"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çocuk eğitimi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aphosiss
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aphosiss

Banlı Kullanıcı
Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum. Anne-babalar için acizane altın değerinde öğütler:

Eğer, bir çocuk sürekli eleştirilmişse;
Kınamayı ve ayıplamayı öğrenir.
Eğer, bir
çocuk kin ortamında büyümüşse;
Kavga etmeyi öğrenir.
Eğer, bir çocuk alay edilip aşağılanmışsa;
Sıkılıp, utanmayı öğrenir.
Eğer, bir çocuk sürekli utanç duygusuyla eğitilmişse;
Kendini suçlamayı öğrenir.
Eğer, bir çocuk hoşgörüyle yetiştirilmişse;
Sabırlı olmayı öğrenir.
Eğer, bir çocuk desteklenip, yüreklendirilmişse;
Kendine güven duymayı öğrenir.
Eğer, bir çocuk övülmüş ve beğenilmişse;
Takdir etmeyi öğrenir.
Eğer, bir çocuk hakkına saygı gösterilerek büyütülmüşse;
Adil olmayı öğrenir.
Eğer, bir çocuk güven ortamı içinde yetişmişse;
İnançlı olmayı öğrenir.
Eğer, bir çocuk kabul ve onay görmüşse;
Kendini sevmeyi öğrenir.
Eğer, bir çocuk aile içinde dostluk ve arkadaşlık görmüşse;
Bu dünyada mutlu olmayı öğrenir

Dorothy Law Nolte

Emeğinize sağlık devamınıda bekleriz efendim.... 3 yaşında oğlum var nasıl davranacağımı bilemiyorum strese çok giriyorum oğluşumdan dolayı.:(

Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum. Anne-babalar için acizane altın değerinde öğütler:

Eğer, bir çocuk sürekli eleştirilmişse;
Kınamayı ve ayıplamayı öğrenir.
Eğer, bir
çocuk kin ortamında büyümüşse;
Kavga etmeyi öğrenir.
Eğer, bir çocuk alay edilip aşağılanmışsa;
Sıkılıp, utanmayı öğrenir.
Eğer, bir çocuk sürekli utanç duygusuyla eğitilmişse;
Kendini suçlamayı öğrenir.
Eğer, bir çocuk hoşgörüyle yetiştirilmişse;
Sabırlı olmayı öğrenir.
Eğer, bir çocuk desteklenip, yüreklendirilmişse;
Kendine güven duymayı öğrenir.
Eğer, bir çocuk övülmüş ve beğenilmişse;
Takdir etmeyi öğrenir.
Eğer, bir çocuk hakkına saygı gösterilerek büyütülmüşse;
Adil olmayı öğrenir.
Eğer, bir çocuk güven ortamı içinde yetişmişse;
İnançlı olmayı öğrenir.
Eğer, bir çocuk kabul ve onay görmüşse;
Kendini sevmeyi öğrenir.
Eğer, bir çocuk aile içinde dostluk ve arkadaşlık görmüşse;
Bu dünyada mutlu olmayı öğrenir

Dorothy Law Nolte

Mabetteki tüm arkadaşların bu tavsiyeleri mutlaka okumaları taraftarıyım. Anne ve babalar hali hazırda faydalanabilirler, gelecekteki anne ve babalar da şimdiden kendilerini hazırlayabilirler.
Sağlıklı bir toplum yaratmak istiyorsak çocuk eğitimine çok önem vermemiz gerekiyor.
Emeğinize sağlık sevgili Aphosiss, teşekkürler.

Mabetteki tüm arkadaşların bu tavsiyeleri mutlaka okumaları taraftarıyım. Anne ve babalar hali hazırda faydalanabilirler, gelecekteki anne ve babalar da şimdiden kendilerini hazırlayabilirler.
Sağlıklı bir toplum yaratmak istiyorsak çocuk eğitimine çok önem vermemiz gerekiyor.
Emeğinize sağlık sevgili Aphosiss, teşekkürler.

Asıl ben sizlere teşekkür ederm duyarlılığınz için;
Haklısın SoNoL arkadaşım, lakin bu konuda ünlü bir eğtimci 'BİR KİŞİYİ DEĞİŞTİRMEK VE EĞİTMEK İÇİN ÖNCE ANNEANNESİNDEN BAŞLAMAK GEREKİR.' der. Ne kadar manidar değil mi? :)

Asıl ben sizlere teşekkür ederm duyarlılığınz için;
Haklısın SoNoL arkadaşım, lakin bu konuda ünlü bir eğtimci 'BİR KİŞİYİ DEĞİŞTİRMEK VE EĞİTMEK İÇİN ÖNCE ANNEANNESİNDEN BAŞLAMAK GEREKİR.' der. Ne kadar manidar değil mi? :)
Kesinlikle doğru, ister Anneanne olsun ister babaanne, onların yetiştirdiği evlatlardır şimdiki anne ve babalar.
Anneanne derken, çocuğun eğitiminde annenin rolü daha fazla, görüşü savunulduğu için öyle denilmiş diye düşünüyorum. Fakat çocuk babayı da model alacağı için, çocuğun ilerde psikolojisinde oldukça önemli bir rolü olacağı için ben kanımca, tüm ebeveynlerin eğitimle yaklaşmaları taraftarıyım.

Anneanne derken, çocuğun eğitiminde annenin rolü daha fazla, görüşü savunulduğu için öyle denilmiş diye düşünüyorum. Fakat çocuk babayı da model alacağı için, çocuğun ilerde psikolojisinde oldukça önemli bir rolü olacağı için ben kanımca, tüm ebeveynlerin eğitimle yaklaşmaları taraftarıyım.

Sana katılmamak mümkün değil. Bununla birlikte, 'anneanne' bahsindeki espri şu bence de; toplumun eğitimi uzun vadeli bir süreç, eğitim maalesef ki bazen meyvelerini hemen veremiyor. Bugün eğitilen çocuklar yarının çocuklarını, onlar da yarının çocuklarını eğiteceğinden işin neticesi yıllar yıllar sonra görülecektir.

Bu arada tüm anne-babalara sevgi ve hürmetler. :) Seametle...

Günümüzde ki çocuklarda bir eğitim karmaşası var.çalışan annelerin çocukları genelde ya babaanne yada annane tarafında yetiştiriliyor büyüklerimizin elinde büyüyen çocuklar anne baba ve büyüklerin eğitim karmaşasından paylarını alıp otorite boşluğunu çok kolay yakalıyorlar ve böyle olunca çocuk ne anneyi dinliyor nede babaanneyi anne kızınca babaanne koruyor ama babaanne daha sabırlı olduğu için hiç kızmıyor sonuçta o çocuk annesiz büyüdüğü için babaanne onun bu sevgiden mahrum kaldığını düşünüp ona iltimaslı davranıyor hal böyle olunca çocuk babaanneyi daha çok benimsiyor ileriki yaşlardada bu etkisini sürdürüyor taaki babaanne torununa hayır çocuğum anneni dinlemelisin deyip anne babayı destekleyene kadar. güzel bir paylaşımdı tşkler

Geri