"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Dolu Yaşa,Boş Öl-Lee Brown

Mefetseger

Elit Üye
Sizin hakkınızda bildiğim bir şey var. Hem sizi tanımıyorum bile. Ama sizde bir ışık var. Asla hayal bile edemeyeceğiniz şeyleri yapacak kabiliyet var sizde. Gereken tüm yetenek ve beceri içinizde. Ama henüz onlara dokunmadınız bile.

Yeni ufuklar açın
Bir kişinin ideal ölümü, etrafında toplaşanlarla beraber dua erdeken yatakta ölmektir. Ama henüz sağlığınız yerindeyken ölüm döşeğinizi düşünecek olursanız, yatağınızın etrafında hayat tarafından size verilmiş olan fikirlerin, hayallerin, yeteneklerin ve becerilerin de hayaletleri bekleşiyor olacak. Ve siz dostlar, bahaneniz ne olursa olsun o fikirleri hayata geçirmediniz. Hayalinizi asla takip etmediniz, yeteneğinizi hiç kullanmadınız. Sizin liderliğinizi hiç görmedik, sesinizi hiç çıkarmadınız, o kitabı hiç yazmadınız. O hayaletler de yatağınızın başında dikilmiş size kızgın gözlerle bakıyorlar. "Biz SANA gelmiştik ," diyorlar. "Bize sadece sen hayat verebilirdin. Şimdi ise, seninle beraber sonsuza dek ölmeliyiz."

Sorum şu: Bugün ölecek olsaydınız, hangi fikirler, hayaller, yetenekler ve beceriler yani hangi hediyeler sizinle ölürdü?

http://www.youtube.com/watch?v=ZwzvRVDFRiw

Şu an ölsem arkamda ne bırakırım? Kimin hayatı tamamlanmış ki? Bütün yeteneklerini kim % 100 kullanabilmiş ki? Ama daha önce bir yerde daha bahsettim sanıyorum. Çok iyi bir psikolog (psikiyatrist değil) ruhsal danışman olmayı isterdim. Hem de çok. Ve çok iyi yapabilirdim. Bu benimle beraber mezarıma gidecek. Kader. Bu açıdan hiç düşünmemiştim. Teşekkürle Sn Meffetseger... :)

Hayallerimiz de zaten henüz gerçekleşmemiş olan fakat gerçekleşmesi gayet de muhtemel olan şeyler değil midir? Kendinizde ki potansiyeli gördükten ve kendinizi herhangi birşeyi yapabileceğinizi inandırdıktan sonra olacaklar sadece zaman meselesidir. Kendinize ne kadar inanırsanız ve hayallerinizi gerçekleştirmek için ne kadar çaba sarfederseniz bu zamanı o ölçüde kısaltabilirsiniz. Siz bunun için adım atın ve motivasyonunuzu kaybetmeyin yeter! O zaman hayallerimize ulaşmak için önümüzde hiçbir engel kalmayacaktır. Hayallerinizin gerçek olması dileğiyle...:cheers2:

Bilmem
Şimdi şu dakika da gitsem ardımda yapmak isteyipte yapamadığım bir şey yok gibi aslında

Hayallerimiz de zaten henüz gerçekleşmemiş olan fakat gerçkleşmesi gayet de muhtemel olan şeyler değil midir? Kendinizde ki potansiyeli gördükten ve kendinizi herhangi birşeyi yapabileceğinizi inandırdıktan sonra olacaklar sadece zaman meselesidir. Kendinize ne kadar inanırsanız ve hayallerinizi gerçekleştirmek için ne kadar çaba sarfederseniz bu zamanı o ölçüde kısaltabilirsiniz. Siz bunun için adım atın ve motivasyonunuzu kaybetmeyin yeter! O zaman hayallerimize ulaşmak için önümüzde hiçbir engel kalmayacaktır. Hayallerinizin gerçek olması dileğiyle...:cheers2:

Eğitim sistemi, çevresel faktörler, aile, toyluğun, ergenliğin verdiği aklı bir karış havadalıklar kendimizin o kadar dışında seçimler yapmamıza sebep olabiliyor ki... dönüp eskiyen yıllara baktığımızda keşke değil ama farklı kapılara koridorlara yönelinseydi çookk farklı şimdilerin olasılığını hissedebiliyor insan. Yaşamın hızında üstünü örttüğün bir ayrıntı. Çok mu önemli? değil elbette. Ama paylaşımdaki gibi büyük resme baktığımızda işlenmemiş "cevherlerin" atıl olması mutluluk verici de değil. Ama hayaller umutlar inşallah baki. Bir gün belki Sn Meffetseger :p Teşekkür ediyorum...:cheers2:

Eğitim sistemi, çevresel faktörler, aile, toyluğun, ergenliğin verdiği aklı bir karış havadalıklar kendimizin o kadar dışında seçimler yapmamıza sebep olabiliyor ki... dönüp eskiyen yıllara baktığımızda keşke değil ama farklı kapılara koridorlara yönelinseydi çookk farklı şimdilerin olasılığını hissedebiliyor insan. Yaşamın hızında üstünü örttüğün bir ayrıntı. Çok mu önemli? değil elbette. Ama paylaşımdaki gibi büyük resme baktığımızda işlenmemiş "cevherlerin" atıl olması mutluluk verici de değil. Ama hayaller umutlar inşallah baki. Bir gün belki Sn Meffetseger :p Teşekkür ediyorum...:cheers2:

Bana göre şu anda bunları yazıp olabilecekleri düşünmeniz bile hayalleriniz için ilk adımı atabileceğiniz zaman hazır olacağınızı gösterir. Bebekken emeklemeye tek tek bacaklarımızı hareket ettirerek başlarız. Bunun için gereken enerji ve istek içimizde bulunur. Sonra bir bakmışız koşmaya başlıyoruz. Hayallerimiz de buna benzer. Sadece o tek bacağınızı kaldıracak gücünüz olsun.

Çevrenizdeki koşulların yapabileceklerinizi ne ölçüde etkileyebileceğini şu an için bilemiyorum. Fakat yapabileceğinizi gördüğünüz an, önünüze çıkan en küçük fırsatı bile kendiniz için kullansanız (belki de hayalleriniz için yeterli bir zaman olmadığını düşüneceksiniz.) birşeylerin değiştiğini, adım adım hedeflerinize yaklaştığınızı göreceksiniz. Bu duruma sanırım en uygun söz Les Brown'a söylenen olacaktır :

''Bir fırsatın olup hazırlıksız yakalanmaktansa, fırsata henüz sahip olmasan da hazırlıklı olmak daha iyidir.''

Yaşamımız boyunca önümüz çıkan fırsatları değerlendirdiğimiz ölçüde istediğimiz doğrultuda ilerleyebiliriz. Çevrenizdeki hayallerine kavuşmuş başarılı insanların öykülerini okuyun. 'En büyük başarılar' güç koşulların içinden çıkıp kendi geleceğini biçimlendiren, kendi yaşam yolunu açan insanların başarılarıdır.

Bütün keşifler, büyük sanat eserleri, dünyayı değiştiren icatlar hep hayal gücünün ürünleridir. Bir hayali hayata geçirmek tanrısal bir güce sahip olmak gibidir.Bu güç ise hepimizde eşsiz olarak bulunandır. Hayal etmenin özünde mevcudu değil daha iyisini istemek vardır. Siz de mevcut olanı değil daha iyi olanı hedef olarak belirlemelisiniz.

Şu an önünüzde bulunan engeller gözünüzde büyüdüğünde Dr. Erdal Atabek'in başarı öyküsünü okumanızı tavsiye ederim.

Geri