"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Hafıza Sarayı?

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan manfas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

manfas

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar dünya hafıza şampiyonu Dominic O'Brien tarafından da kullanılan bu hafıza sarayı(Mind Palace) tekniğini aramızda hiç deneyen kullanan var mı acaba? Ne kadar bir süre de faydalı oluyor acaba?
 
Ben kullanıyorum, ama tekniğin adının palace(saray) olduğuna bakmayın.Saray işin neredeyse en ileri kısmı.Burada yapı ne kadar büyük ve karmaşık olursa içerik de o kadar derinleşir.Sarayın yüzlerce odası olabilir.Her odanın içinde farklı farklı şeylerle karşılaşabilirsiniz.Biz ise pek teferruatlı insanlar değiliz o yüzden benim hafıza sarayım ise kendi odam.
Bu tekniğin biraz mizahi biraz da polisiye gizem tadında en iyi işlendiği dizi şüphesiz Sherlock'dur.
 
Beyninizi çok yormuyor mu bu olay? Yani baş harflerinden anlamlı bir kelime çıkararak ezberleyebileceğim bir şeyi odamda çekmeceme koyarken hayal edip aklıma kazımaya çalışmak bana daha zor geldi.
 
Peki hiç koyduğunuz bilgiyi bulamadığınız yada yerinin değiştiği oldu mu sayın hazaR?

Bu mümkün.Alakalı olduğu kısım kendi sarayınızı ne kadar iyi işlediğiniz ve ona ne kadar hakim olduğunuz.Kendi odanız gibi düşünün yine.Odaya ne kadar hakimseniz neyi nereye koyduğunuzu da her zaman bilirsiniz.

Beyninizi çok yormuyor mu bu olay? Yani baş harflerinden anlamlı bir kelime çıkararak ezberleyebileceğim bir şeyi odamda çekmeceme koyarken hayal edip aklıma kazımaya çalışmak bana daha zor geldi.

İnsanın kendi keyfine kalmış.Sonuçta tek hafıza tekniği bu değil.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst