EFT Kullanılarak Sigaranın Bırakılması

Hipnotik

Kayıtlı Üye
Katılım
25 Kas 2011
Mesajlar
11
Tepkime puanı
6
Konum
bende bilemiyorum
İş
askerim anam asker:D
Sigarayı Bırakmak için takip edeceğimiz basit EFT adımları;

1- Sigara içme alışkanlığına sebep olduğunu düşündüğünüz 1-2 olayı hatırlamaya çalışın ya da daha çok hangi durumlarda sigara içiyorsanız not alın. Hatırladığınız bu bilgileri tekniğin başarıya ulaşması için başlangıç noktası olarak kullanacağız. Eğer hatırlayamıyorsanız bu kısmı uygulamanızın dışında bırakabilirsiniz.

2- Sorun ya da duygularınızın yoğunluğunu 1 ‘den 10 ‘a kadar rakamlar ile derecelendirin. Örneğin Stres hissetme 7 gibi. Amacımız çalışmanın sonunda tekrar derecelendirme yaparak sonuca ne kadar ulaşabildiğimizi ölçmek.

3- Şimdi ellerinizi parmaklarınız açık ve avuç içleri birbirine bakacak şekilde göğüs hizasına kaldırın. Önce iki başparmağınızı uçların birbirine 7-8 defa vurun. Bunu çok set bir şekilde yapmayın. Sonra aynı vuruşlara sıra ile işaret, orta parmak, yüzük parmağı ve serçe parmaklar şeklinde devam edin. Avuç içlerinizi birbirine değdirin ve dairesel hareketler yaparak birbiriyle ovuşturun. Bu yarım dakika süren çalışma ellerinizdeki çakra ve meridyenlerin alıcı hale gelmesine ve ellerinizin rahatlamasına yardımcı olacaktır. Ellerinizde biriken stres ve elektrik yükü daha kolay akacaktır.

4- Aşağıdaki Hazırlık (Setup) olumlamasını ve 1 numaralı maddede not aldığınız duyguya referans vererek bir ya da daha fazla tekrar ediniz. Bu olumlama sırasında Karate noktasına işaret ve orta parmaklarınızın ucu ile emin vuruşlar yapmalısınız. Karate noktası, serçe parmağınızın tarafında bileğinizden yukarıda ve elinizin yan tarafına denk gelen yumuşak etli kısımdır.

“Sigarayı terk etmekten şüphe duymama rağmen, derinden ve tamamen kendimi kabul ediyorum.”

Şimdi aşağıda belirtilen noktalara işaret ve orta parmağınızı birleştirerek 5-7 defa kararlı bir şekilde tıplayın. Vuruşlarınız rahatsız edecek sertlikte olmamalıdır. Amaç bu noktalardan geçen meridyenleri uyarmak bloke olmuş enerjiyi akmaya zorlamaktır.

Kaş (Kaşınızın burnunuz ile birleştiği nokta): “TELKİNİNİZ“

Gözün Dış Yanı: “TELKİNİNİZ”

Gözün Aşağısı (Elmacık kemiğinin üstü): “TELKİNİNİZ”

Burnun Altı (Üst dudağın ortası): “TELKİNİNİZ”

Çenenin Ortası: “TELKİNİNİZ”

Köprücük Kemiğinin Aşağısı: “TELKİNİNİZ”

Koltuk Altının Aşağısı: “TELKİNİNİZ”

Başın Tepesi: “TELKİNİNİZ”

5- Derinden birkaç nefes alıp verin. Bedenlerinizde akmaya hazır olan negatif duygu yükünün topraklanmasını kolaylaştıracaktır. Birkaç yudum su için. Gevşemenize ve rahatlamanıza izin verin.

6- İkinci maddeye dönerek hissettiğiniz duygunun şimdiki seviyesini 1 ila 10 arasında belirleyeceğiniz bir numara ile tahmini olarak derecelendirin. Örneğin çalışılan konuda 7 seviyesinde belirlediğiniz stres halen aynı derecede sizi rahatsız ediyor mu? Rahatsızlığınızı azaltmak için tüm süreci ikinci maddeden itibaren baştan alın. Başa dönüp tekrar etmek tamamen sizin hislerinizin azalıp azalmadığı ile ilgili bir kararınızdır.

Bu tekniği bir kaç hafta, günün sonunda tek başına ve sakin bir ortamda yatmadan önce uygulamanızda fayda vardır.

Sigaraya sebeb olan korkular, endişeler, sorunlar ve engeller oldukça çeşitli ve kişiden kişiye değişkenlik gösterdiği için başlangıç seviyesinde verdiğimiz bu örnek çok hızlı bir şekilde sizin sigarayı bırakmanız sonucunu doğurmayabilir. Ancak sigara bağımlılığından kurtulmak için saydığımız negatif duyguların tamamına ilk denemenizde ulaşabilir stres ve gerginlik yaratan sorunlarınızı bilinçli hale getirebilirsiniz. Sonuç olarak sigara bağımlılığından kurtulmak için gerekli temelleri atmış olacaksınız.

(İLGİLİ ARKADASLAR NASIL BİR TELKİN ÖNERİRSİNİZ KONUMA YARDIMCI OLURSANIZ sevinirm...)

Faydalanılan Kaynak:

Darren Hiller is a Stop Smoking Expert, Board Certified Hypnotist & EFT Practitioner.
 
Ü

Üye silindi 56746

hiç denemedim sigara da kullanmıyorum fakat bence sigarayı bıraktıran en etkili yöntem EFT. kardeşim de sigaraya başladı bu arada, süper gerçekten. bunalıma da girdi; benim bunalımım sinir bozucu zannederdim kardeşiminki daha betermiş, öh geldi bir temiz dövsem de rahatlasam
 

moonshine

Kayıtlı Üye
Katılım
20 Şub 2011
Mesajlar
87
Tepkime puanı
108
Keşke sigarayı bırakmak isteseler. EFT için de sonuçta önce bırakmayı istemek gerek. Bizim ev kıraathaneye döndü resmen. Her an cam açık olmasına rağmen o acı koku hiç gitmiyor, iğreniyorum.
 
Üst