Esmalar dualar ve niyetler

İnsanların çoğuna iyilik yaramıyor.. net.
Sen alttan aldıkça uyum sağlamaya çalıştıkça kıymetsiz oluyorsun. Yani aslında değersiz kişileri yücelttigimizde onlar bunu bizi aşağılamak için fırsat biliyor. Bi de şunu fark ettim sende takdir etmesi gereken güzel huyları seni eleştirmek için kullandığında mesela sen hiç kurmaz değilsin ilişkilerde hesaplı davranmıyorsun diyerek sistematik olarak seni ezdiginde, kendisine sende beğenmediği o saflık iyi niyet özelikleri olmayan tam istediği gibi akıllı(!) adam/kadın çekiyor ve onlar tarafından kullanılıp kandırılıyor.
Arkadaşlıklar konusunda da önemli noktalara değinmişsin.
Kendisinin değersiz olduğunun farkında olan insanlar, haketmedikleri değeri gördüklerinde 'bu insan bana değer veriyorsa benden daha da değersizdir' diye düşünüyorlar. Asgari saygıyı, nezaketi dahi haketmeyen insanlar çoğunlukta. Yok saymak, var oluşlarına bu yolla hakaret etmek onları az da kendilerine getiriyor.

Ben bu ''su''meselesini anlamadım...Ben de evde çok su içmem ama başka yerde içince ne oluyor?''Su çekermiş''cümlesini biraz aaıklar mısın?
Ay ben bu cevapları şimdi gördüm arkadaşlar k.bakmayın
Misal evlilik ve rızık nasip meselesi su da bir rızık bir yerde içecek suyun varsa o su seni çeker derdi dedem suyu rızık yani nasip meselesi olarak görürdü

Rüyaları hayatın bir parçası olarak görürüm...Ama onlara göre davranmam....Sadece olduğunda işaretleri verilmişti diyebiliriz...Yani o rüyayı gören kişi nişanlısından ayrılmamıştır ,muhtemelen kızın nişanlısı uzaklaşmıştır belki..Bu da nişan atılmasına sebep olmuştur...Aslında burada rüyayı haberci bir rüya olarak değerlendirebiliriz....Çünkü nişanlıyken bir insan neden ''rüyaya''yatsın..Demek ki bilinçaltı o kişiyle evlenmeye ikna olamamış bilinçaltında....Rüyalar bambaşka bir alem.....Yorumluyorum ama şu anda yanlış birşey söylemekten de korkuyorum....Bunlar sadece benim yorumum....Kim bilir bizim bilmediğimiz ne sırlar var rüyalarda...Tarih boyunca rüya araştırması hiç bitmedi,bitmeyecek...
Ya aslında bu evleneceğim kişiyi gördüm diyenler zaten rüyalarında kendilerini evli gelinlikli ya da evleniyor gibi görmüyor
Hep anlattıkları bana su verdi rüyamda biri ya da birlikte bir şey yedik büyük ihtimal ben rüyamda biri bana su verse ya da yiyecek bir şey verse aaa acaba evleneceğim kişiyi mi gördüm demem🙂 bu gördüm diyenler evlendikten sonra senin dediğin gibi gerçekleştiğinde işaretleri görmüş gibi oluyorlar ve ona yoruyorlar mantıken
Ben misal kendim hariç 4 arkadaşımı evlenmiş olarak gördüm rüyamda ve çıktı:)
Bir arkadaşım rüyamda bana evlendim eşimin mesleği şu dedi gerçekte de dediği meslekten biri ile evlendi 🙂
Diğer arkadaşım rüyamda evlenmiş evine gittik gerçek hayatta da evlendi ve gördüğüm evin aynısı bir evde oturuyor
Birini de inci kolye nikah elbisesi giymiş olarak gördüm nişanlandı eylüle düğünü var
Birini de nişanlı gördüm o hala çıkmadı
Kendim hariç 4 kişiyi gördüm :)))))))))))
Evet dediğin gibi rüyalar sırlar alemi ben kendim için hiçbir şey görmem
Bir arkadaşımı atanmış olarak gördüm hatta atandığı şehri bile görmüştüm cidden atandı ve gördüğüm şehirde eğitim aldı
Anneme diyorum ki anne galiba benim hiçbir yönden bir bahtım yok kendim hariç başkalarını gördüğüme göre diyorum
Bana da bir şeyler olacak olsa kendimi de görürdüm herhalde diyorum 🙂
Birde benim rüyalarım gördüğüm gibi çıkar yani nesneler görüp onları yorumlayıp o şekilde çıkan rüyam olmadı

