bende zikir çekmeyi seven bir insanım. zikir çekmek bana göre en kolay ve basit şey. zamanını sayısını her şeyini kendince ayarlayabiliyorsun. öncelikle önyargılı yaklaşmak istemiyorum konuya ama ne kadar çok zikir çektiysem de ben olumsuz bir durumla karşılaşmadım. açıkcası böyle kötü bir şeyle de karşılacağımı da hiç düşünmedim. çünkü ben Allah'ı zikrediyorum. neden bunun bana kötü sonuçlar yaşatacağını düşüneyim ki? yaşatırsa bir gün gelirim bu konuya yaşadıklarımı siiznle paylaşırım ama yaşayacağımı düşünmüyorum zikirle çok alakalı olan biri olduğum için hep düşünemiyorum. çok uzun süredir çok zikir çekmek ve gittikçe sayısını artırmış olmam bile hatta şu sayılardan sonrası tehlikeli dense de onları bile yapıp hiçbir kötü bir şey yaşamamış biri olarak açıkcası burdan şu sonuca gidiyorum zikir çekmek kötü sonuçlar doğurur değil de zikir çekmeyi nasıl yaptığına bağlı iyi ya da kötü sonuçlar alırsını demek daha doğru.
kötü şeyler yaşayanlar neden bize niyetlerini buraya yazmıyorlar? belki niyetleri kötü bir niyetti ve Allah kulunu benim ismimi kötü bir niyet için kullandın diye cezalandırmış olabilir. biz insanlar niyetlerimizin bazen iyi mi ya da kötü mü olduğunu bilemeyiz.
oyüzden öncellikle NİYETİNİZE dikkat edin.
sonra zikrin sade bir şekilde çekilmediği var. birçok şey yapılıp ve bu yapılan şeyin içine zikirler de dahil edilebiliyor. yani işte namaz kılmak bazı duaları okumak sonra zikir çekmek gibi. sen bunları yaparken okuduğun şeylerin yaptığın bütün her şeyin anlamını anlamalı bilmelisin. bizim insanımız herhangi bir yerde gördüğü uygulamayı alıp uygulamaya çalışıyor. hiç demiyor bunlar türkçe meali nedir ne değildir diye. ve belkide farkında olmadan kötü bir uygulamayı yapıyor ama içinde zikirler geçtiği için o sanıyor ki bu uygulama iyi bir uygulama. kötü(tehlikeli) bir uygulama sonucunda da karşılaşması gereken kötü sonuçlarla ister istemez karşılaşıyor. sonra da zikirler kötü şeyler yaşatıyor sanıyor bence insanlar.
Niyetiniz sonrasında zikirlerle yapacağınız uygulamanın içeriğini biliniz. içeriğinde kötü sonuçlar doğuracak şeyler var mı yok mu diye bakın.
sorun yaşayan arkadaşlar neden niyetlerini ve yaptıkları uygulamayı komple bizimle paylaşmıyorlar. neden zikir çektim kötü şeyler yaşadım diye bırakıyorlar. özel değilse niyetinizi uygulamanızı paylaşın bizle.
birçok etken vardır kötü şeyler yaşamasında. mesela kişinin ruh sağlığı sonra zikirler pis bi halde çekmek doğru değildir gibi. aklımıza gelecek çok şey var. ama en iyisi bu kötü durumları yaşayanlar gelip yaşadıklarını komple bizimle eksiksiz paylaşın bakalım zikirlerden dolayı sizden dolayı mı anlayalım.
ama ben şunu hep savunacam zikirler ayetler vs bunlar insana zarar vermez ama insan bunları kötü niyetle yapar veya kötü bir uygulamaya dahil ederse tabi ki zarar görür!
gerçekten zikirler inanılmaz faydalı etkileyici güzellikte şeyler l
ütfen zikir çekmeye devam edin zikirlerden korkmayın.
dediğim gibi ben sürekli çok sayıda zikir çekiyorum ama herhangi bir ufacık bile zararını görmedim. ve zikirde sayı olmayacağı gibi kısıtlama da getirelemez. ki bu konuyu okuyup korkup zikir çekmekten uzaklaşmak isteyenler olucaktır. çünkü esmalar çok ağır bir şekilde itham edilmektedir. ve sanki yüzlerce kişinin üzerinde denenmiş ve çok sayıda zikir çekince kötü sonuçlar yaşandığı tespit edilmiş gibi bir şey konuluyor. bunları ben çok yanlış buluyorum. ve bunun hesabı sorulur. hesabı sorulunca da hesap nasıl verilir bilmiyorum. oyüzden sırf kötü şeyler yaşadınız diye de kesin budur demeyin. çok fazla korkup çok fazla etkilenip konudan zikir çekmekten korkanlar olucak. bunlara sebep olmak bile bence bir kötülük yapmaktır. belki diyorsunuzdur ben kötü şeyler yaşadım kimse yaşamasın diye ama belki benim gibi kötü şeyler yaşamayacak nerden biliyorsunuz.
ayrıca birde niyetsiz zikir çekiminden bahsedilmiş neymiş bir şey istenmeden zikir çekmek zararlıymış

yahu zikir Allah rızası için yapılan şeydir yani boş yere yapılan şey değildir. kul o an niyetsiz yapmasıyla boş bir şey yapmıyor onun rızası için yapıyor. bırakalım da Allah'ın rızası için yapsın insanlar.