Birşey demedim zaten tartışmaya tartışmak iyidir

Şüra 18 de anladığım kadarıyla bizim tartışmamızdan bahsetmiyor orada bahsettiği sanırım Kıyamet varmı yokmu tartışmasıki o bizim için anlam ifade etmeyen bir tartışma olur çünkü ikimizde Müslümanız kıyamet gününe inanmak zorundayız.Biz daha çok Kuranda Kıyametle ilgili bazı alametlerin olup olmadığını tartışıyoruz heralde bunun sakıncası yoktur çünkü araştırıken neredeyse Türkçe hatim yaptım

)
Doğrudur, Şura-18. ayet meali, dönemin müşriklerinin, Peygamber Efendimizi yalancılıkla suçlayıp, "Bizi korkutup durduğun şeyi hadi şimdi getir" demeleri üzerine nazil olmuştur (başka sebebleri de vardır mutlaka). A'lametlerini tartışmak konusu değil. Hele Deccal'e iman zaruri değil. Ancak Zuhruf-66.ayet mealine dayanılarak, "Kıyamet a'lameti yoktur" demek yanlıştır.
Size bir misal vereyim. "Kadir Gecesi" bilinmez. Bazı Hadis rivayetlerine göre Ramazan ayının son on gününde aranması söylenmiştir. Hatta son on günü eskiden sırf ibadete yönelip, değerlendirmeye, Kadir gecesine isabet ettirmeye çalışanlar olmuştur. Şimdi Hadis rivayetine inanmayanlar için şu önermeyi yapalım. Kadir Gecesi, Ramazan ay'ına ait bir gecedir. Yani 29 veya 30 günlük Ramazan ay'ının bir gecesidir. Ancak Kesin günü bilinmemektedir. Aynı Kıyamet saati gibi yani.
Ancak İşareti, Ramazan Ay'ının bir günü olmasıdır. Ramazan Ay'ının her gününde 30 Kişiden biri, "Bugün Kadir gecesi" demiş olsa, İçlerinden biri Kadir gecesinin gününü doğru söylemiş olur. Bunu doğru söyleyebilmek için, Kadir Gecesinin Ramazan Ay'ının bir günü olmasının a'lametinden faidelenmiştir.
İşte bu şekilde, Kıyamet saatini "tam bilmek" mümkün değil iken, a'lametlerini "yanlış değerlendiren" diğer 29 kişi gibi hata yapabilecek insanlara hitaben, "Siz kıyametin işaretlerini yanlış değerlendirip, yanlış hüküm verdiniz" manası çıkmaktadır. Bu sadece bir yönü. Diğer yönü ise, yine müşriklerin "Cehennem, kıyamet, hesap günü yok, dünya böyle geldi, böyle gidecek, atalarımız yaşadı, öldü, bizler yaşacağız öleceğiz, çocuklarımız dünyayı alacak, ne kıyamet, nede bizden hesap soracağını söylediğin Rab'bin yok, biz böyle bir şey olacağını Beklemiyoruz" demelerindendir.
Yani müşrikler kıyametin "a'lemetini" bile görseler, kıyamet işareti olarak değerlendirmezler. Bunu yine akıl sahipleri a'lamet (işaret) olarak anlar. Neyse, bu kadar.