EVP Spiritbox deneyimi.

Okudum onu Bedri Ruhselman'ın kitabıydı yanlış hatırlamıyorsam. İlk okuduğum kitaplardan biriydi, baya etkilemişti beni de. Özellikle ağır günahkarların hallerinden bahsettiği kısımları merakla okumuştum.
Evet beni de çok etkilemişti. O zaman şöyle düşündüm o zamanın insanlarına peygamberler anlayabileceği kadarını verdi, fazlasını vermedi bu Kuran'da da geçer. Bu kitabı okuyunca düşündüm ki artık bu tarz bilgiler de insanlığa açılıyor. Kitaptan da anlaşılacağı üzere ne ekersen onu biçiyorsun, ben buradaki herkese okumasını öneririm. Siz ne düşünüyorsunuz kitap hakkında?

Evet beni de çok etkilemişti. O zaman şöyle düşündüm o zamanın insanlarına peygamberler anlayabileceği kadarını verdi, fazlasını vermedi bu Kuran'da da geçer. Bu kitabı okuyunca düşündüm ki artık bu tarz bilgiler de insanlığa açılıyor. Kitaptan da anlaşılacağı üzere ne ekersen onu biçiyorsun, ben buradaki herkese okumasını öneririm. Siz ne düşünüyorsunuz kitap hakkında?
Açıkçası baya oldu kitabı okuyalı çok detaylı hatırlamıyorum ancak kitlesel, yaygın bilginin bilinçli olarak sınırlı tutulduğu bir gerçek tarihin her döneminde herkes anlayışı kadarını almıştır diye düşünüyorum, her zaman aynı bilgi verilmiş dahi olsa her toplum kendi çıkarımlarına göre şekillendirmiş mevzuyu dolayısıyla binlerce yıllık bir bilgi, deneyim havuzu birikti ve bugün arayan için upanişadlardan bedri ruhselmanın tebliğ çalışmalarına kadar her şey ulaşılabilir durumda buna rağmen bu kaosun içinde yolunu bulmak çok güç sadece temenniyle yürüyor bazı şeyler. Bazen düşünüyorum da belki de en doğrusu çok içine çekilmemek bu mevzuların. Toplum ortalamasında bir ahlakla ibadetlerini icra et ve öl diyorum kendi kendime ancak bazı şeyleri kurcaladıkça imanı muhafaza etmek çok zorlaşıyor ve riyakar bir tapınmadansa sonuçsuz bir arayışta kaybolmaya meylediyor insan. Kitap güzel bu arada ben de tavsiye ederim ama çok hatırlamıyorum detaylarını.

Altyazı hiç eklememeniz gerekirdi. Daha izlemedim, ama bir ara izleyeceğim. Altyazı ekleyince beyin o yazıyı duymaya çalışır ve algıyı bozarsınız. Eğer altyazı yoksa, ne dendiğini söylemediysen ve eğer herkes aynı şeyi duyuyorsa o zaman etkili olur ancak.
Benim herhangi bir deneyimim yok ama, bu varlıkların ne kadar oyuncu ve düzenbaz olduğu gerçeğini önüme koyduğum zaman bedenini teslim etmiş bir medyumun etkileşime girdiği varlığın kim olduğuna dair çok ciddi şüphelerim oluşuyor. Örneğin siz seans esnasında yüksek bir ruhaniyet beklentisiyle girerseniz olaya ona uygun cevaplar alırsınız, spritüalistlerin sarsılmaz bir inançları oluyor maalesef aracının ağzından çıkar her şeyden tahrik oluyorlar kanımca. Şüpheciliği bıraktığınız anda kaybedersiniz. Kitabı da yazın tabi.
Böyle bir şey yok. Eğer deneyimliysen, evoke ettiğin varlığın istediğin varlık olduğunu test etmek için yöntemler bulunmaktadır.

