Gevezelikler gevezelikler....

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hazaR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Zannediyorum ki öyle profesyonel bir yazarlık tecrübeniz yok.Kendinizce yazdığınız şeyler fakat bir çok yazarı geride bırakacak düzeyde.Bu yeteneğinizi ciddi anlamda geliştirmenizi öneririm. Kolay kolay herkes duygularını bu kadar vurgulu biçimde kaleme alamaz. İyi değerlendirin,başarılar =)
 
Hayır öyle bir deneyimim yok.Bilmiyorum ilerde olurmu beceremem gibi.
Teşekkür ederim :)

Siyahı musallat olmuşta bir kere cümlelerime,kime ne yazdıysa ağlayışlarımda boğuldu o cümleler.Sedamın en acı notalarıyla uğurlaşmıştım seni,hıçkırarak.Senden sonra ne çaldı o şarkı bir daha ne de kaçıp gitti o notalar kederimden uzaklara.
Saklandığı yerden,çok uzaklardan senin için gelmişti sanki küçük bir çocuğun ilk adımlarındaki soğuk kanlılıkla ecel.Geldi ve seni buldu.Çıkamadım karşısına,koruyamadım seni.Biliyordum ne haddimeydi büyüktü karar lakin benimki de aşkdı işte...Diyemeden yapamamıştı kalemim.Ben senin için ölürüm..
Tek bir acı kalmıştı içimde.
O acı ki bu sefer öyle tesellisiz,öyle geridönüşsüz,öyle umarsızdı ki eşi benzeri sadece kaderi ortak kalplerde bulunabilirdi.Sen ölümüne seversin,onun kanadı kırılır...
Senin de kanadını kırarlar bir gün elbet.Ya bir Fatiha okunur ya da okunmaz...
O acı ki kalpte bir ateştir.Topraktan yaratılmış bir bedene ateş ne büyük zulümdür.Ve o saatten sonra yaşamın bütün anları yavaş yavaş hüzün paraleriyle dolar..
Çok güzeldir gökyüzü...Hiç olmadığı kadar parlaktır ya o ay lakin senin ay yüzlün olmadan neye yarar.Bahar gelir azıcık da olsa unuturum sanarsın...düşünsene kalem o ağaçlar o kadeh çiçekleri birer birer canlanırken sen solmuş gülünle kala kalırsın.
Ölenle ölünmez derlerdi yani hadi doğsundu güneş bir gün bizim içinde.


Ve ben ordaydım...Başında senin için ağlayan insanları öyle bastırıyordu ki sessiz nidalarım,yazık dediler...Yazık ne çok sevmiş zavallı.Ellerimi bırakma demek isterdim tanışmadık ki hiç''Seninle güzelliğine güzellik katıcaktı o toprak,dünyanın en buruk güzelliği.Ben doyamamıştım ya sana o doysundu.Ve geriye sadece yarım yarım cümlelerim...Ağlamaya kalmamış mecalim...
Bembeyazdı kefenin.
Bu gece yanındaydım sevgilim.İlk gecemizdi.Böyle olmasını kim isterdi ki...O ay yine zahir,sen beyazlar içinde ben ise simsiyah.
Mecnun demişler arkamdan,söylesene gülüm Leyla artık yaşamıyorken Mecnun mu kalmıştı.Kopsundu kıyamet.
 
Eminim çok güzeldir zaten ufak bir kısmını okuyorum yazılarınız sorun sizinle değil kelimelerle çok uzun bir yazı göründe okuma şevkim kırılıyor ama okuduğum kadarıyla amatör olduğunuza inanmak biraz zor :)
 
yazını çok beğendim yalnız telefondan girdiğimden beğen yerine yalnış buton oldu nasıl düzeltebilirim ki
 
Eminim çok güzeldir zaten ufak bir kısmını okuyorum yazılarınız sorun sizinle değil kelimelerle çok uzun bir yazı göründe okuma şevkim kırılıyor ama okuduğum kadarıyla amatör olduğunuza inanmak biraz zor :)

Teşekkür ederim.(: Aslında tam bir amatörüm.
yazını çok beğendim yalnız telefondan girdiğimden beğen yerine yalnış buton oldu nasıl düzeltebilirim ki

Önemli değil düzelmez :) Teşekkür ederim.

