"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Düşünmek ( Kısa Deneme Yazısı )

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Üye silindi 15237
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ü

Üye silindi 15237

Düşünmek :

Düşünmek bir olgumudur ? Kavrammıdır ? Teorimidir ? Düşünmek nedir ? Bir türlü
beceremediğimiz şeyin adı düşünmekmidir ? Hayatta onu kullanmadığımız için
kırdığımız binlerce insan, üzdüğümüz binlerce kişi hepsi onun yüzün'den dimi ?
Aslında o suçlu değil suçlu biziz yani nefsinin kölesi olmuş , düşünmekten aciz olan biz
nankör insanlarız . Etrafına hiç baktınmı ? Hiç düşündünmüki ben neyim ? Neden düşünmüyorum ? Neden düşünerek hareket etmiyorum ? Neden olumlu düşünmüyorum ? Neden hep boş
laf konuşuyorum ? Neden düşünmem lazım ? Düşünmek nedir ? Herkes düşünse bugün Dünya
böyle olurmuydu ? Hiç bunları düşündünmü ? Hayatta herkes konuşuyor boş yada dolu
herkes kavga ediyor herkes para , miras , mal , mülk peşinde bunları hiç düşündünmü ?
Ya banane benim sorunummu dedin dimi ? Sen demekki düşünmeyi bilmiyorsun .
Balzac'ın dediği gibi '' Düşünmek görmektir '' ama malesefki biz insanlar bakar körüz
ve düşünemiyoruz . Düşünmek aslında hayat felsefesidir toplumda hep düşünen
düşündüğü vicdan eleğinden geçiren kişiler hep birinci sıradadır . Bunu belki toplumumuz'da göremeyiz ama o kişi çevresinde hep liderdir neden ? Çünkü düşündüğü için aslında düşünmek bir sanattır ve bana göre ve o sanatı her zanaatkar çizemez .

Düşünmek :

Düşünmek bir olgumudur ? Kavrammıdır ? Teorimidir ? Düşünmek nedir ? Bir türlü
beceremediğimiz şeyin adı düşünmekmidir ? Hayatta onu kullanmadığımız için
kırdığımız binlerce insan, üzdüğümüz binlerce kişi hepsi onun yüzün'den dimi ?
Aslında o suçlu değil suçlu biziz yani nefsinin kölesi olmuş , düşünmekten aciz olan biz
nankör insanlarız . Etrafına hiç baktınmı ? Hiç düşündünmüki ben neyim ? Neden düşünmüyorum ? Neden düşünerek hareket etmiyorum ? Neden olumlu düşünmüyorum ? Neden hep boş
laf konuşuyorum ? Neden düşünmem lazım ? Düşünmek nedir ? Herkes düşünse bugün Dünya
böyle olurmuydu ? Hiç bunları düşündünmü ? Hayatta herkes konuşuyor boş yada dolu
herkes kavga ediyor herkes para , miras , mal , mülk peşinde bunları hiç düşündünmü ?
Ya banane benim sorunummu dedin dimi ? Sen demekki düşünmeyi bilmiyorsun .
Balzac'ın dediği gibi '' Düşünmek görmektir '' ama malesefki biz insanlar bakar körüz
ve düşünemiyoruz . Düşünmek aslında hayat felsefesidir toplumda hep düşünen
düşündüğü vicdan eleğinden geçiren kişiler hep birinci sıradadır . Bunu belki toplumumuz'da göremeyiz ama o kişi çevresinde hep liderdir neden ? Çünkü düşündüğü için aslında düşünmek bir sanattır ve bana göre ve o sanatı her zanaatkar çizemez .

Sayın Osmanlı Torunu arkadaşım, denemeni çok beğendim. Gerçekten anlam olarak kendimizi sorgulamamızı sağlıyor. Dediğiniz gibi keşke herkes düşünse, düşünerek hareket etse Dünya daha güzel bir yer olurdu kesinlikle.

Fakat ben sizi bir konuda eleştirmek istiyorum. Dil Bilgisi olarak bir hatanız beni fazlaca rahatsız etti. Soru ekleri cümleden ayrı yazılır her zaman. Noktalama işaretlerinden sonra bir boşluk olur, öncesinde olmaz. Yanlış anlaşılmak istemem, sadece uyarmak istedim. Ayrıca böyle anlamlı yazılarınızı daha çok beklerim. :)

Geri