Ha diyorum başıma iyi bir şey gelmeyecek kendimi görmediğime göre :))))bari başıma gelecek kötü şeylerle ilgili mesaj içerikli rüyalar görsem de ona göre tedbir alsam bari ondan bir mesaj verse rüyam ...... kendim hariç başkasını görmek istemiyorum

Rüyaları hayatın bir parçası olarak görürüm...Ama onlara göre davranmam....Sadece olduğunda işaretleri verilmişti diyebiliriz...Yani o rüyayı gören kişi nişanlısından ayrılmamıştır ,muhtemelen kızın nişanlısı uzaklaşmıştır belki..Bu da nişan atılmasına sebep olmuştur...Aslında burada rüyayı haberci bir rüya olarak değerlendirebiliriz....Çünkü nişanlıyken bir insan neden ''rüyaya''yatsın..Demek ki bilinçaltı o kişiyle evlenmeye ikna olamamış bilinçaltında....Rüyalar bambaşka bir alem.....Yorumluyorum ama şu anda yanlış birşey söylemekten de korkuyorum....Bunlar sadece benim yorumum....Kim bilir bizim bilmediğimiz ne sırlar var rüyalarda...Tarih boyunca rüya araştırması hiç bitmedi,bitmeyecek...
Aslında evet belli ki bir soğukluk olmuş kafa karışıklığı olmuş o yüzden rüyaya yatmış ve rüyaya göre davranmamıştır dediğin gibi aralarında bir soğukluk olmuştur ona göre de nişanı atmıştır çok ilginç ama değil mi ya demek ki biri varsa kaderde bir şekilde o kişi ile yollar kesişiyor er ya da geç
Rüyalar sırlar dünyası gibi gerçekten
Misal bir tanıdığım görücü usulü biri ile tanışıyor ama aralarına soğukluk giriyor konuşmayı bırakıyorlar annesi kızı ile bu görücü usulü tanıştığı kişiyi rüyasında görmüş ve bunlarda incir yiyormuş birlikte 😶
Kızına demiş ki çocuk konuşmak isterse konuş şans ver demiş sonra noldu oldu rüya için demiyorum ama tekrar biz bir araya geldik evlendik dedi

Nedenmiş?Bize nasip olmuyorsa ya da elimizde değilse hakkımızı almak tabii ki başkası alsın bizim ah'ımızı,aynı şekilde o kişiler de acıyı yaşasınlar....Zaten biri ya da birileri size kötülük yaptığının farkındaysa artık ayağına taş değse size ettiği haksızlıktan zannedecek....Bu bile yeter....Kimsenin hayatı da dört dörtlük olmadığına göre aslında bir şekilde biz akıllarına geleceğiz yani...Kendim birinden çıkarmaktansa başkası yaşatsın da bizim yapmadığımız şekilde pişman etsinler....Bence kimin yaptığının bir önemi yok....Sadece konu''paraysa''o zaman hakkımı kendim almak isterim....
Aslında evet bir yerde ayakları kaysın ki aaa ben şu kişiye kazık atmıştım Allah belamı verdi diye düşünmesi bile yeter hayatlarının bir döneminde kendileri de bir yerden kazık yesinler ayakları kaysın pisliklerin

Evet dediğin gibi rüyalar sırlar alemi ben kendim için hiçbir şey görmem
Senin gibi insanlar başkalarına güzellikler ve bollluk bereket getirirler aslında....Bunu artık kendine çevirmek için çalışmalısın...Başkalarının hayatını bile rüyada görebiliyorsan temiz bir enerjide olduğun içindir...Örnein biri sana derdini anlatsa ya da gerekleşmesini istediği bir dileği anlattığında belki o kişinin dilekleri de gerçek oluyordur,çünkü sen güzel bir enerjide o kişi için ''inşallah''diyebiliyorsun....Şimdi artık de ki:''Ben kendim çok şanslı bir insanım,benim de dileklerim olur,kendime de şans getirebilirm demek ki...''Demekle değil hatta buna inan...Çünkü bende de buna benzer bazı durumlar oluyordu...Bir şöyle oluyor muydu?

