"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Deri hastalıkları (Egzama)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Marissa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Marissa

Kayıtlı Üye
Merhaba vücudumun bazı noktalarında alerji benzeri kabarcıklar oluşup, deriyi sertleştiriyor ve uzun vadede derim dökülüyor. Ardından bu hastalık egzamaya dönüşüyor. Tıpta bunun henüz çaresi yok. Daha önce bir bayan okuyarak bu hastalığın geçmesini sağladı ama 15 yıl sonra tekrar başladı. O bayana ulaşmam imkansız ve ne okuduğunuda bilmiyorum. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim....

Bende de zaman zaman olur,
ellerimi kaçımaktan soyduğumu bilirim.

Bu zaten tekrarlayan bir hastalık.
Deterjanların,sabunların,şampuanların,
bazı fabrik kumaşların etkisiyle olabiliyor.

bende de var ellerim biraz sinirleneyim hemen ellerim batlıyor bütün kremleri denedim piyasadaki malesef hiç biri geçirmedi

doktorların verdiği kremler var ama onlarda kısa vaade'de etkili uzun vaade'de etkili olan bir şey yok maalesef ,

Eşimin de kulaklarında var ve dediğiniz gibi kalıcı bir çözümü yok. ONadron isimli bir damla kullanıyor zaman zaman.. Kötü bir rahatsızlık yani :(

bende de sedef var egzama gibi ben marijuana yani hint keneviri kullandım ülkemizde esrar olarak bilinir kullanımı yasaktır şuan çok iyiyim, mutluyum tavsiye edermiyim hayır sadece kullanırım bir araştır istersen ?

Konu ile pek alakası yok ama bende pahalı bir horoz var.Ayağında deri hastalığı çıktı bende ardıç katranı aldım sürdüm hastalık 3-5 güne geçti sana da tavsiye ederim.

biraz acı hissediceksin ama sürekli nemli tutman gerek egzamanın bulunduğu yerleri vazelin işini görür günde 4 defa 5 defa boş vakit buldukça sür bazı gıdalarda hastalığı ilerletebiliyor hayvansal yağlardan uzak durmalısın baharatlarda tetikleyebilir en önemlisi stres yapmamalısın kesin iyileştiren bir ilaç biliyorum ben bir ara kullanmıştım tedavinin yarısında ilaç raflardan indirildi içeriğinde çok fazla kortizon diye bir madde olduğu için adını şuan anımsayamadık kutusunu bulunca yazarımonu da iyice araştır ama yan etkisi neymiş falan

biraz acı hissediceksin ama sürekli nemli tutman gerek egzamanın bulunduğu yerleri vazelin işini görür günde 4 defa 5 defa boş vakit buldukça sür bazı gıdalarda hastalığı ilerletebiliyor hayvansal yağlardan uzak durmalısın baharatlarda tetikleyebilir en önemlisi stres yapmamalısın kesin iyileştiren bir ilaç biliyorum ben bir ara kullanmıştım tedavinin yarısında ilaç raflardan indirildi içeriğinde çok fazla kortizon diye bir madde olduğu için adını şuan anımsayamadık kutusunu bulunca yazarımonu da iyice araştır ama yan etkisi neymiş falan

Kortizon çok zararlı bir hormon desteği ve metabolizmaya ciddi anlamda zarar verebiliyor. Bi yandan tedavi ederken başka bir düzeni bozuyor. Ciddi anlamda kortizon alımı kilo, aşırı kıllanma, uyku düzeninde bozulma hatta ve hatta beyinde ur oluşumuna kadar etki edebiliyor. Başka bir sebepten dolayı kortizon kullanmak zorunda kaldım ve hala keşke kullanmasaydım diyorum. Diğer önerilerinizi dikkate alacağım Teşekkür ederim....

Ardıc katranı ve vazelini hangi oranda karıstırıyorsunuz arkadaslar?

gunde kac kere uygulamak yerinde olur?

ellere uyguluyorsunuz ama kulak için uygulanmasında bir sakınca olur mu acaba?

Troit hormanlarının düzensizliğide buna neden olabiliyor. tahlil yaptırmak gerekiyor. troit tüm vücudun hormon dengesini sağladığından çok önemli şikayet olsun olmasın kontrol ettirmek gerekli.

sağlıklı günler

Çok geçmiş olsun benimde ellerimde hafif şiddetli egzama var..dterjan ve türevleri şeylere ve asitli şeylere(cola,limon,turşu,domates vb) reaksiyon gösteriyor ve elbetteki en azından beim için stres çok etkiliyor hatta benim hastalıklarımın çoğu stres kaynaklı ülser,egzama büyük ihtimalle sıkıntılı bi döneminizdesiniz ve alerjik bir durumunuzda var stresten uzak durmaya çalışın ve alerji testi yaptırın tekrar geçmiş olsun

Geri