"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Eğer..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan janet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

janet

Kayıtlı Üye
Eğer
Eğer, herkes kendini kaybedip seni suçladığı zaman, sen soğukkanlılığını koruyabilirsen;

Eğer, herkes senden kuşkulandığında sen kendine güvenip tüm şüpheleri hoşgörüyle
karşılayabilirsen;

Eğer, sabırla bekleyebilir ve beklemekten yorulmazsan ya da iftiraya uğradığında yalana yalanla
karşılık vermezsen ve kin tutana kin duymazsan;

Eğer, düşlere kapılmadan düş kurabilir; düşünebildiğin halde düşüncelerin kölesi olmazsan ve
aynı
zamanda ne çok uysal olup ne de çok akıllıca bir tavırla konuşmazsan;

Eğer, ne kazandım diye sevinir, ne yıkıldım diye yerinir, ikisini de karşılayıp yüzleşebilirsen;
ömür verdiğin şeylerin yıkılışını seyredebilir ve yılmadan onu yine kurmaya çalışırsan;

Eğer, iş işten geçtikten sonra da yüreğini ve bedenini bütün direncinle seferber edip herkesin
vazgeçtiği noktada sen amacına yönelebilirsen;

Eğer, herkesle birlikte olur da, erdemli kalabilirsen ya da krallarla dolaştığın bir durumda,
gururlanıp benliğini ve dostlarını unutmazsan;

Eğer, ne sevgili dostların ne de düşmanların seni incitmezse ve kimseyi hem küçümsemez, hem
de kimseye bağımlı olmamayı başarabilirsen;

Eğer, her günün her saatini, her dakikanın her saniyesini iç rahatlığıyla yaşayabilirsen, bütün
dünya senin olur yavrum ve o zaman artık “ADAM” olduğunu düşünebilirsin.

Rudyard Kipling(1865-1937)

Bunların hepsini yapan var mı burada? Kendimi düşündüm ama sonuç beni ciddi anlamda üzdü..

Teşekkürler sayın janet. :)

Çok güzel bir paylaşım olmuş, teşekkürler sevgili Janet.
Tüm bu yazılanların üzerine;
.Eğer empati kurabiliyorsak,
.Eğer düşene bir tekmede biz vurmuyorsak,
.Eğer yaşanan olumsuzluklara rağmen, hayata bakış açımızı pozitif tutabiliyorsak,
.Eğer oksijeni içimize çekip, minik bir kediye gülümsüyorsak,
.Eğer kapımızı çalan ailemiz, arkadaşlarımız varsa....eğerleri uzatmak istersek, çok eğerlerimiz olur.
.Eğer bunları biliyor ve pratikte de uygulayabiliyorsak; İnsanız demektir.
Tüm eğerleri seviyorum :sifone:

Eğer
Eğer, herkes kendini kaybedip seni suçladığı zaman, sen soğukkanlılığını koruyabilirsen;

Eğer, herkes senden kuşkulandığında sen kendine güvenip tüm şüpheleri hoşgörüyle
karşılayabilirsen;

Eğer, sabırla bekleyebilir ve beklemekten yorulmazsan ya da iftiraya uğradığında yalana yalanla
karşılık vermezsen ve kin tutana kin duymazsan;

Eğer, düşlere kapılmadan düş kurabilir; düşünebildiğin halde düşüncelerin kölesi olmazsan ve
aynı
zamanda ne çok uysal olup ne de çok akıllıca bir tavırla konuşmazsan;

Eğer, ne kazandım diye sevinir, ne yıkıldım diye yerinir, ikisini de karşılayıp yüzleşebilirsen;
ömür verdiğin şeylerin yıkılışını seyredebilir ve yılmadan onu yine kurmaya çalışırsan;

Eğer, iş işten geçtikten sonra da yüreğini ve bedenini bütün direncinle seferber edip herkesin
vazgeçtiği noktada sen amacına yönelebilirsen;

Eğer, herkesle birlikte olur da, erdemli kalabilirsen ya da krallarla dolaştığın bir durumda,
gururlanıp benliğini ve dostlarını unutmazsan;

Eğer, ne sevgili dostların ne de düşmanların seni incitmezse ve kimseyi hem küçümsemez, hem
de kimseye bağımlı olmamayı başarabilirsen;

Eğer, her günün her saatini, her dakikanın her saniyesini iç rahatlığıyla yaşayabilirsen, bütün
dünya senin olur yavrum ve o zaman artık “ADAM” olduğunu düşünebilirsin.

Rudyard Kipling(1865-1937)

Tek kelimeyle harika

Geri