Mesela kedi besleme isteği gelmişti içime...Daha ben buna kalkışmadan çevremdeki ''hayvanlara karşı''uzak duran kişiler bile evlerinde kedi bakmaya başlamıştı....Ama ben kimseye bahsetmemiştim....Ya da özel bir kursa başlayacaktım kendim için ,daha ben başvurmadan ve hiç kimseye de bahsetmediğim halde tanıdıklarım içinde o kursa başlayanlar olmuştu....Ama bu kurs öyle klasik kurslardan değil de ,İtalyanca kursu gibi nadir olan kurslardan...Yani tesadüf olabilir mi?Ya da bir markanın yeni çıkan değişik bir cihazını almaya karar versem benden önce onu alıp kullananlar gibi....Aslında sebebini merak ediyorum sadece....Bir rekabet ya da kıskançlıkla sormuyorum....Bazı dileklerimi başkalarında seyrettiğim olmuştur...İçimden geçirip kimseyle hiç paylaşmasam bile,bunu da hiç anlamamışımdır.....

Konular karışmasın yalnız...Ben anlatmadığım halde bunun gerçekleşmesi garip....Ya da çok eski model bir saç kesimi yapsam ,hiç yokken önümüzdeki aylarda her yerde görürüm...Bu sevindiğim bir şey oluyor tabii ki...Ama tuhaf geliyor bazen....Algıda seçicilik değil bahsettiğim ,umarım anlaşılmıştır....Bilen varsa öğrenmek isterim....Sizlere de oluyordur...

Senin gibi insanlar başkalarına güzellikler ve bollluk bereket getirirler aslında....Bunu artık kendine çevirmek için çalışmalısın...Başkalarının hayatını bile rüyada görebiliyorsan temiz bir enerjide olduğun içindir...Örnein biri sana derdini anlatsa ya da gerekleşmesini istediği bir dileği anlattığında belki o kişinin dilekleri de gerçek oluyordur,çünkü sen güzel bir enerjide o kişi için ''inşallah''diyebiliyorsun....Şimdi artık de ki:''Ben kendim çok şanslı bir insanım,benim de dileklerim olur,kendime de şans getirebilirm demek ki...''Demekle değil hatta buna inan...Çünkü bende de buna benzer bazı durumlar oluyordu...Bir şöyle oluyor muydu?

Mesela kedi besleme isteği gelmişti içime...Daha ben buna kalkışmadan çevremdeki ''hayvanlara karşı''uzak duran kişiler bile evlerinde kedi bakmaya başlamıştı....Ama ben kimseye bahsetmemiştim....Ya da özel bir kursa başlayacaktım kendim için ,daha ben başvurmadan ve hiç kimseye de bahsetmediğim halde tanıdıklarım içinde o kursa başlayanlar olmuştu....Ama bu kurs öyle klasik kurslardan değil de ,İtalyanca kursu gibi nadir olan kurslardan...Yani tesadüf olabilir mi?Ya da bir markanın yeni çıkan değişik bir cihazını almaya karar versem benden önce onu alıp kullananlar gibi....Aslında sebebini merak ediyorum sadece....Bir rekabet ya da kıskançlıkla sormuyorum....Bazı dileklerimi başkalarında seyrettiğim olmuştur...İçimden geçirip kimseyle hiç paylaşmasam bile,bunu da hiç anlamamışımdır.....

Konular karışmasın yalnız...Ben anlatmadığım halde bunun gerçekleşmesi garip....Ya da çok eski model bir saç kesimi yapsam ,hiç yokken önümüzdeki aylarda her yerde görürüm...Bu sevindiğim bir şey oluyor tabii ki...Ama tuhaf geliyor bazen....Algıda seçicilik değil bahsettiğim ,umarım anlaşılmıştır....Bilen varsa öğrenmek isterim....Sizlere de oluyordur...
Ben dün buna yorum yapmıştım🙂 ama başta bir üye konuyu farklı bir yere çekip polemik çıkarmak isteyince yöneticiye yazıp mesajları silmesini rica ettim üyeyi engelledim artık mesajlarını görmüyorum ama yöneticiye yine de çok teşekkür ediyorum konu farklı yere sapmadan başka polemik çıkmadan sildiği için 🙂

