Anomander Rake
Kayıtlı Üye
Peki ya tanrılar? Patron tanrısı olan erkekler ve kadınlarda var.Tanrıçalara hizmet ederler.
Kadınlar gibi tanrıçayı içlerinde taşıyamazlar ( dişili kuvvetli erkekler hariç)
Peki ya tanrılar? Patron tanrısı olan erkekler ve kadınlarda var.Tanrıçalara hizmet ederler.
Kadınlar gibi tanrıçayı içlerinde taşıyamazlar ( dişili kuvvetli erkekler hariç)
Anladım ama ben farklı düşünüyorum. Deity'ler arasında bir hiyerarşi kurmayı yanlış buluyorum. Çok teşekkür ederim.Tanrılar altta yer alır zaten. Baş tanrı diye bir şey yoktur. Örneğin bir erkek cadı Thor u baş tanrısı seçebilir. Lakin thor baş değildir. Freya baş ilahtır.
Teşekkür ederim @ŞAMAN-URUM çok derin bilgiler dediğim gibi bilgiler sonsuz hala anlayamadığım konular olabilir saygılar.Wican başka bir şey witch başka bir şey.
Wican bir din.
Witch ise cadı. Cadının bir dini olmayabilir. Ya da başka bir dine inanabilir.
Kişisel fikirlerin sistemin içinde bir önemi yoktur. Bir cadı değilsiniz sanırım bu şekilde fikriniz var ise.Anladım ama ben farklı düşünüyorum. Deity'ler arasında bir hiyerarşi kurmayı yanlış buluyorum. Çok teşekkür ederim.
Açıkçası cadılık hakkında bilgi sahibi olduğuma inanıyorum ve böyle bir şey ilk defa duyuyorum. Dediğiniz şey Dianic Wicca'ya kayıyor gibi. Cadılıkta da hiyerarşi pek uygun görülmez bildiğim kadarıyla. He tabi nasıl bir yolda ilerlediğiniz de önemlidir. İnisiye olmadığım, adanmadığım için kendime cadı deme haddini bulmuyorum kendimde.Kişisel fikirlerin sistemin içinde bir önemi yoktur. Bir cadı değilsiniz sanırım bu şekilde fikriniz var ise.
Yine de adanan cadılardan hiç böyle bir şey duymamıştım. Bu konuya bakacağım. Teşekkür ederim.Adanmanız gerçekleşince dediğimi anlayacaksınız
Wiccan ile alakalı konuşmuyordum zaten. Hatta biraz hor gördüğüm dahi söylenebilir. Yine de adama yapmış cadılardan da böyle bir şey duymamıştım. Araştırma yapacağım. Yönlendirme ve bilgiler için teşekkür ederim.Wican dinine mensup kaynakları ve Wican dinine sahip cadılar dışında konuş lütfen. ( kurucusu erkek çünkü)
Tanrıya adama yapmış erkek cadılar ile konuş. Deneyimlerini anlatsınlar, sonra tanrıçaya adama yapmış olanların deneyimini dinle. Bakalım ne bulacaksın