"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

doluyu kesmek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aysari
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aysari

Kayıtlı Üye
Bu ne kadar bilinen bir uygulama bilmiyorum fakat burda çukurova'da bunu bize anneannelerimiz öğretir.

Yağmur doluya döndüğünde ekinlere zarar vermemesi için sanırım dolu kesilir.Bunu yapmanız için annenizin doğurduğu ilk çocuk olmanız lazımdır.Dolu yağarken camdan çıkın balkonda durun vs elinize temiz bir bıçak alın besmelenizi çekin ve yere düşüp eriyen dolu tanelerine bakıp :

"anamın ilkiyim,
dağlarda tilkiyim
bu doluyu kesiyorum! " deyin ve bu esnada bıçağı keser gibi bir hareketle havada savurun.

Böylece dolu anında yağmura dönüşür ve bazen aniden tamamen kesilir bu bana anadolu cadılarını anımsattığı için bu bölüme koydum böyle yöresel şeyler çok hoşuma gidiyor insanların ihtiyaçlarına göre ürettiği tekerlemeler ve bunlara yükledikleri güç... bu yüzden sizle paylaşmak istedim bunun kökeni şamaniktir diye tahmin ediyorum çünkü hep türkmen köylerinde duyarım bunları..

bende adanadayım :D annem anlatmıştı, dedemin köyünde bir imam dolu yağarken meydana çıkmış eline bıçak alıp dolu kesmiş,üstünede dua okumuş ve dolu hemen kesilmiş. ilginç

aslında çok şaşırtıcı şeyler değil. Bende böyle eski yöntemlere bayılıyorum. güzeş bir bilgi olmuş uzun zamandır dolu yağdıgını göremiyorum ama bir dfa görürsem deneyeceğim

Geri