deangel
Kayıtlı Üye

Sizce aciklama yapmakla kotu mu yaptim dini acidan bir kaybim olur mu?
Ayrica konuyu yanlis yere actiysam ozur diler fikirlerinizi bekliyorum.
fftopic:Arkadaslar,ben kendimi bildim bileli hep bir vikan gibi hissetmis ve ona gore yasamisimdir (temel vikan kurallari ve nasihatlari).Vikan diye bir din oldugunu da birkac yil once ogrendim ve vikan olmaya karar verdim ailem bu durumumu biliyor ve saygi gosteriyor.Inancim geregi buyulere de inanir ve hep iyi yonlu buyuler yapmis ve olumlu sonuclar almisimdir.Gerek giyim tarzim (genelde gothic denilen tarzda)aksesuarlarim(pentagram kolyem ve piercingim)ve dinledigim muzik gruplari(EVANESCENCE)yuzunden etrafimdakiler ve okul arkadaslarim hep satanistsin diye alay edip ya guluyorlar ya da korkup samimi olmuyorlar.Ben de hep satanist olmadigimi sadece tarzimin bu oldugunu soyluyorum.Yaptigim buyulerden veya dini inancimdan bahsetmekten hoslanmam ama gecenlerde sinifta dayanamayip sinirlenip ben bir vikanim satanist degilim dedim ve sustum tabi pisman da oldum soledigim icin ardindan arkadaslarrim vikanligin ne oldugunu merak edip israr edince biraz anlatmis oldum ve sonrasinda pisman oldum.Dini inancim hakkinda baskalari ile konusunca maneviyatinin azalacagini,yaptigim buyulerin tutmayacagini dusunup korkuyorum.Suana kadar olumsuz bisey olmadi ve en azindan on yargilari az da olsa kirmis oldum.
Sizce aciklama yapmakla kotu mu yaptim dini acidan bir kaybim olur mu?
Ayrica konuyu yanlis yere actiysam ozur diler fikirlerinizi bekliyorum.
Peki şu vikan olayı nedir biri anlatabilir mi yani nereden çıktı hangi tarihlerde kim tarafından kitabı falan var mıdır kuralları nelerdir merak ettim?
Ben müslümanım, dinimdeki hoşgörü gereği diğer bütün inançlara saygı duyarım. Seni yadırgayanlar ve dışlayanlar islami hoşgörü kavramını tam olarak sindirememiş kişilerdir diye düşünüyorum. İnancını gizleme, pişman da olma. Sana tavsiyem daha seviyeli ve anlayışlı kişilerle konuşmandır. Boş insanlara takılma.
Arkadaslar hepinize ilginiz icin cok tesekkur ederim.
Buyu yaptigimi cok guvendigim bir arkadasim disinda kimse bilmiyor o da cok zor bir durumda kalmis benden yardim istemisti.O sekilde ogrendi onun disinda bilen yok soylemeye de niyetim yok.Maalesef benim durumum sizinkinden biraz daha kotu cunku ben Antakyaliyim ve orada yasiyorum.Burada muslumanlar kadar Hristiyanlar da var ve her iki taraftan da farkli sacma sapan yorumlar almak insani biraz uzuyor ama ben pek dinlemiyorum.Ayrica bir arkadas pentagramini gostermek zorunda degilsin demis ama o pentagram benim icin cok ozel normal bir kolye degil (ANLAMISSINIZDIR)yani sus olsun diye takmiyorum.