La-edri
Kayıtlı Üye
Dua konu başlığı altında bir soru soracaktım, ayrıyetten konu açmak istemedim. Hazır burada görmüşken sorumu eklemek istiyorum.
Bazı dualar kabul oluyor, bazıları olmuyor bu bizim takdirimize kalmış birşey değil. Belirli sayıda ve saatte okunan duaları da demiyorum fakat, ''ağızdan çıkan her laf dua sayılır (olumlu,olumsuz) o yüzden ne istediğinize dikkat edin'' gibi şeyler söylerler bazı insanlar sizde bunu çok duymuşsunuzdur. Yada allah her duayı kabul eder o yüzden ne istediğinize dikkat edin gibi birşeyde olabilir ama anlamışsınızdır umarım ne demek istediğimi. Bu tam olarak nedir?
Yani bazı kişilerin kötülüğünü isteyerek dua edenin duasının da kabul olduğu zamanlar oluyor. Benim bu örneklendirmem sizin dediğiniz rakamlarda ve saatlerde edilen dualar da olabilir bilmiyorum tabi.
Beni bu konuda aydınlatacak birileri var mı.. ? Bu durumu çok merak ediyorum ben. Yada ayrıyetten başka bir yerde başlık mı açmalıyım acaba bunu tartışmak için?
Her dua kabul olur mantigi öyle istedim ve ulastim tazinda degildir, Allah Hayir'dir siz bir sey istersiniz fakat bu sizin icin hayir degildir siz bunu bilemediginiz icin ve sizin icin uygun olduguna kanaat getirdiginiz icin istemis oluyorsunuz, fakat Allah hayir oldugu icin duanizi kabul eder ve istediginizi size vermez. Mantik olarak duaniz kabul olmadi zira istediginizi vermedi, ama vermemekle size hayir olani verdigi icin yine duaniz kabul olmus oluyor.Allah'in sistemi insanin mantigina göre calismiyor ama biz onu mantigimizla anlamaya calisyioruz.
Her dua kabul olur dersek bunu insan mantigi ile anlayamayiz, bir insan ya Rabb dediginde O zaten buyur kulum der, yani herhalukarda cagriniza karsilik verir, dua zaten taleb demek degildir cagri demektir, cagriya o cevab verir, ama bu sizin talebinize cevab verecek karsilik verip yerine getirecek demek degildir.Allah Samed'dir yani bosluk kabul etmeyen salt bir olgu, dua yani sizin bir talebiniz cagriniz bosluga ugramiyor cunki bosluk yok, o yerini bulur bu yuzden her dua kabul görür diye anlasilsin diye insan mantigina indirgenmis bu durum. Fakat kabul gören sey talebiniz degil cagrinizdir.
Esref saati diye bir sey yoktur, dualarin belirli bir takim rakamlarla desteklenmesi de yoktur, yani bu artik dua degildir, bu farkli birseydir.
Kisinin niyeti yani duadaki amaci iyi olsun kötü olsun, bu dua edilen tarafa hak düsmesse o size dönecektir, bu yüzden beddua yapmak tavsiye edilmez, cünki siz kendi zanniniz ile karsi tarafin hak ettigini düsünsenizde hak etmediginde kendinize ok atmis olacaksiniz ve kendinize zarar vermis olacaksiniz.