Kulak çınlamasının bir sürü bilimsel sebebi olabilir. Benim kastettiğim en basitinden çınlama sesi bile insanı sinir edebiliyor, eğer vücudumuza ait her sesi duysaydık muhtemelen çıldırırdık. Ancak bazen yoğun enerjiden dolayı da çınlama olabiliyor.
Ara sıra oluyorsa önemli değil, ancak çınlama devamlı ve nabız sesi gibiyse doktora başvurmak gerekir.
Sizin için kulak çınlaması ile ilgili konu açtım

Linkini veriyorum.
http://www.gizlimabet.com/showpost.php?p=133672&postcount=1
Birde size sinesteziden bahsemek istiyorum, aşağıda daha önce paylaştığım bu konunun linkini vereceğim, okursanız demek istediklerimi daha iyi anlarsınız.
Tıpta harflerin, seslerin, rakamların insanların üzerinde farklı etkiler uyandırdığı ve bunların normal dışı algılamalar olduğu kabul edilir.
Sinestezi denilen algılama bozukluğunda ise kişilerin sesleri görebildiği, renkleri hissedebildiği ve şekillerin tadını alabildiği belirtilir.
Sinestezi sorunu olanlar, sayıların ve harflerin renkli olduğu, müzik notalarının özel kokusu olduğu büyülü bir dünyada yaşarlar. Bunlar gerçeği, farklı duygusal algılamaları karıştırarak görürler. Onlar için E harfi, örneğin, yeşildir. R’nin tiz bir sesi vardır, 5 sayısı sarı renktir ve Sol notası çikolata tadındadır
Sinestezi bir hastalık olarak değil de bir duyusal algılama "hediyesi" olarak görülebilir.Ya hepimiz dünyayı-evreni olduğundan farklı algılıyorsak ve onların gördüğü gerçekse!
http://www.gizlimabet.com/showthread.php?t=15913&highlight=sinestezi
Sevgi ve ışıkla kalın