Bence burada çevresine ve insanlara çok iyi gelen biri varsa oda sensin çünkü cidden yorumların yaklaşımın analizin tam anlamıyla nokta atışı bilgi hazinen ve yazma diksiyonun çok iyi olayları anlayabilme karşındaki kişinin aslında ne demek istediğini kavrayabilme kapasitende cok iyi 🧿🧿👏😊

Bence dua etme meselesi diyelim ki benim bir günahımdan dolayı duam kabul olmuyor sen benim için dua ettiğin zaman günahsız bir ağızla dua edilmiş oluyor ve belki duamın kabul olmasına vesile oluyorsun bunu büyük ihtimal biliyorsundur bilgi hazinenin genişliğinden dolayı dedim 🙂

Bu dediğin çok ilginç ben olsam ben de şaşırırdım çevremde benim de kimse kedi sevmez kedi beslemek istesem ve çok alakasız kişilerde ben bunu demeden buna niyet etse şaşırırım acaba etrafa frekans güzel ilham verici enerjimi yayıyorsun ki bu da olabilir ama cidden ilginç şaşırtıcı bir durum aygıda seçicilik olduğunu sanmıyorum

Bence burada çevresine ve insanlara çok iyi gelen biri varsa oda sensin çünkü cidden yorumların yaklaşımın analizin tam anlamıyla nokta atışı bilgi hazinen ve yazma diksiyonun çok iyi olayları anlayabilme karşındaki kişinin aslında ne demek istediğini kavrayabilme kapasitende cok iyi 🧿🧿👏😊
Çok teşekkür ederim ,ne güzel senin gibi bir insan tarafından böyle görülmek:love:

Olay çıkarmak isteyen kişi hakkında ne diyeceğimi bilemedim ama merak da ettim....Burada masum bir şekilde merak ettiklerimizi ,kendimizi çözmeyi ve yolumuzu güzelleştirmeyi amaçlıyoruz...Faydalı bir sözü olan söyler konuyla ilgilenmeyen de dahil olmaz....Bu kadar basit...

Bence dua etme meselesi diyelim ki benim bir günahımdan dolayı duam kabul olmuyor sen benim için dua ettiğin zaman günahsız bir ağızla dua edilmiş oluyor ve belki duamın kabul olmasına vesile oluyorsun bunu büyük ihtimal biliyorsundur bilgi hazinenin genişliğinden dolayı dedim 🙂
Evet bu söylediğin doğru..O yüzden niyeti saf olan insanlardan dualar isterler,boş yere değil...Bir de belki o kişinin dua kapısı o anda açıktır...Ve senin için bir anlık bir şey söylüyor oluveriyor...Sen böyle anlarda başkasına iyi bir şey olmasını dilerken kendin için de dile...Burada ''Şansını kendine de çevir''dediğim bu...Kendin için de dileklerde bulunmayı ve dua etmeyi sürdür....

Evet bu söylediğin doğru..O yüzden niyeti saf olan insanlardan dualar isterler,boş yere değil...Bir de belki o kişinin dua kapısı o anda açıktır...Ve senin için bir anlık bir şey söylüyor oluveriyor...Sen böyle anlarda başkasına iyi bir şey olmasını dilerken kendin için de dile...Burada ''Şansını kendine de çevir''dediğim bu...Kendin için de dileklerde bulunmayı ve dua etmeyi sürdür....
Tanımadığınız kişilere iyi dilekte bulunurken dikkat etmek gerekir diye düşünüyorum. Zira o kişinin nasıl biri olduğunu ne niyetle enerjinden faydalanıp senden dua istediğini, geçmişteki günahlarını bilemezsin. Bazıları bin kere töbe eder on bin kere bozar, her geçici iyi halinin sonunda besbeter bir azgınlık gösterir.

Çok teşekkür ederim ,ne güzel senin gibi bir insan tarafından böyle görülmek:love:

Olay çıkarmak isteyen kişi hakkında ne diyeceğimi bilemedim ama merak da ettim....Burada masum bir şekilde merak ettiklerimizi ,kendimizi çözmeyi ve yolumuzu güzelleştirmeyi amaçlıyoruz...Faydalı bir sözü olan söyler konuyla ilgilenmeyen de dahil olmaz....Bu kadar basit...

