Ben aksini belirtmedim zaten.İnsanlar elementallerden evrimsel olarak üst basamaktadır.ama mevzu daha ilerde olmak daha iyi olmak değildir.Hepimiz zaten aynı amacı taşıyoruz ve aynı özden geliyoruz.Mesele birlik olabilmekte.Mesele canlı yada cansız her varlığın özünün bir gittiği yerin bil olduğunu görebilmekte.Hiç düşündün mü Melekler insandan daha üstün varlıklardır ama hiç bir zaman bizlere karşı üstünlük arayışı içinde değillerdir.Çünkü onlar evrenin en önemli kurallarından birini biliyorlar ve anlamışlardır.Karşılıksız yani evrene etki etmeden sevme.Sevmek çünkü aynı kökten geldiğimiz için.Sevmek için aynı yere varacağımız için.Sevmek çünkü karşısındaki varlığın ondan altta olduğunu bilse bile nasıl kendi bedenimize değer verip önemsiyorsak o varlığıda öyle sevmek ve değer vermek için.
Not

inlerdeki yada inançlardaki kalıplara takılma.İnançlar kolay anlaşılmak ve insanları düştükleri yanılsamadan en çabuk şekilde kurtarmak için sembolojik anlatımları seçmişlerdir.En büyük tehlike dinlerin bu sembolojisini direkt olduğu gibi anlamaktır.Bizim için zor olanda bu zaten.İnanmaya çalıştığımız çoğu şey yüzlerce yıl önceki insanları uyandırabilmek için söylenmiş ve onlara uygun şekilde dile getirilmiştir.Artık aynı şartlar yok ve insanlar bu yüzden de farklı açıklamaları bekliyor.Ama buna rağmen bu dinleri dogmatik karşılayıp devam edenlerde var.Bu yüzden her düşüncene her anına hatta her nefesine şüphe duy.Şüphe senin mutlak inancını zedelemez.ama sana gerçeği bulmada ve dogmalardan sıyrılmada yardım eder.