Altyazı hiç eklememeniz gerekirdi. Daha izlemedim, ama bir ara izleyeceğim. Altyazı ekleyince beyin o yazıyı duymaya çalışır ve algıyı bozarsınız. Eğer altyazı yoksa, ne dendiğini söylemediysen ve eğer herkes aynı şeyi duyuyorsa o zaman etkili olur ancak.
Aslında ben yöntemi göstermek adına yaptım, sizin duyduklarınızın da bir anlamı olmayacak çünkü söylenen sözler benim projeksiyonum etrafında gelişiyor, dolayısıyla küçük bir yönlendirme şart ki anlam bütünlüğü oluşsun, ki aşırı bir altyazı yok. Bunu göstermemin sebebi denemek isteyen insanlara bir örnek oluşturması, benim deneyimim üzerinden bir ikna çabası değil aksine küçük bir teşvik. Herkesin deneyimi öznel olarak gelişecektir, zihnimi sizinle paylaşmadığım sürece bir anlamı olamaz söylenenlerin.
Böyle bir şey yok. Eğer deneyimliysen, evoke ettiğin varlığın istediğin varlık olduğunu test etmek için yöntemler bulunmaktadır.
Benim herhangi bir deneyimim olmadığını belirttim. Bu tip işlerde yöntemler mevcut diyerek şüpheleri gidermek pek mümkün değil takdir edersiniz ki ben herhangi bir celseye katılmış değilim kitaplardan okuduğum kadarıyla çıkarım yapıyorum.

Aslında ben yöntemi göstermek adına yaptım, sizin duyduklarınızın da bir anlamı olmayacak çünkü söylenen sözler benim projeksiyonum etrafında gelişiyor, dolayısıyla küçük bir yönlendirme şart ki anlam bütünlüğü oluşsun, ki aşırı bir altyazı yok. Bunu göstermemin sebebi denemek isteyen insanlara bir örnek oluşturması, benim deneyimim üzerinden bir ikna çabası değil aksine küçük bir teşvik. Herkesin deneyimi öznel olarak gelişecektir, zihnimi sizinle paylaşmadığım sürece bir anlamı olamaz söylenenlerin
Anlıyorum. Fakat eğer öznel ise, bu deneyimin sadece algısal olduğunu göstermez mi? Yani gerçek değil, sadece beyin neyi duymak istiyorsa onu duyuyor, boşlukları kendine göre dolduruyor? Benim de bu konu hakkında deneyimim yok.

Anlıyorum. Fakat eğer öznel ise, bu deneyimin sadece algısal olduğunu göstermez mi? Yani gerçek değil, sadece beyin neyi duymak istiyorsa onu duyuyor, boşlukları kendine göre dolduruyor? Benim de bu konu hakkında deneyimim yok.
Söylediğiniz ihtimaller dahilinde sonuçta astral aleme hat çekmiyoruz, öznel oluşunun sebebi ben o sırada imgelem kullanıyorum zihnimdeki tasavvuru sizinle paylaşamayacağım için öznel herkes kendi yöntemini bulacaktır. Sizin haricinizde ben de her söyleneni anlamıyorum ya da bazı kısımlar bir çok farklı kelimeyi ya da cümleyi andırıyor, ben de atlıyorum o kısmı. Mutlak bir beklentiye girmenize gerek yok, böyle de bir şey var diye paylaştım, mucidi de değilim yıllardır olan bir mevzu yani ikna ya da savunma misyonu üstlenmiş değilim. Zihin söylediğiniz gibi otomatik dolduruyor bazı yerleri ancak bazı kısımlar çok açık anlaşılıyor, bir yandan da kompozisyon beklentisine girmemeli, kişinin ruhsal durumu da çok etkili belki kimse iletişim kurmak istemeyecek ve radyo frekansları dinleyecek deneyen kişi bu da benim sorumluluğumda değil. Belki şöyle bir sağlama yapılabilir, tek bir kayıt alınır imgelem metne dökülür ve kayıt birkaç kişiye gönderilip altyazı eklemeleri istenir böylece sağlamasını yapma işi deneye dökülür benim çevremde bunlarla uğraşan kimse olmadığı için fırsatım olmadı.