Rica ederim duygular ve iyi niyetler karşılıklı 🥰

Merak ettim dediğin için konuyu biraz açayım gene dua etme ve arkadaşıma çıkan rüyam hakkında yazmıştım üye de benim mübarek zat olduğumu yazmış önceki mesajı da var tabi o da kötü ben kısaca yazdım ama yorumlar polemik çıkarmaya yönelikti masum değildi pek
Cidden hiç gerek yok böyle şeylere ve senin dediğine harfi harfine katılıyorum ...

Sen buna yorum yapma istersen çünkü üye ile aran iyi ben de kendisini etiketliyordum hatta ....

Bu rüya işine gelince bence herkes iyi kötü bir haberci rüya görüyor ama bunu yorumlamak verdiği mesajı anlamak önemli

İranlı bir ressam bir resim çiziyor kızıl saçlı çok güzel bir kadın sonra annesi Allah buna can versin karşına çıkarsın diye dua ediyor ve gerçekten tabloda çizdiği gibi bir kadınla evleniyor bazen uyanıkken de olmasını istediğimiz şeyin rüyasını görebiliriz aslında bu daha etkili bile olabilir bence
Çizerek söyleyerek inanarak ....
Çünkü cidden söylediğimiz sözler olmamı için konuştuğumuz sözler çok etkili
Bir kadın Allahım bana ev ver perdesi olmasa da olur demiş ev sahibi olmuş ama Uzunca bir süre perde alamamış

Evet çok haklısın biri için içimden iyi bir his geçtiği an kendim için de bana da şöyle olacak diyerek kendime de çevirebilirim cidden çok doğru ....

İranlı bir ressam bir resim çiziyor kızıl saçlı çok güzel bir kadın sonra annesi Allah buna can versin karşına çıkarsın diye dua ediyor ve gerçekten tabloda çizdiği gibi bir kadınla evleniyor bazen uyanıkken de olmasını istediğimiz şeyin rüyasını görebiliriz aslında bu daha etkili bile olabilir bence
Çizerek söyleyerek inanarak ....
Çünkü cidden söylediğimiz sözler olmamı için konuştuğumuz sözler çok etkili
Bir kadın Allahım bana ev ver perdesi olmasa da olur demiş ev sahibi olmuş ama Uzunca bir süre perde alamamış
Buna benzer çok olaylar var,madem şekillendirme ihtimalimiz ara sıra devreye giriyor ,o zaman iyi şeyler söyleyelim ki eğer olacaksa iyi yönde olma olasılığını arttırmış oluruz..

Sen buna yorum yapma istersen çünkü üye ile aran iyi ben de kendisini etiketliyordum hatta ....
@Rhea ile aram iyi...Ne olup bittiğini bilsem belki yorum da yapabilirim bana sorulursa tabii ki....Ama gerçekten bu platformda uzak durup faydalı niyetlerle yazılarımızı paylaşmaya çalışıyoruz....Yaklaşımlarımız barış içinde olmalı....Benim düşüncem bu..

Buna benzer çok olaylar var,madem şekillendirme ihtimalimiz ara sıra devreye giriyor ,o zaman iyi şeyler söyleyelim ki eğer olacaksa iyi yönde olma olasılığını arttırmış oluruz..
Bence insanların içine olacak olan bazı şeyler doğuyor ona göre istemli ya da istemsiz konuşma ya da eylem gerçekleştiriyorlar , olacak olan içe doğunca ,biz bunu konuşup ya da eyleme dökünce olmuş olmuyor zaten olacağı için oluyor umarım demek istediğim şeyi anlatabilmişsimdir 🙈

Belki de karamsar ruh haline sahip olan insanlarda gelecekten bir his güzel bir şey olacağına dair bir şey doğmuyor içlerine olumsuz şeyler olacağı içine doğuyor o yüzden karamsar oluyorlar hani derler ya olumsuz düşünme olumsuzu çekme kötü şeyler olur diye bence insan diğer örnekte dediğim gibi olumsuz düşündüğü için olumsuz konuştuğu için olumsuz şeyler olmuyor olacak olduğu için oluyor insanının da içine bu duygu doğuyor

