellik, cesaret eksikliği. Bunları hepimiz yaşıyoruz. Ne yazık ki çok az kişi kendini konfor bölgesinden çıkarıp başarıyı yakalayabiliyor. Ama yapanlar var, demek ki imkansız değilmiş.Yazılanları okurken iyi hissediyorsun,moral oluyor ama hayatını değiştirecek kadar değil..
Özel olarak bir deneyim aklıma gelmiyor ama çok istemek ve aşırı çaba göstermek bana iyi gelmiyor...Takıntı yaptığım her şey uzaklaşır ..Herkesin sıradan bulduğu bazı şeyler gözümde çok büyütüyorum ve bu da iyi gelmiyor...Sizlere tavsiyem:Herşeye olması gerektiği kadar isteyip onun için de yeterli derecede çaba göstermeniz..İsteğin ya da emeğin azı da çoğu da faydasız...Hiç bir şeyi abartmayın,dengeyi bozmayın...Somut bir örnek vermem gerekirse;Üniversiteye hazırlanıp çok başarılı olan öğrenciler sanıldığı gibi 24 saat ders çalışmaz...Düzenli bir şekilde çalışıp sosyal hayatlarını devam ettiren öğrencilerin başarı oranı hep daha yüksektir..Nburade demek istediğimi anlatabilmişimdir umarım....Kendi hayatımla ilgili yaşadıklarım aklıma gelirse ilerleyen zamanlarda yazarım arkadaşlar...Benim hayatımda değiştirebildiğim kısırdöngüler olsaydı zaten direk sizlerle paylaşırdım,yardım istemezdim...''Kelin ilacı olsa kendi başına sürer''ilk örneği siz yazabilirsiniz insanlarda bundan feyiz alır belki