"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Gölgeler Kitabı Yapılmalı mı, Satın mı Alınmalı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

atknbstnc

Kayıtlı Üye
Merhabalar arkadaşlar,

Gölgeler kitabı sizce satın mı alınmalı, cadının veya cadı adayının kendisi tarafından mı yapılmalı? Bana doğru gelen, cadı adayının tecrübelerinin ortağı olacak olan bu kitabı kendisinin yaparak onunla kendi arasındaki bağı güçlendirmesi. Ancak gördüğüm bir kaç defter çok hoşuma gitti, sizlere de göstermek istedim. Tamamen el işçiliği ve gerçek deriymiş kapakları, yaprakları çizgisiz ve şamua ve iplik dikişli. Eğer alacak olursam, aklımı çelecek olan tek şey bu doğal yapısı ve çok hoşuma gitmesi olacaktır. İşte beğendiğim defterler;

Ekli dosyayı görüntüle 2193

Ekli dosyayı görüntüle 2194

Ekli dosyayı görüntüle 2195

Ekli dosyayı görüntüle 2196

Ekli dosyayı görüntüle 2197

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler :)

Ben 500 adet dosya kağıdını ciltleyerek, güzel de bir karton kapak yapıp süsleyerek hoş bir gölgeler kitabı yaptım. Küçük olmaması lazım çünkü yazdıkça doluyor. Kalın ve büyük olması benim için daha uygun. Seyahat eden biri iseniz, küçük bir defter daha uygun olacaktır.

demin ki yanlış oldu :) bence gözlerini kapat ve yoğunlaş enerjin en uygun defteri karar vericek , içindeki güce danış o en doğrusunu bilir

Merhabalar,

Cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim. Kalın bir cilt olması konusunda ben de sizin gibi düşünüyorum sayın Charmed ve sayın Wiccangelibra. Zevkle sarfedilen ufak bir çaba sonucunda eklerde gösterdiğim, beğendiğim tarzda bir Gölgeler Kitabı yapabilirim. Tekrar teşekkürler.

Kendinizin yaptığı bir kitap daha faydalı olacaktır. Yaparken gösterdiğiniz istek ve harcadığınız enerji onu sizin için daha özel kılacaktır. Fakat dikkat etmeniz gereken nokta, eğer kendiniz yapmaya karar verirseniz elinizden geldiğince doğal ürünlerden faydalanmanız. Kapağını kaplamak için doğal deri, sayfaları birbirine dikerken pamuk ip vb. kullanmanızı öneriyorum. Kolay gelsin...:)

merhaba, kendi gölgeler kitabınızı kendiniz yapabilirsiniz!
Malzemeler:
500lük A4 kağıt paket
Silikon tabancası
Üç Adet A4 renkli karton
Biraz Keten kumaş
Asetat kağıdı**

Öncelikle A4 kağıtlar paketten çıkarılır ve düzenleri bozulmadan, düz şekilde masada hazır bir şekilde bekletilir. Silikon tabancası ısıtılır. Kağıt yığını sol taraftan silikon tabancası ile yapıştırılır.
Tek bir tarafına hiç boş yer kalmayacak şekilde silikonlayın. Sonra, yan tarafa uygun gelecek şekilde katen kumaşı silikonlu kısma bastırın ve sert bir nesne ile sıkın. Bu, silikonu sayfaların kenarlarına iyice yedirecektir. Katen parçasını koparmayın, sadece fazla kısımlarını kesebilirsiniz.
Renkli kartonlardan ön ve arka kapak hazırlayın, bir parça kartonlu ise yapıştırıcı yardımı ile katen parçaya yapıştırın.
Kapaklara cadılıkla ilgili uygun gördüğünüz sembolleri, mantraları, isterseniz isminizi yazın. Kitabı asetat kağıdı ile kaplayın (Asetat kağıtı tek parça olarak, her iki kapağı ve ketenli kısmı da kaplayacak şekilde yapıştırılacak!) .
Kitabınız hazır!
Hazır bir defter almayı tercih edebilirsiniz ama kendi yaptığınız bir kitabın yerini tutmayacaktır bu. Ayrıca 500 sayfalık kalın defter bulabileceğinizi de düşünmüyorum.. Şahsen kendim bu teknik ile yaptım ve çok da güzel oldu, yıllardır kitabım benimle..

*Asetat kağıdı - Şeffaf, yapışkan, plastik bir kağıt.Kırtasiyelerden alabilirsiniz.

alıntıdır.

Benimde gölgeler kitabım vardı.
En son mühürledim ve kendim dahi kullanmıyorum şuan.

Önümde iki seçenek var;
1. Ailemden birisine miras bırakacağım.
2. Ya da imha ediceğim.