Bilmiyorum bunlar tamamen benim görüşüm 🙂

Yine de insanın dua etmeyi ve umut etmeyi elinden bırakmaması gerekir cünkü Allahtan başka gidecek kapımız sığınacak limanımız yok güç kuvvet onun elinde dua imkansızı kırar o yüzden gene aynı kapıya çıkıyorum güzel düşünelim güzel konuşalım belki dua kapımız açık olur ve ağzımızdan çıkan bir şey hemen kabul olur her daim umut etmeli insan ama kendini de her türlü sonuca hazırlamalı

~~ALINTIDIR~~

Fakat iş ve para ile bir sıkıntı yaşadığımda 3 esmayı okudum
Ya Hamid 310,Ya Rafi 351,Ya Müteali 550
Birde 21 defa "innallahe huver Rezzaku Zül kuvvetil metin"okuyun
Hemen bir iş kapısı açılıyor yada bir yerden para geliyor.

Bence insanların içine olacak olan bazı şeyler doğuyor ona göre istemli ya da istemsiz konuşma ya da eylem gerçekleştiriyorlar , olacak olan içe doğunca ,biz bunu konuşup ya da eyleme dökünce olmuş olmuyor zaten olacağı için oluyor umarım demek istediğim şeyi anlatabilmişsimdir 🙈

Belki de karamsar ruh haline sahip olan insanlarda gelecekten bir his güzel bir şey olacağına dair bir şey doğmuyor içlerine olumsuz şeyler olacağı içine doğuyor o yüzden karamsar oluyorlar hani derler ya olumsuz düşünme olumsuzu çekme kötü şeyler olur diye bence insan diğer örnekte dediğim gibi olumsuz düşündüğü için olumsuz konuştuğu için olumsuz şeyler olmuyor olacak olduğu için oluyor insanının da içine bu duygu doğuyor

Bilmiyorum bunlar tamamen benim görüşüm 🙂

Yine de insanın dua etmeyi ve umut etmeyi elinden bırakmaması gerekir cünkü Allahtan başka gidecek kapımız sığınacak limanımız yok güç kuvvet onun elinde dua imkansızı kırar o yüzden gene aynı kapıya çıkıyorum güzel düşünelim güzel konuşalım belki dua kapımız açık olur ve ağzımızdan çıkan bir şey hemen kabul olur her daim umut etmeli insan ama kendini de her türlü sonuca hazırlamalı
@cathrine şöyle Bir şeyde var dikkatimi çeken dizi oyuncularının oynadığı sahnelerin söyledikleri sözlerin gün gelip aynısını yaşamaları gibi ....
Ama bunu kendileri yazmıyor senarist yazıyor sonuçta demek istediğim burada da galiba konuşulan gerçekmiş gibi oynalılan durumlar insanın başına gelebiliyor ....
Acaba yaşamak istediğimiz mucizeleri tek tek olacağına inanarak yazsak mı xir deftere ya da hayalini kurduğumuz şeylerin resmini mi çizsek....
Bu yıl benim icin çok hayal kırıklığı ile geçti artık xir mucizeye o kadar ihtiyacım var ki öyle şeylere anlam yükler oldum ki ....
Şimdi de bu yazma çizme işi geldi aklıma tabi duaya da sığınıyorum ve dediğin gibi eğer konuşmamız ile hayatımıza şekil verme dururumuz varsa bunu kullanalım

İş para ile ilgili Esma paylaşamı yaptım evlilikle kısmet ile ilgili de biri rüyasında Ya Aliyy esmasını görmüş 6 ay boyunca günlük okumuş ve evlenmiş bir sayfada okuduğum yorumdur

