"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Evim Küçük Diyorsanız

Merhabalar. :)

Bir köylü,bilgenin yanına geldi ve şikayete başladı :

''Ne olur bana yardım edin,yoksa çıldıracağım. Tek odalı bir evde yaşıyoruz.Ben,karım,çocuklarım
karımın akrabaları.Herkesin siniri tepesinde.Birbirimize bağırıp duruyoruz.Oda sanki bir savaş alanına
döndü.''

''Sana söyleyeceğim şeyi yapacağına söz verir misin ? '' diye sordu bile ciddi bir sesle.

''Yemin ederim,ne söylerseniz yapacağım.''

''Pekala. Kaç hayvanın var ? ''

''Bir inek, bir keçi ve altı tavuk. ''

Bilge dedi ki ; ''Onların hepsini eve al.Bir hafta sonra yine yanıma gel. ''

Köylü çok şaşırmıştı ama itaat edeceğine söz vermişti bir kere.Böylece hayvanları da odaya aldı.Bir hafta
sonra geldiğinde perişan haldeydi.Acı ve kederle inliyordu:

''Mahvolmuş durumdayız.Pislik! Koku! Gürültü! Hepimizin aklını aklını kaçırmasına ramak kaldı! ''

Bilge bunun üzerine dedi ki ; ''Şimdi git ve hayvanları evden çıkar'' dedi bilge.

Adam eve kadar hiç durmadan koştu.Ertesi gün bilgenin yanına geldiğinde gözleri mutluluktan parlıyordu:

''Hayat ne kadar güzel! Hayvanlar dışarıda.Evimiz, öyle sessiz,öyle temiz ve öyle geniş ki. Sanki bir cennet! ''

Ekli dosyayı görüntüle 4624

Sevgiyle Kalın. :) Evim küçük diyenler evinize bakış açınızı değiştirin çok büyük olduğunu göreceksiniz. :)

Geri