bilenveyapankişi
Kayıtlı Üye
Cidden duygularıma tercüman oldunuz tavsiyeleriniz de çok değerli. Eksik olmayınRica ederim ,çok güzel bir konuya parmak bastınız...Ben de size teşekkür ederim...Buradaki bazı arkadaşlarımız ve benim de yaşadığım bir durum...İş dolayısıyla ya da eğitim yüzünden ben de çok yer değişikliği yaşamış bir kişi olarak sizi çok iyi anlıyorum...İnsan bir yerlere giderken yanında birileri olmasını istiyor ama baktım ki birileriyle arkadaş olsak bile herkesi teşvik etmek zorunda kalıyorum...Israr etmek de bana göre değil...Kendiliğinden olan,akışta rastladığımız insanlarla karşılaşmak önemli ve değerli...''Sonra ben de yanıma bir iki dergi alıp yemek yemeye çıkarım ;;bazen de kafamı saracak bir kitap alırım yanıma, kahvemi içerim..''deyip özgürlüğümün tadını çıkardım...Bu benim yaptığım çok iyi bir alışkanlık değil...Sizin isteğiniz ve sorgulamanız normal...Benim de çok sorguladığım oldu ama sonra direnç oluşturduğumu fark ettim..Siz bunu araştırmakta tamamen haklısınız...''Arkadaş edinme''konusu günümüzde gerçekten de zorlaştı...İnsanlar sosyal medya üzerinden tanışmaya başladığından beri ikili ilişkiler de komşuluk ve dostluk ilişkileri de değişti bence...Benim cesaret edemediğim mecralar olduğu için yalnızım sanıyordum ama gerçekten artık çağımızın sorunu haline geldi..Bireyselleşmek ayrı yalnız kalmak ayrı...Sosyalleşme isteği doğamızda var olan ,inkar edilemez bir gerçek....Sosyal bağları kuvvetli insanların hayat hikayelerini de öğrendiğimde şaşırmıştım,insanların bağışıklık sistemi ve ömür uzunluğunu bile olumlu yönde etkileyen bir durum sosyal bağların kuvvetli olması...Siz bu soruları soran ve dışarıda yalnız bir şekilde etkinliklere gidince kendini tuhaf hisseden tek kişi değilsiniz..Bir süre İstanbul'da yaşamıştım,kendi akraba ve arkadaşlarımla bile onların zaman yoğunluğundan dolayı görüşememiştik..İstanbul'da insanlar daha da nazlı oluyor;şöyle ki trafik yüzünden spontane bir şekilde kimseyle buluşamıyorsunuz,mutlaka plan yapmanız gerekiyor zaten...İstanbul bu konuda biraz daha zor...Sebebi kendinizde aramayın yani...Ama yukarıda değindiğimiz gibi sizi hayata bağlayan etkinliklerinizi de çeşitlendirmeyi amaçlayın,sevgiler![]()