@cathrine şöyle Bir şeyde var dikkatimi çeken dizi oyuncularının oynadığı sahnelerin söyledikleri sözlerin gün gelip aynısını yaşamaları gibi ....
Ama bunu kendileri yazmıyor senarist yazıyor sonuçta demek istediğim burada da galiba konuşulan gerçekmiş gibi oynalılan durumlar insanın başına gelebiliyor ....
Acaba yaşamak istediğimiz mucizeleri tek tek olacağına inanarak yazsak mı xir deftere ya da hayalini kurduğumuz şeylerin resmini mi çizsek....
Bu yıl benim icin çok hayal kırıklığı ile geçti artık xir mucizeye o kadar ihtiyacım var ki öyle şeylere anlam yükler oldum ki ....
Şimdi de bu yazma çizme işi geldi aklıma tabi duaya da sığınıyorum ve dediğin gibi eğer konuşmamız ile hayatımıza şekil verme dururumuz varsa bunu kullanalım
Şöyle ki;Oyuncular oynadıkları role çok kaptırdıkları zaman oluyor....Benim de dikkatimi çekmiştir bu durum..Benzer durum bazen bizler için de geçerli..Mesela birinin hastalığını ya da bir derdini dinlerken destek olunmalı,teselli edilmeli ama çok fazla empati yapılmalılıdır.Çünkü aynı sorunları yaşama ihtimali artıyor.''Allah yardım etsin '' deyip çok özdeşim kurmamak gerekiyor.Aynı şekilde başkalarının iyi olaylarını dinlerken de takdir ederek ve iyi niyetli şekilde dinlersek güzel olaylar yaşarız belki...Yazıp çizmek doğru bir mantık ,hıdırellez ve bazı ritüellerde de yazmak ve çizmek çok önemli... Bunları yapmak dileklerimiz için eyleme geçme isteği ve çözüm yollarını açıyordur belki...Tabii ki %100 diyemeyiz ama ne kaybederiz ki...Denenebilir:)

Şöyle ki;Oyuncular oynadıkları role çok kaptırdıkları zaman oluyor....Benim de dikkatimi çekmiştir bu durum..Benzer durum bazen bizler için de geçerli..Mesela birinin hastalığını ya da bir derdini dinlerken destek olunmalı,teselli edilmeli ama çok fazla empati yapılmalılıdır.Ç
Empatlar ne yapsın isteyerek olan bir şey değil. Ben mahvoluyorum acı verici olaylara şahit olunca.

Şöyle ki;Oyuncular oynadıkları role çok kaptırdıkları zaman oluyor....Benim de dikkatimi çekmiştir bu durum..Benzer durum bazen bizler için de geçerli..Mesela birinin hastalığını ya da bir derdini dinlerken destek olunmalı,teselli edilmeli ama çok fazla empati yapılmalılıdır.Çünkü aynı sorunları yaşama ihtimali artıyor.''Allah yardım etsin '' deyip çok özdeşim kurmamak gerekiyor.Aynı şekilde başkalarının iyi olaylarını dinlerken de takdir ederek ve iyi niyetli şekilde dinlersek güzel olaylar yaşarız belki...Yazıp çizmek doğru bir mantık ,hıdırellez ve bazı ritüellerde de yazmak ve çizmek çok önemli... Bunları yapmak dileklerimiz için eyleme geçme isteği ve çözüm yollarını açıyordur belki...Tabii ki %100 diyemeyiz ama ne kaybederiz ki...Denenebilir:)
Evet aynen empati yapıp üzülüyoruz ama bunu çok fazla içselleştirmememiz gerekiyor. keza isim koyma konusunda da dikkatli olmamız gerekiyor ,birinin ismini koyarken koyulan kişinin kaderine benzer durumlar yaşama ya da aynı huya sahip olma gibi durumlarda olabiliyor .

Sözler çok büyülü gecen bir sanatçının röportajına denk geldim ...keşke daha erken evlenseydim diyor ama bekarken de yazdığı şarkı sözleri de evlilik erken yaşta olursa kişinin hayatının kötü olacağına vurgu yapan cinstendi ....keza yazdığın söylediğin şarkı da kendi kaderine etki etti işte ....

Bir ara bir sanatçı da bela okur bir şarkı çıkarmıştı çok geçmeden kendisi yüz felci geçirmişti ...

Daha bu örnekler belki uzar gider ...🥲

Yazalım çizelim konuşalım 🙂hayatımıza çekelim güzellikleri olmuş gibi konuşalım bazı şeyleri

Duru görü diye bir şey okudum uyanıkken rüya görmekmiş tam net bilgi de edinemedim nedir acaba şimdi de onu merak ettim arkadaşım baktır güvenilir birine rehber olur diyor ama ne olduğunu tam anlayamadım ki 🙈🥲

Geri