*AnGeL*
Kayıtlı Üye
Bir gun Avrupa'nin unlu sanat merkezi kentlerinden birinde gezen cocugun biri bir vitrinde cok hos bir tablo gorur. Tablo bedeli oldukca pahalidir.
Cocuk bu tabloyu bir sonraki sene abisinin dogum gunune almayi ister ve bir is bulup kit kanaat gecinerek biriktirdigi tum para ile magazaya gider.
Sanslidir tablo hala satilmamistir. Iceri girer ve tabloyu bir sure yakindan izledikten sonra resmi yapan sanatciyi bulur ve "agabeymin dogum gunu icin bu resmi satin almak istiyorum, tum paramda bu kadar" der.
Ressam birsure dusundukten sonra. Resmi paketler ve resmi satar.
Cocuk paketini alir ve tesekkur ederek cikar.
Magazada adamin arkadaslari da vardir ve saskin saskin sorarlar:
"Sen ne yaptin o resmin degeri milyonlar ederdi. Neden bu kadar cuzi bir rakama sattin?"
Adam cevap verir:
''Evet, ben bu resme milyonlarini verecek bir suru insan
bulabilirdim, ancak tum servetini bu resme verecek kac kisi
bulabilirdim?..."
"Gunumuzde insanlar her seyin fiyatini biliyor, fakat hicbir seyin
degerini bilmiyorlar."
-Oscar Wilde
Cocuk bu tabloyu bir sonraki sene abisinin dogum gunune almayi ister ve bir is bulup kit kanaat gecinerek biriktirdigi tum para ile magazaya gider.
Sanslidir tablo hala satilmamistir. Iceri girer ve tabloyu bir sure yakindan izledikten sonra resmi yapan sanatciyi bulur ve "agabeymin dogum gunu icin bu resmi satin almak istiyorum, tum paramda bu kadar" der.
Ressam birsure dusundukten sonra. Resmi paketler ve resmi satar.
Cocuk paketini alir ve tesekkur ederek cikar.
Magazada adamin arkadaslari da vardir ve saskin saskin sorarlar:
"Sen ne yaptin o resmin degeri milyonlar ederdi. Neden bu kadar cuzi bir rakama sattin?"
Adam cevap verir:
''Evet, ben bu resme milyonlarini verecek bir suru insan
bulabilirdim, ancak tum servetini bu resme verecek kac kisi
bulabilirdim?..."
"Gunumuzde insanlar her seyin fiyatini biliyor, fakat hicbir seyin
degerini bilmiyorlar."
-Oscar Wilde