Ait olmayanla ait olamadığıma karşı neler yaşadığımı en iyi bilenin karşısındayım bu gece.Hıçkırıklarım yankılanıcak daha önce şahit olmuşluğunu unutan odamın duvarlarında.Gözlerim yeşericek yeniden siyahımın sabağında salkım salkım.Yeri gelicek utancımdan sinmişliğimle kalıcam öylece secdemde.Dahil olamamışlığım değilde layık olamamışlığım gelicek aklıma.Ve bir seda yükselicek dudaklarımdan öylesizce umutlarımla.
Yardım isteyeceğim bir kez daha bu gece.Olsun olmasın var olacak cümlelerim kelimelerimin dayanışmasında.Öznesi benle karışmış senin yüklemi yeri gelicek af,geri gelicek yardım ve sana gelicek sabır olacak.Zaman alıcak kırgınlığımı.Ve geriye kalanlar sadece onlar olucak.Silmişliğe cürret etmişliğimizi unutmayıp daha çok üzerimize gelenler.Sanki İstanbul'un sokaklarına birer birer kazınmış olanlar.




Ve gün gelicek çığlıklarıyla sarhoş olduğumuz o martılar teker teker ölücek.
 
Saçlarımı kestirmeye gidicem birazdan.Sıfırdan başlıycak köklerim yaşama.Yo yo çok iyiyim.Eylülü yeniden ve yeniden yaşıyorum sadece.Biraz nemli gözlerim ve hiç olmadıkları kadar açık tonlarında.Göz bebeklerim saklanabildikleri kadar saklanmış .Kirpiklerim gelicek her titreyişe hazıra geçmiş.Donuk biraz bakışlarım hatta buz gibi.Binlerce insanın katliamına şahit olmuş gibi gözlerim.Binlerce gülü kurutmuş gibi.
Hayır uzun zamandır ağlamadım.Doldu gülüşlerim doldu ama akıtamadım biriktirmişlerimi,her seferinde sana anlatıcakmış gibi biriktirdiklerimi akıtamadım.Dalgalar misal olmuştu katrelerime.Önüne çıksa ne kentler yıkabilcek dalgalar.
Damlada denizce çağlayan dalgalar.''
3 gecedir sabahlıyorum telefon baş ucumdan sapmış bir şekilde.Zamanında ellerim titrerdi arayışlarını beklerken.Şimdi öyle değil kayıp telefonum.Şarjı ha bitti ha biticek onunda benim gibi.Çoğuma şait oldu ya o telefon onunda kafası acıdan sarhoş işte.
Sabahlıyorum demiştim evet uykusuz birazda bakışlarım.Ne yapayım uyuyamıyorum gece işte.Senın her gece başını rastığa ne kadar rahat bir şekilde koyduğun(!) ihtimali yetiyor bana.Boşver diyorum Ali varsın uykusuz kal sabahlarında.
Huy olmuştu artık bende yalnızlık bir vakit sonra.Sorsunlardı anlatayımdı sayfalarca.Eylemlerim hep tekildi bu aralar.Tek başıma yemek yiyordum mesela,sabah güneş doğarken elimde bir kitap oluyordu.Yarım yamalak otuz-kırk sayfa.Bir şeyde anlamıyordum okuduğumdan,kafam hep başka yerlerdeydi.Garip bir trans hali gibi,başka bir zihnin oluşturduğu ağır cümleler kendi cümlelerime teğet geçiyordu.Dudaklarım kitaptaki cümlelere göre hareket ediyordu lakin yine kendi bildiğimi okuyordum.
Öyleydi işte.
Güneş doğuyordu,bir şekilde kestiriyordum seninde uyanmış olduğunu.Tamam diyordum görev tamam,tam vaktinde bir uyku gelip çarpıyordu suratıma.Yastığımda boş hayaller,üzerimdeki ince örtüde siyah hüzünler gömülüyordum yatağıma.
Ne yalan söyliyim zerre uyanasım gelmiyordu..

hazaR

Ve yeniden başlıyordu işte.Bir kez daha titredim,aşkın en imkansızı musallat olmuştu ya bu bedene,aşkın en siyahı musallat olmuştu ya bir kez daha titredim.Ve ben ne safmışım bir kez daha inanmıştım cümlelerimi alıp ta benden gittiğine tek bir sızıntının hatıralarımı yeniden canlandırmışlığında.


O kalbimde özlemdi ki önüne çıksa ne denizler kurutacak o özlemdi ki belkide ne gömlekler yırttıracak.Kalbime gömerdim ben yine,yine içten karartırdın ışıklarımı,yine sessiz sedasız gömerdin beni,yine davetsiz gezerdin damarlarımda,yine sağanak olurdu adın gözlerimde,yine acele ederdim ben senin için,yine dolanırdı kalbim ağlarına.Belkide yeniden doğardı güneş...
Ve belkide toplanana kadar mahşer yinelenirdim ben her baharda yeniden.Dayanamazdım kışlarında soğuğuna,rüzgarına.Belkide sensiz yaşayamazdım haziran akşamlarında...Ve sığınırdım yaratana aşkın en siyah olanından.Belki savaşırdım,yeri gelir yatışırdım.Belki donardı iliklerim,belki ter içinde kalırdım,belki kururdu pınarlarım,belki dayanamazdım ritimlerine kalbimin,belkide yarın ölecekmiş gibi bir ama eklerdim cümlelerime ve ayağa kalkardım yeniden.
Ve belkide birini bulurdu bu yürek,senide silerdi zaman....
 
