Rapİ
Kayıtlı Üye

Temsili Resim
Efsaneye ve kutsal yazıtlarda bildirilenlere göre binlerce yıl önce henüz insanların üçüncü gözünün (kalp/zihin gözü) kapanmadığı bir devirde Hz Davut' a Allahın emri ile cebrail tarafından içinde sadece sayılı insanın ve meleğin bildiği Allah ın gizli ismini saklayan bir yüzük verilir.Hz. Davut a evlatlarına bazı sorular sormasını ve bilene bu yüzüğün verilmesi emredilir.Hz Davut sorularını devrin en yüce insanlarının oluşturduğu bir mecliste sorulmasını Allahın emrettiği 10 soruyu sorar.Sorulara Hz.Süleyman cevap verir.Yüzük onun olur.
Bu öyle bir yüzüktür ki takan kişiye yeryüzündeki tüm canlılara, cinlere, rüzgara ve denizlere hükmedebilme gücü verir.Hz Süleyman bu yüzüğü kullanarak yeryüzündeki tarihin en büyük krallığını kurar.Yüzük sayesinde Cinlere hükmederek devasa saraylar, yapıtlar inşa ettirir.Dünyayı adaletle yönetir.
Yüzüğün kenarında ''Mülk Allahındır'' yazısı yazar.Üzerinde yeryüzünde bulunmayan kutsal taşlardan oluşan bir ''Süleyman Yıldızı'' diğer bir deyişle şu an İsrail devletinin bayrağındaki sembolün bir değişik hali vardır.Ve içinde hükmetme gücünü veren Allahın gizli ismi...Bu yüzüğü takan her kimse dünyadaki tüm varlıklara hükmedebileceği için çok sayıda yüzüğü çalma girişimi olmuştu. Hz Süleyman ın vefatından sonra yüzüğü almak isteyen cinler ve insanlar oldu.Yüzük ise artık arşa kaldırılmış ve orada bir kale içinde korunuyordu..Bununla ilgili şöyle bir olay anlatılır;
Bir cin yüzüğü kalenin içerisinde görür.Ve onu almak ister.Tam kalenin içine girecekken yüzüğü koruyan, başı ve dişleri kızgın demirlerden ,gözleri yakuttan ,vücudu cehennem ateşinden yaratılmış, büyüklüğünü yalnızca Allahın bildiği bir ejderha görür.Hemen endişeyle yeryüzüne iner.Biraz çamur alır ve bunları okuyup başka bir cin arkadaşına verir.İki cin arşa çıkarken yüzüğü almak isteyen diğer cine ''Ben içerdeyken bana bişey olduğu zaman bu çamuru üzerime at '' der.Kapıya gelirler, Ve yüzüğü isteyen cin içeri girer.Ejderha ona buranın Allah tarafından korunduğunu çabuk terk etmesini ve hiç bir zaman o yüzüğün alınamayacağını söyler.Cin yüzüğü almak için ilerleyince ejderha ona cehennem ateşi püskürtür ve cin kül olur.Diğer arkadaşı külleri toplayıp çamurun üzerine koyar.Ve cin hiç bir şey olmamış gibi ayağa kalkar.Bunun üzerine ejderha pençesiyle cini paramparça yapar. Aynı olay gerçekleşir ve cin tekrar içeri girer.Bu sefer ejderha cini öldüremeyeceğini zanneder ve Allaha sığınır. Allah ona kuyruğuyla vurmasını arkadaşının artık yardım edemeyeceğini nida eder.Ejderha cine kuyruğuyla vurur ve cin bir anda yok olur.Diğer cin korkuyla yeryüzüne iner ve Allaha sığınır.Ancak diğer ne olduğunu kimse öğrenemez.
Alıntıdır - Mesut ÇETİN
Hazreti Süleyman a.s.’ın mührü bir yüzüktü ki dört köşeli bir kaşı vardı. Bu yüzüğü Cebrail a.s. Cennetten çıkarıp Allah cc.’nin emri ile Davut a.s’a getirdi. Bir köşesinde “El mülkü lillah” (Mülk Allahındır) yazıyordu. Cebrail a.s bu yüzüğü Davut a.s’a verip dedi ki :
-“Ey Davut! Hak Tealadan sana bir yüzük ve on soru getirdim. Allahu Tealanın buyruğu odur ki: Evlatlarını toplayıp bu on soruyu onlara sor. Kim doğru cevap verirse senin yerine o geçsin. Devleri, Perileri, Ademoğullarını, yelleri, kuşları, canavarları, dünyada ne ki varsa hepsini buyruğuna başeğdirsin, itaatli kılsın. Ve bütün dünyaya padişah olsun” dedi.
Hz. Davut a.s Ekabirlerden, yüce insanlardan oluşan bir meclis kurup evlatlarını çağırdı ve bu meclis huzurunda tek-tek hepsine bu on soruyu sordu. Hiç biri cevap veremedi.
En son Hz. Süleyman a.s. ayağa kalktı:
-“Eğer izin verirseniz bu sorulara ben cevap vereyim!” Dedi. Davut a.s.’ın gönlü hoş oldu Ve:
-“Ya Süleyman söyle bana” dedi:
1-Dünyanın en kem kötü şeyi nedir ki ondan daha kötüsü yoktur?
2-En güzel, en üstün şey nedir ki ondan daha güzeli, daha üstünü yoktur?
3-Dünyada en acı şey nedir?
4-Dünyada en tatlı şey nedir?
5-O nedir ki ondan daha çirkini yoktur?
6-Nedir o ki ondan daha kabası yoktur?
7-Yine o şey nedir ki ondan daha yakını olmasın?
8-Nedir o şey ki ondan daha ırağı yoktur?
9-Yine nedir o şey ki onda daha gussalı, daha kaygı verici şey olmasın?
10-Nedir o şey ki ondan daha sevinçli şey yoktur?
Süleyman a.s. dedi ki:
–“Ey baba bu sorduğun sorular çok kolay şeylerdir?”
1-Dünyada en kötü şey insanoğlunun nefsidir ki ondan daha kötüsü yoktur.
2-Ondan daha güzel daha üstünü olmayan şey akıldır.
3-En acı şey yoksulluktur
4- Çok tatlı olan şey varlıklı, zengin olmaktır.
5-İnsanoğlu’nda süğmekten, küfürden daha çirkin şey yoktur.
6-Kaba (katı yürekli) kadından daha kabası yoktur.
7-İnsanoğlu’na ahiret’ten yakın şey yoktur. Ve bütün kişiler ona gitmektedir.
8-Sonra dünyadan ırak başka bir şey yoktur ki, insanoğullarından ıraklaşmaktadır.
9-Gayet gussalı, kaygılı şey; ruhun bedenden ayrılmasıdır.
10-Gayet şad, sevinçli olan şey yine ruhtur ki, insanoğlunda bulununca bu sevinci duyar!
Diye cevap verdi. Yalnız her soruya cevap vermeden önce gülümsedi sona cevap verdi
O zaman Davut a.s. oğlu Süleyman a.s.’a:
-“Gerçek söyledin, öyledir! Ama Bu yüce insanların huzurunda neden her soruya adaba aykırı olarak gülerek cevap verdin”: Süleyman a.s:
-“Bu soruların cevabını bende bilmiyordum ama siz her soruyu sordukça cevabı bir karınca bana söylüyordu bende size cevap veriyordum” dedi.
O zaman Davut a.s. dedi ki: Amaç Allah’a (cc) ulaşmak olduktan sonra vasıta isterse bir karınca olsun, önemli değil.
(Kaynak:Tarih-Taberi cilt 1 sayfa 70-71)