Benim bırakmayı düşündüğüm kişinin bunu alması için
20 den fazla yıl geçmesi gerek.

Onca süre muhafaza edemiceğimi düşündüğümden yakın
bir zamanda yakıp, kül edeceğim. Saklamam faydasız.

Kitabıma başka kişiler de talip olduysa da vermeyi düşünmüyorum.
O yüzden sizde sorma gafletine girmeyin.

Konuyu açan arkadaşıma şunu söyleyim;
dışının güzel olması değil, kitabın içinin güzel olması önemli.

Çok afilli bir defter olmasındansa; çok yararlı bir kitap oluşturun.

Kitabı bence kendi el emeğinizle yapmanız daha doğru olacaktır.
Yapılmış bir kitaptansa, sizin emeğiniz olsa bence daha hoş olurdu.

İlerde sizde birilerine miras bırakabilirsiniz. İçindeki bilgileri bu yüzden
ayrıntılı ve o dille yazmanız da bir başka önerimdir.

Ben basit, pek de uğrak olmayan bir kırtasiyeden, tozlu raflar arasından düz siyah bir ajanda almıştım. Bu tarz yerler benim çok ilgimi çeker. Mesela bir milyoncu diye tabir ettiğimiz yerler de öyle... Mumlarımı, bazı tütsülerimi de oradan alıyorum.

gölgelerin gücü adına :)
kitap tamamlanınca ne oluyo. birde alacaksan eğer yüzüklerin efendisindeki kocaman bir kitap vardı onun gibi birşey al daha egzotik olur.

kitap tamamlanınca ne oluyo. birde alacaksan eğer yüzüklerin efendisindeki kocaman bir kitap vardı onun gibi birşey al daha egzotik olur.

Böyle bir üslubun sitemizde kabul edilmediğini bilmelisiniz. Bu şekilde yorum yapmak size hiçbirşey kazandırmaz. Karşınızdaki kişinin yaptığı şeye saygı duymuyorsanız ve bu işleri saçmalık olarak görüyorsanız cevap yazmayın. Kimse sizi bunun için zorlamıyor. Yorumlarınıza dikkat edin!

saygısızlık bu değildir , bu benim esprili bir yorumum. ayrıca yüzüklerin efendisindeki kitap demek saygısızlıkmı oluyor. esas saygısızlık senin bu yorumun.

Espri yaptım diyorsunuz fakat burası seviyeli ve belirli kuralları olan bir forum. Laubali ve saygısız olarak görülebilecek hiçbir mesaj hoşgörülmemektedir. Ayrıca burda sizi veya bir başka üyeyi uyarmak saygısızlık değildir. Burada olduğu gibi esprili bir tavırla yazdığınızı söylemek sizi haklı çıkarmaz. Herkes kurallara uyuyorsa siz de uymak zorundasınız.

saygısızlık bu değildir , bu benim esprili bir yorumum. ayrıca yüzüklerin efendisindeki kitap demek saygısızlıkmı oluyor. esas saygısızlık senin bu yorumun.

Görevi site düzenini sağlamak olan bir moderatör, size saygı duymanız gerektiğini belirtiyor. Siz ona senli benli laubali bir tarzda" saygısız senin yorumun " diyorsunuz. Evvelinde de bir üye, ciddi bir şekilde oluşturacağı kitabı için yardım istiyor, konu keyifhanede açılmış gibi espri adı altında dalgaya alıyorsunuz. Sayısız kere yineledik, bu sitenin kuralları var net ve açık. Ne ciddi konuları alaya alır şekilde yorumlara, ne de site görevlisine veyahut diğer üyelere laubali yazılara, taviz verilmemektedir. Bir kez daha hatırlatalım...

moderatöre saygı değil , en insana ve insan olana saygı gösteririm. saygısızlık yapmam , yapsamda özür dilemesini bilirim , moderatör değil isterse 5 yasında bir cocuk olsun benim gözümde ikiside aynı saygıyı hak ediyor.
statüye göre saygı kuralları var diyorsanız , eyw derim.
ama sunu belirteyim ki ben saygısızlık yapmadım.

moderatöre saygı değil , en insana ve insan olana saygı gösteririm. saygısızlık yapmam , yapsamda özür dilemesini bilirim , moderatör değil isterse 5 yasında bir cocuk olsun benim gözümde ikiside aynı saygıyı hak ediyor.
statüye göre saygı kuralları var diyorsanız , eyw derim.
ama sunu belirteyim ki ben saygısızlık yapmadım.