Saçmalık demişsiniz ya ilk paylaşımlarınızda, hep saçmalayın siz, bol bol saçmalayın.:)

Kaleminize sağlık...
 
Saçmalık demişsiniz ya ilk paylaşımlarınızda, hep saçmalayın siz, bol bol saçmalayın.:)

Kaleminize sağlık...

Çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için.:)

Lütfen biraz eleştiri istiyorum.Kendimi başka nasıl geliştirebilirim ki ? En kısa olanından bir tane okuyup şöyle şöyle yapsan daha iyi olur ve şurası olmamış dediğiniz hiç bir şey mi yok ? :(
 
Çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için.:)

Lütfen biraz eleştiri istiyorum. Kendimi başka nasıl geliştirebilirim ki? En kısa olanından bir tane okuyup şöyle şöyle yapsan daha iyi olur ve şurası olmamış dediğiniz hiç bir şey mi yok? :(


:) Sevgili Hazar beğenmemek mümkün değil. "Hiç bir şey mi" demişsiniz. Pekala, birkaç kanaat belirteyim naçizane. :)

1. Öncelikle saçmalama sözcüğü değiştiriniz. Denemelerinize ağır ve yanlış bir itham.

2. Bu denli mütevazı olmayınız.

3. "Aşka" teşekkür edin dilerseniz ama ondan önce bu kelimelerin o kişi sebebiyle yaşam bulduğu için ona teşekkür edin.

4. Sakın kalemi sizden uzak tutmayın.

5. Vee ciddiye alıp kayıt altında tutun, arşivleyin derim. Yüreğinize emeğinize sağlık.



Sevgiler... :)
 
:) Sevgili Hazar beğenmemek mümkün değil. "Hiç bir şey mi" demişsiniz. Pekala, birkaç kanaat belirteyim naçizane. :)

1. Öncelikle saçmalama sözcüğü değiştiriniz. Denemelerinize ağır ve yanlış bir itham.

2. Bu denli mütevazı olmayınız.

3. "Aşka" teşekkür edin dilerseniz ama ondan önce bu kelimelerin o kişi sebebiyle yaşam bulduğu için ona teşekkür edin.

4. Sakın kalemi sizden uzak tutmayın.

5. Vee ciddiye alıp kayıt altında tutun, arşivleyin derim. Yüreğinize emeğinize sağlık.



Sevgiler... :)

Herkes bu aralar aynı şeyi söylüyor.Neden bilmiyorum bende.Mütevazilik acaba ne ölçüde olmalı.
Yazılarım da arşivlenmiş durumda.Hem sanal hem de yazılı olarak.:)
Teşekkür ederim.:)
 
Bak ben mütavazilik konusunda sınıfta kalacak kadar kötüyümdür :D
Biraz narsist ol :rockon:

Çünkü eleştirilecek bir yan yok.
Ben sana demiştim gel bizle beraber yaz diye ama..
 
Bak ben mütavazilik konusunda sınıfta kalacak kadar kötüyümdür :D
Biraz narsist ol :rockon:

Çünkü eleştirilecek bir yan yok.
Ben sana demiştim gel bizle beraber yaz diye ama..

Mütevazilik ne biliyim huy oldu bende.Ben zaten yay burcunun verdiği narsistlikten kurtulmaya çalışıyorum.:D
Daha çok var çıkıp bir yerde yazmama ya.Biraz cesaretlendirilmem hatta eğitilmem gerekiyor.

Kaldıramıyorum daha fazla...
 
Güzel ifadeler, kafa karıştırmıyor ve akıcı. Yazmaktan anlarım, beğendim ve de usunuza sağlık diyorum.
 
Ben müzik dinlerken karşıma çıktı okudum. Bunu bir de "Dolunay-Halil Sezai" müziyi ile okuyun. O zaman klip oluyor. :) Çok güzeldir, devam edin.

Ama şimdi sevindim birine aşık olmadığım zamanlar olduğu için belki de. Aşk güzeldir ama bir yanında da hüzün var hep. Belki ben karşılaştım sadece bilmiyorum.
 
Geri
Üst