Gölgeler kitabı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan leo_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

leo_

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar umarım hepiniz iyisinizdir.
Sorum witchcraft ve pagan çevrelerinde insanların ikiye ayrıldığı bir konu hakkındaki fikrinizi almak için olacak aslında.
Bazı cadılar, gölgeler kitabını yazarken sıradan bir defter kullanır veya gölgeler kitabını online olarak paylaşabilir. Bazılarıysa (ki henüz bir gölgeler kitabım yok ama ben bu fikre daha yakınım) gölgeler kitabını doğal malzemeler kullanarak kendi oluşturur ve herkesten gizli tutar. Bu konu Grimoire ve BoS farkıyla alakalı da değil bu arada. Bildiğimiz BoS'tan bahsediyorum, coven veya soyun ileriki üyeleri için yazılan bir Grimoire söz konusu değil.
Bir de forumda da bazı üyelerin gölgeler kitabını grimoire ile bir tutarak majide çok ilerleyince oluşturulması gerektigini yazdığını okudum. Bunlar muhtemelen yıllar öncesinin yazılarıydı yanlış hatırlamıyorsam. Benim düşünceme göre Book of Shadows o anki cadılık ve maji yolculuğumuzda bize bir işlevsellik borçludur. Onu kullanmak için tutarız. Okunsun diye değil. Dolayısıyla çok başlangıç seviyesi büyüler, meditasyonlar yazılı olabilir. Hatta kristallerin işlevi, ayın konumları gibi basit şeyler bile yazılı olabilir. Cadının inisiyatifine bağlı. Grimoire ise aksine cadılık ve majide belli bir yol kat edince yazılır. Çünkü dediğim gibi okunmak için yazılır ve bir deneyim paylaşımı görevine hizmet eder. Bu konu hakkında da fikirlerinizi paylaşın lütfen.
Okuduğunuz için teşekkür ederim. Herkese sağlık ve iyilik diliyorum.

Gölgeler kitabı büyüsel bir nesnedir. Tabi ki Cadılık kurallarına göre yapılmalı.

Gölge kitap ise notlardır başkası ile paylaşılabilir hatta dijital bile olabilir.

Bu ikisini karıştıyorlar wattpad cadıları

büyücünün el kitabı istildiği zaman yazılmaya başlanabilir. Yol kat etmeye gerek yok zaten cadılık hep yolda olma halidir.

Gölgeler kitabı büyüsel bir nesnedir. Tabi ki Cadılık kurallarına göre yapılmalı.

Gölge kitap ise notlardır başkası ile paylaşılabilir hatta dijital bile olabilir.

Bu ikisini karıştıyorlar wattpad cadıları

büyücünün el kitabı istildiği zaman yazılmaya başlanabilir. Yol kat etmeye gerek yok zaten cadılık hep yolda olma halidir.
Çok teşekkür ederim yanıtınız için 🙏

Geri