Sayın musahsi, size saygı kurallarını detaylıca anlatacak durumda değilim ancak kimisine göre, herhangi bir tanışıklığınız olmayan birisi size "siz" diye hitap ederken, senli benli konuşmak bile saygı kurallarını gölgeleyebilir. Eğlenceli ya da espri yapılan bir ortam olmadığı halde, imalarla ve alaya alır tarzda yazı yazıyorsunuz, moderatör görevini yapıp sizi uyarıyor ki uyarısında "saygı duyun" diyor. Bu da şu demek, dalga geçer gibi yazı yazmayın. Siz yanıt olarak direk "saygısız senin yorumun" diye hatanın da üstüne çıkıyorsunuz. Hala da nerede yanlış yaptığınızı anlayabilmiş değilseniz, belirli bir yaştan sonra biz de öğretecek değiliz.

Siz ve yine devamında yazımdan, moderatörlük ya da statü saygıyı hak eder yorumunu çıkartıyorsunuz. Daha söylenecek söz de kalmadı. Sitemizde ikili yazışmalarla, polemiklerle, konuları dağıtmak da kurallarımıza uygun değildir. Fazla uzatmak istemiyorum. Zira ortada anlaşılmayacak bir durum yok ama anlamamakta ısrar edene de söylenecek sözler sınırlıdır...

Ben 500 adet dosya kağıdını ciltleyerek, güzel de bir karton kapak yapıp süsleyerek hoş bir gölgeler kitabı yaptım. Küçük olmaması lazım çünkü yazdıkça doluyor. Kalın ve büyük olması benim için daha uygun. Seyahat eden biri iseniz, küçük bir defter daha uygun olacaktır.

Alternatif fikir olarak, sayfa birleşim kenarları delgeclenmis klasör sekli defterler var. Sabit yerde kalacak olanla, seyahat halinde yanınızda taşıyacağınızı dilediğinizde sayfaları ayırmak / birleştirmek üzere bu modeli de düşünebilirsiniz.

İşe yarıcak uygulamalar bulmanının ve işe yarıcağından emin olmanın zorluğu var.
İşte bu yüzden gölgeler kitabını kolay kolay tamamlanamaz.

50 sayfalık bir defter olsa bile; 20 büyü yazılsa bu bile zor birşey bu şartlarda.
O yüzden bu defterlerde yazılacak bolca sayfa olur.

Ama ola ki bitirilirse; yeni bir kitap daha yapılır.
O da biterse yeni kitaba bitirilir. En sonunda da miras olarak kişinin
çırağına veya varisine bırakılır diye biliyorum.

Büyük bir kitap fikri bence de güzel.
Ama gölgeler kitabını kimsenin okumaması gibi bir kural vardı.
O yüzden ilgi çekmemesi iyidir.

Yorum yapan herkese teşekkürler, ufak da olsa bir tartışmaya mahal vermek istemezdim. Cevaplarını, görüşlerini ve deneyimlerini paylaşan herkese tekrar teşekkürler. İyi forumlar :)

merhaba, kendi gölgeler kitabınızı kendiniz yapabilirsiniz!
Malzemeler:
500lük A4 kağıt paket
Silikon tabancası
Üç Adet A4 renkli karton
Biraz Keten kumaş
Asetat kağıdı**

Öncelikle A4 kağıtlar paketten çıkarılır ve düzenleri bozulmadan, düz şekilde masada hazır bir şekilde bekletilir. Silikon tabancası ısıtılır. Kağıt yığını sol taraftan silikon tabancası ile yapıştırılır.
Tek bir tarafına hiç boş yer kalmayacak şekilde silikonlayın. Sonra, yan tarafa uygun gelecek şekilde katen kumaşı silikonlu kısma bastırın ve sert bir nesne ile sıkın. Bu, silikonu sayfaların kenarlarına iyice yedirecektir. Katen parçasını koparmayın, sadece fazla kısımlarını kesebilirsiniz.
Renkli kartonlardan ön ve arka kapak hazırlayın, bir parça kartonlu ise yapıştırıcı yardımı ile katen parçaya yapıştırın.
Kapaklara cadılıkla ilgili uygun gördüğünüz sembolleri, mantraları, isterseniz isminizi yazın. Kitabı asetat kağıdı ile kaplayın (Asetat kağıtı tek parça olarak, her iki kapağı ve ketenli kısmı da kaplayacak şekilde yapıştırılacak!) .
Kitabınız hazır!
Hazır bir defter almayı tercih edebilirsiniz ama kendi yaptığınız bir kitabın yerini tutmayacaktır bu. Ayrıca 500 sayfalık kalın defter bulabileceğinizi de düşünmüyorum.. Şahsen kendim bu teknik ile yaptım ve çok da güzel oldu, yıllardır kitabım benimle..

*Asetat kağıdı - Şeffaf, yapışkan, plastik bir kağıt.Kırtasiyelerden alabilirsiniz.

alıntıdır.

Evet, benden alıntıdır. İsim belirtiniz lütfen.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri