marble
Kayıtlı Üye
- Zihin, Baba, Tanrı, Bir ve Aynı olandır. Bunların birliği ise Yaşam’dır.
- Doğanın unsurları nereden gelir ve nerededir? Tanrının iradesi ve öğüdü ile.
- Ateşin tanrısı ve ruh yedi idareciyi oluşturdu. Bunların iradesi ya da yaradılışı Kader ya da Yazgı olarak adlandırılır.
- Tanrının sözü Doğanın arı ve saf işçiliğini getirdi.
- Zihnin isteği doğrultusunda dönüş ve sirkülasyon ortaya çıktı. Havada uçanlar, suda yüzenler oluştu.
- Toprak kendisinden dört ayaklı ya da sürüngen canlılar yarattı.
- Zihin insanoğlunu yarattı. Tanrının yaratıcı işçiliğini görüp anlaması ve kendi başına çalışmaya koyulması gerekiyordu. Böylece insan, jenerasyon ve işleyişin sürdüğü kürede, Baba’sından ayrı düştü.
- İnsan, çifttir; hem bedeni nedeniyle ölümlü hem de özü itibariyle ölümsüzdür. Ölümsüzdür ve her şeyin gücüne sahiptir. Buna karşılık ölümlü olduğu için kadere ya da yazgıya tabii olur.
- Doğa insan ile birleştiğinde, en harikulade mucizeyi doğurur. Ateş ve ruh ile birlikte yedi idarecinin uyumunun doğasına sahiptir. Doğa derhal yedi idarecinin doğalarına uygun olarak erkek ve dişi, ulu ya da yüce yedi insan doğurdu.
- Bu yedilinin jenerasyonu böyledir. Hava dişildir ve su çiftleşmek ister, olgunluğunu ateşten alır, eterden ruhu alır, Doğa insanların türü ve şekli uyarınca bedenleri böyle yaratır.
- İnsan yaşamdan ve ışıktan yaratıldı. Yaşamdan, can ve ışıktan zihin oluştu.
- Ölümlülere neden ölüm reva görülmüş? Bedeninden önce kederli ve kasvetli bir karanlık hüküm sürüyordu; onun karanlığı akışkan bir doğadır. O akışkan doğadan beden algılanabilir dünyaya bağlandı. Ölüm buradan türedi.
- İnsanın bir zihne kavuşmasını sağla ki kendi kendini iyice düşünebilsin, değerlendirebilsin ve bilsin.
- Maddi beden çözülünce, bedenin kendisi değişimi bırakır, sahip olduğu form görünmez hale gelir. Bedenin duyuları kendi kaynaklarına döner. Öfke ve şehvet vahşi ya da akıl dışı doğaya geri döner.