Bağlantıyı başkasıyla yapmamalısınız, bunu yaptığınız veya düşündüğünüz sürece de başkalarına şifayı düşünmemelisiniz.
Lanet uygulamasına girer! Bunu yapan kişiler de kesinlikle başkasına şifa veremez. Enerjinizi arındırmanız gerekir, negatif etkisi sizi bir şekilde etkiler.
Bağlantıyı toprağa yapmayı düşünün, ağrının sizden çıkıp toprağa karıştığını veya imajla yakınınızda ateş olduğunu hayal edin ve ağrının enerji şeklinde başınızdan düşüncenizle çıkıp ateşe gittiğini ve yanıp yok olduğunu düşünün.Pranik şifada hastadan farklı bir yöntemle alınan negatif enerji tuzlu suda yok edilir, eğer yoksa hayalden ateş düşünülür ve oraya atılır, yok edilir. Havada kalmamalı çünkü tekrar size veya başkasına geçebilir. Bu arada hayalden de olsa yanan ateş uygulama sonrası söndürülür! Buna çok önem verilir, bize sebepsiz yangınların bile çıkabileceği anlatılmıştı. Dediğim şekilde de denemeler yapın, öncelikle kendinizde. Ancak enerjinizi arındırdıktan sonra çevrenizdekiler için buna benzer denemeler yapabilirsiniz, ancak şifa yapmaya niyet eden kişinin öncelikle bilmesi ve uyması gereken, başkalarının karmasına, hayatına, kaderine müdahale etmemesidir. Bundan dolayı da bağlantıyı başkasıyla kesinlikle yapmamalısınız, sizde önemli bir rahatsızlık olsa karşıdakine geçebilir. Kara tarafın uygulamasıdır! Bu kişiler de şifa için kullanmazlar yöntemlerini, tam tersi hasta etmek de onların yaptığı bir şeydir. Bir şifacının asla yapmayacağı bir şeydir. Kendimizi iyileştirmek için başkasını kurban edemeyiz. İzin almadan şifa bile yapılamaz, sizin için kötü olarak görülen bir hastalık bile belki o kişinin ruhsal gelişimi için gereklidir.
Şifa yeteneği herkeste vardır, ancak çoğu kişi kullanmayı bilemez. Ancak bunu yaparken Allah'tan yada inancınız doğrultusunda evrensel enerjiden geldiğini ve sizin sadece aracı ( ara kablo) gibi olduğunuzu unutmamanız gerekir. Yüreğinizin sevgi ve pozitif enerjiyle dolu olması ve karşılık beklentinizin olmaması gerekir. Öfkeli ve hayata karşı negatif kişilerin en azından böyle dönemlerinde şifadan uzak durmaları veya arınmaları gerekir.
Şifa verecek kişinin başkalarına faydasının olabilmesi ve karşıdakine hastalık bulaştırmaması için öncelikle kendisini şifalandırması ve arındırması gerekir.
Alternatif terapiler ve şifacılık forumlarında da çok faydalı bilgiler mevcut. Orada ki bilgilerden de faydalanabilirsiniz. Nefes teknikleri de kendi enerjinizi arttırmanız için çok faydalıdır. Önce işe kendinizden başlayın. Arınmanız, enerjinizi arttırmanız ve deneyimleri öncelikle kendinizde test etmeniz gerekir. Sabırlı olup emek harcamalısınız. Çok çabuk sonuç beklemeyip, kendinizi devamlı geliştirmelisiniz. Meditasyon ( içe bakış, zihni sessizleştirme ve bilinçaltınızda ki çöpleri boşaltabilmeniz için) yapmanızı da öneririm, enerjinizi arttırmanız ve gelişiminiz için pek çok farklı yöntem mevcuttur. Zihninizi sakinleştirmeyi, An'da kalmayı başaramazsanız şifa sırasında da karşınızdakine odaklanamazsınız.
Öncelikle çakraları ve auranızda ki blokajları temizleyip, dengelemeniz gerekir. Bunun için tek sefer de yeteli değildir, negatif bir düşünce bile blokaja sebep olabilir.
Anlayacağınız şifa yapabilmek için öncelikle kendinize şifa yapmalı ve negatif enerji barındırmamalısınız. Emek, sabır ve sevgiyle yapılmalıdır.
En önemlisi de her şifa öncesi korunma yapılmalıdır ki karşıdakinin hastalığı size geçmesin, sonrasında da negatif enerjiden arınma- temizlenme yapılmalıdır. Bunun bilincinde olmayan pek çok şifacıda ciddi hastalıklar ortaya çıkmaktadır.
Yukarıda bahsettiğim uygulamaları bilmeden sadece başkalarına şifa yapmaya niyetlenmek yeterli değildir, yoksa kendinize zarar verirsiniz.
Yolunuz açık olsun

Dikkatli olun!