"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Endonezya'dan tuhaf bir gelenek "Ma'nene".Ölülerini dolaştırıyorlar .

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Zeyna
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zeyna

Kayıtlı Üye
[FONT=&quot]Endonezya'nın Güney Sulawesi Bölgesi'nde "Ma'nene" olarak adlandırılan ritüel, tüyleri diken diken ediyor.[/FONT][FONT=&quot]

[/FONT][FONT=&quot]Bölgede yaşayanlar, her üç yılda bir ölülerine olan saygılarını göstermek ve onları onurlandırmak için mezarları açıyorlar.[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT][FONT=&quot]Aile üyeleri, ölmüş akrabalarının mezarlarını tek tek açıp, cesetleri dışarı çıkarıyorlar.[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT][FONT=&quot]Açılan mezarlardan çıkarılan ölülerin üzerlerindeki giysiler temizleniyor, gerekirse yenileri giydiriliyor.[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT][FONT=&quot]Sonrasında da, ölülerini yeni giysileri ile birlikte kasabanın etrafında "yürütüyorlar. Yerel halk, öleli yüzyıllar olsa bile, aile üyelerinin hala kendileriyle birlikte olduğuna inanıyor.
[/FONT][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
[/FONT][FONT=&quot]Kısacası[/FONT][FONT=&quot]; [/FONT][FONT=&quot]Ölümlerinden sonra iyi korunan cesetler mezarlarından çıkarılıp, giysiler değiştirildikten sonra kasabayı geziyor ve sonrasında tekrar mezarlarına dönüyorlar

Bu ritüelin fotoğrafları ise insanın tüylerini diken diken etmeye yetiyor. Eklemek istedim aslında olmadı. Ama gördüğüm resimi anlatayım, Erkek cesedine gömlek kravat ceket pantalon giydirmişler ayağa kaldırıp koluna girmiş köyü dolaştırıyorlar.

[/FONT][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
Bazı kültürler gerçekten de anlam verilemez gariplikte;fakat her kültürün-ne kadar garip olursa olsun kendine özgü bir önemi vardır.

Alıntı

[/FONT][FONT=&quot][/FONT]

Tövbe tövbe Bismillah. Bir yaşıma daha girdim. Toplumlar hakkında ne az şey biliyoruz. Teknoloji zirvede iken , belgesellere bu kadar düşkünlüğüm varken, ilk kez öğrendim bunu.

Hoşgeldin amca orda havalar nasıl az da burda dolan der gibi giydirip gezdiriyorlar.İnanca bağlı gelenekler tuhaf olabiliyor.Bizde mezarlığa girerken ürperir insan bırak cesedi yürütmeyi ..

Hem ölüye saygısızlık,hem saçma sapan gereksiz bişey,ne diyim bilemedim.Tamam her geleneğe göreneğe saygı duymak gerekte bu nedir ya ???Yaşayanlarla uğraşın ölülerle değil.Birde düğün var gibi toplanmışlar,Allah akıl fikir versin diyeceğim ama akılla düzelicek gibide değil.

Bir dergide mi okumuştum, internette mi hatırlamıyorum. Eski yerli bir kabile, ölen babalarını yiyerek ona olan saygılarını ifade ediyorlarmış. O bizim babamız, bizim bedenimizde yaşayacak anlayışı yani. Bunu okuyunca tutup kolundan gezdirmek daha cazip geldi açıkçası:D

bence çok tatlı. ölüye saygı yok diyorsunuz da, adamlar kaldırıp takım elbise giydirip makyaj filan yapıyorlar. biz mezarlıklara gül dikip mezarları güzelleştiriyoruz, onlar direkt bedenleri :D ölülere bu kadar saygı gösteren toplum, kim bilir yaşayanlara ne kadar saygı gösteriyordur. saygı duydum.

Geri