Aslında altyazıların hepsini yazmamamın sebebi (en azından kendi anladığım kadarıyla) dinleyecek olanların çıkarımlarını duymaktı. Şimdi ben orada boş durmuyorum aslında daha önce bahsettiğim bazı zihinsel faaliyetler içerisindeyim ama şunu belirtmemde fayda var sanırım postlar ilerlemeden, "Bayanın ismi" dendikten sonra "Elnora" diyor tabi siz ne duyuyorsunuz bilmiyorum yalnız şunu belirteyim, Elnora ile önceki postlarımıza binaen onun ismini söylemelerini talep ediyordum o anda ve avatarıyla rumuzunu imgeliyordum. :)
Sayenizde şanım yürüyor. Hem de alemler arası :D

Şakası bir yana.. Açıkçası bana hala mantıksız geliyor. İmgeleme üzerine bilimsel makaleler varsa inceledikten sonra birebir deneyimlemem lazım, sanırım.

Sayenizde şanım yürüyor. Hem de alemler arası :D

Şakası bir yana.. Açıkçası bana hala mantıksız geliyor. İmgeleme üzerine bilimsel makaleler varsa inceledikten sonra birebir deneyimlemem lazım, sanırım.
:D
Neyse ben konuyu açmanın üzerime yüklediği misyonu yerine getirdiğimi düşünüyorum.
Bir şeyler bulursanız bizimle de paylaşırsınız diye umuyorum.

Göz gezdirdiğim birkaç makale ekliyorum buraya :

1.Generic decoding of seen and imagined objects using hierarchical visual features ( İmgelerin beyinde ölçülebilir bir elektrik fırtınası yarattığı, fiziksel bir veri olduğu öne sürülmüş )

2.Auditory Pareidolia - Effects of contextual priming on perceptions of purportedly paranormal auditory stimuli ( Zihin neyi aramaya odaklıysa, dışarıdaki gürültüyü o kalıba döker sonucuna ulaşılmış )

'' Popüler kültürde, sözde paranormal olayları sözde bilimsel araştırma yaklaşımlarıyla inceleyen gerçeklik televizyon programları ortaya çıkmıştır. Bu programlarda genellikle, kayıt cihazlarının paranormal mesajlar olarak yorumlanan ses sinyallerini yakaladığı elektronik ses fenomenleri (EVP) yer almaktadır. EVP'deki ses algılarını gerçek konuşma, akustik gürültü ve bozulmuş konuşma ile karşılaştırdık. Bazı katılımcılara deneyin konuşma anlaşılabilirliğiyle ilgili olduğu, diğerlerine ise deneyin paranormal EVP ile ilgili olduğu söylendi. Paranormal ön hazırlık, katılımcıların hem EVP uyaranlarında hem de bozulmuş konuşmada ses algıladıkları deneme oranını artırdı. Bir ses tespit edildiğinde, EVP mesajlarının içeriği konusunda düşük bir uyum bulundu. Her iki ön hazırlık koşulunda da katılımcılar paranormal olaylara genel olarak şüpheyle yaklaştıklarını bildirdiler. Sonuçlar, paranormal olaylara ilişkin teorik perspektifler, paranormal inançların özellik-durum açıklamaları ve araştırmaya yönelik sözde bilimsel yaklaşımlar bağlamında tartışılmaktadır. ''

Ayrıca Manyeto/ Manyetik biyoloji ; beyindeki zayıf sinyalin havada yakalanıp sese dönüşmesi için neredeyse imkansız diyor.

Göz gezdirdiğim birkaç makale ekliyorum buraya
Konuyu forumun da teması olan; okült, majik, ezoterik bir perspektifle değerlendirmenin daha doğru olacağı kanısındayım.
Bir bilim sempozyumuna dönüştürdüğümüz taktirde başlıkların çok büyük bir kısmını geçersiz kılmamak mümkün değil ve bu o kadar uzun ve anlaşması zor bir konu ki... her neyse iyi oldu paylaşımınız. Bir sorum olacak 03:20 de bir kıvılcım çıkıyor, nedir sizce?

Geri