çok yakin bir arkadaşima ithafen yazdim o kendini bilir :)

  • Konbuyu başlatan angeldream
  • Başlangıç tarihi
A

angeldream

DUA ETMEK....

İsteklerimizi elde etmek için dua etmemizi söylerdi babaannem: Ben de çocuk aklımla ve kendi çapımda yazılı olduğu zaman yüksek not almak için, sözlü günleri sözlüye kalkmamak için, beden eğitimi dersinden not alacaksak hocanın gelmemesi için, babamın işlerinin rast gitmesi için, ailemin sağlığı ve huzuru için dua ederdim..

Yıllar geçti.. Şimdilerde isteklerimi elde etmek için içimdeki gücümü kullanabileyim diye, başıma gelen olayların nedenlerini göreyim diye, hele de bunlar tekrarlıyorsa neyi görmüyorum, hangi dersi almıyorum anlayayım diye dua ediyorum.. Bayağı değişiklik olmuş bende di mi.. :)

Dualarımız sadece “an”da, “şimdi”de gerçeklesir. Eğer birşey gelecekte olsun diye dua edersek, o gelecekte olacaktır, ve o gelecek de muhtemelen gelmeyecektir. Çünkü evren onu erteleyip duracaktır.

Bir şeyler istemek, çaresizlikten, yoksunluğu kabul etmekten gelir; ona sahip olmadığınız anlamına gelir. Bu nedenle hatırlamalıyız ki, "şimdi"de tüm isteklerimizi elde ettiğimizbir gelecek zaten önceden mevcuttur. Tüm yapmamız gereken zaten önceden var olanı şimdiki realitemize çağırmaktır.

Zihinden değil, daima kalpten ve hissederek dua etmeliyiz. İsteğinizi koklayın, tadına varın, dokunun, işitin – onu gerçek yapın. Yaşamımızda dualarımızı tezahür ettirmek için gereksinim duyduğumuz herşeye sahibiz, yeter ki umutsuzluğa düşmeden, gönülden isteyerek dua edelim. “Canım etli biber dolması çekti, olsa da yesek” dediğimizde bunu öyle gönülden söyleriz ki, (çünkü bize göre olabilme ihtimali yüksektir, araba almaktan daha kolaydır mesela) akşam eve gideriz, bi bakarız annemiz etli biber dolması pişirmiş. “Tüh, başka bişey isteseymişim, olacakmış bak” deriz bi de.. :) İşte duanın sırrı da burda, olduğuna inanarak gönülden istemek..

Duamızın zaten önceden yanıtlandığına kayıtsız şartsız güvenerek dua edelim. Ayşenur Yazıcı (hani haber spikeri)'nın söyleşisinde söylediği bir söz vardı. Diyor ki: Kalpten, çok içten bir şey dilediğimizde-istediğimizde Tanrı bunu mutlaka duyar ve ismimizin yanına not eder: "Ayşe’ye bir ev"... Sonra, karamsarlıklarla isyanlarla dolduğumuz bir gün kahrederiz "Hadi canım nerden olacak, olamaz... " Ve Tanrı yine duyar, ismimizin yanına not düşer: "vazgeçti" .. Olduğuna inanarak dua etmek önemli..

Ve son olarak, duanızın tezahürü için teşekkür ettiğinizde ve onu gerçek yaptığınızda, o zaman ona eklenti yapmadan / bağlanmadan salıverin, ayrıntıları ele alması için evrene bırakın. Teşekkür demişken, eylemlerimiz ve dualarımız başkalarını da etkiler. Duanız, sadece sizin için degil, herkesin en yüksek hayrına gerçekleştiği için teşekkür edin.

Ben dua ederken “benim için uygun ve bütünün hayrına olmak üzere” diye başlıyorum. Mesela yeni bir elbise mi istiyorum; bu başlangıca “kırmızı bir elbise aldığım için teşekkürler Tanrım” diye devam ediyorum.

Bu duanın manası şu:
Benim için uygun ve bütünün hayrına olmak üzere: Yeni elbisem bana da herkese de hayırlı olsun;
kırmızı elbise aldığım için: gelecek zamanda değil, zaten var, şimdiki realiteye çağırıyorum;
teşekkürler Tanrım: şükran duygumu gösteriyorum.

Hepimizin duaları bütünün en yüksek hayrına yanıtlanacak şekilde OL’sun..

:)
 

detelinka

Kayıtlı Üye
Katılım
17 Eki 2008
Mesajlar
62
Tepkime puanı
2
angeldream çok güzel bi yazı yazmışsın teşekkürler.bundan sonra bende senin söylediğin şekilde dua edeceğim.zaten içimizdeki gücün farkına varırsak isteklerimizi gerçekleştirmek daha kolay olur.etli biber dolması örneği benimde çok başıma gelir.hatta ya niye sürekli yiyecekle ilgili ettiğim dualar kabul oluyorda iş aşk olmuyor derdim.sebebini daha iyi anlıyorum şimdi:)
 

corpse_girl

Kayıtlı Üye
Katılım
12 Eki 2008
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
çok güzel yazmışsın arkadaşım...bazen ne kadar çok istesekte kalpten,,gerçekten hissederek istemek yetmıyor yine de..ya da benim istediklerimi gelince bi tarafa ayrılıyor..
iyi dileklerin çok güzel..bir an yazını okuduktan sonra gülümseme hissettim kendimden.; )
 

yazboz

Kayıtlı Üye
Katılım
22 Ağu 2008
Mesajlar
119
Tepkime puanı
5
Yaş
2023
amın umarım hepımızın dualrı kabul olur ve ıcımız dekı ıyımserlık ve kabul olacagına daır umudumuz eksık olmaz
 

dmkol

Kayıtlı Üye
Katılım
24 Kas 2008
Mesajlar
4,907
Tepkime puanı
529
İş
Web Master
Budur.Angeldream,gerçekten yazılarında silüetini yansıtabiliyorsun ruhunun.İyi ki birşekilde bu site sayesinde paylaşımım var düşüncelerinle.Siteye de sana da teşekkürler.:)
 

vivalavida

Kayıtlı Üye
Katılım
21 Eyl 2010
Mesajlar
444
Tepkime puanı
122
"...Diyor ki: Kalpten, çok içten bir şey dilediğimizde-istediğimizde Tanrı bunu mutlaka duyar ve ismimizin yanına not eder: "Ayşe’ye bir ev"... Sonra, karamsarlıklarla isyanlarla dolduğumuz bir gün kahrederiz "Hadi canım nerden olacak, olamaz... " Ve Tanrı yine duyar, ismimizin yanına not düşer: "vazgeçti" .. Olduğuna inanarak dua etmek önemli.."

Bu kısmı çok sevdim. :)

Esnek ama daima kararlı olmak dileklerimle, teşekkürler.:)
 

Sultan Mirza

Kayıtlı Üye
Katılım
3 Eki 2010
Mesajlar
41
Tepkime puanı
0
evet kim derse ki ben bunu gercekten istiyorum ve uzerinde calisacagim o olur der atalarimiz.
 

mally

Kayıtlı Üye
Katılım
29 Ocak 2010
Mesajlar
720
Tepkime puanı
225
Bu yazının herkese hayırlı olmasını dilerim :) Çok teşekkürler Angeldream.
 
Üst