"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Cinleri neden hep kötü gösteriyorlar?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GabrielAngel

Kayıtlı Üye
Neden filimlerde olsun hikayelerde olsun cinleri kötü olarak anlatıyorlar gösteriyorlar gerçekten cinler kötümü tamam onlarında iyisi kötüsü varda insandan daha piskopatlar yaptıkları gerçekten öyle kötülermi bir çok cinli filim izledim paronormal şeyler izledim dinledim duydum çıkacak filimlerin fragramanlarına baktım hep kötü olarak gösteriyorlar acaba cinler iyi olamazmı belki öbür dünyada bunun hesabını sorarlar neden bizi kötü olarak gösterdiniz diye.
 
İlginç bir soru gerçekten cevabı bende merak ettim.
Ama şöyle bir empati kuruyorum ben şimdi
odamda oturuyorum klimayı açmışım serinliyorum kahvemi almışım oturuyorum tanımadığım birisi evime geliyo ben seni çarıyorum gel diyo
iyide kardeşim sen kimsin ? davette icabet gelmiyo gene gene gene taki gelene kadar bununda empatisini kuruyorum ben gelmiyom kardeşim de get başımdan dedikçe adam evime geliyo seni çarıyom gel gel gel
bukadar ısrardan sonra ben o adama ağzının payını vermeden bırakırmıyım aileden değil arkadaş değil dost değil
tanımadığım birisi gelmiş burda keyfimi bozuyor ona neden iyi davranayım ?

Belki cinlerin kötü görünmesinin sebebi bu olabilir empati kurmadan onlara bakıyoruz, hep biz gelsin istiyoruz onlarda gelicek sanki öyle bir mecburiyetleri varmış gibi
gelmeden rahatta bırakmıyor bizim insan nesli onlarda " sen artık fazla oldun" demezlermi ?
 
Cinlerin de kotuleri vardir iyileri vardir ama egolori çok oldugundan kendilerini tatmin etmek için davetlerde çogunlukla insanlari ozelliklede bilgisi olmadan bu islere girismis cin çagirmayi oyun olarak gorenleri korkuturlar, onlarla alay ederler, zarar vermeye çalisirlar, kendilerini olduklarindan çok daha guçlu, buyuk gosterirler. Kendilerini melek olarak bile tanitirlar insanlara. Insanlarin onlara iltifat etmeleri, ustun olduklarini soylemeleri onlari azdirir ve zarar vermeye tesvik eder.
 
aslında kolay bir cevap ben yazayım;eski zamanlarda cinler insanlara görünür birçok dostluklar ve anlaşmalar yapılırdı.iyi diyince sadece akla müslüman gelmemeli insanlarda da iyi olan fakat namaz kılmayan inanclı kimseler daha cok.eşleştirme durumu değil aslında.hep kötü gösterilmesinin nedeni soyunun şeytandan geldiği düşünülmesi onlar dumansız ateşten.bizler balçık topraktan.şeytan secde etmedi diye kötülüge vadetmesi bütün cinlerin kötü olup davet etmesi anlamına da gelmez.cinler le diğer varlıklarla dost olunabilir bununda tek şartı anlaşmasız cıkarsız davranırsanız.cunki bircok insan birşeyler elde etme pesinde oldugu icin.davet ve icabetlere cevap vermiyorlar kendilerini göstermemelerinin nedenleridir.en şerefli varlık insan olabilir.insan dan önce cinler vardı.en güçlü de cindir.insanları çekememeleri ise bizim onları suanki güclerini elde etme çekememe cabasında oldugu gibidir.ve böyle oluncada cinler kötü gösterilmeye baslandı yapılan bu tür hareketler onlara aksine güç vermekte kötü gösterilmeside onların cıkarlarınadır.
 
en güçlü de cindir.insanları çekememeleri ise bizim onları suanki güclerini elde etme çekememe cabasında oldugu gibidir.

Cinlerin insanlardan guçlu oldugu kanisina nasil vardiniz. AKsine cin degil insan guçludur. Insanin bio-enerjisi cinden fazladir.
 
burda mantık ve kanı kavramları üzerine yazmıyorum.net ve kesin bilgilerle sorulara cevaplıyorum.sana göre öyledir,benim çalısma yıllık tecrübelerime göre böyledir.
 
O senaristin keyfine kalmis :) Aladdin'in lambasindan cikan cin mesela seker, aslina bakarsaniz cinler iyi yine filimlerde müslümanlari terörist yapiyorlar :D
 
burda mantık ve kanı kavramları üzerine yazmıyorum.net ve kesin bilgilerle sorulara cevaplıyorum.sana göre öyledir,benim çalısma yıllık tecrübelerime göre böyledir.

Mantik ve tani kavramlari uzerine yazmadim. Senin tarafindan yazilmis bir yanlisi duzelttim.
 
ortada bir yanlış oldugunu sanmıyorum bayım.yanlışım olursa ben düzeltirim teşekkür ederim.
 
insanlarında şeytanı kabil ama onlarda bizim gibi canlılar cinler ve insanlar imtahandalar yani onlarda bizim gibi iyisi var kötüsü var illa müslüman değil diye kötü olcak halide yok bağzı farklı dinden insanlar bağzı müslümanlardan daha iyi daha cömert yani böyle öcü gibi göstermeleri niye herkez cinlerden korkar ama niye cinler şöyle böyle diyip korku filimleri çekince insanlar korkuyor cinler demezmi neden bizle ilgili yanlış bilgiler verip bizi kötü öcü gibi gösteriyorsunuz demezler mi osmanlı döneminden bir kaç hikaye biliyorum cinlerle ilgili çok iyi olanları var cömert olanları insanlardada kötüler var iyiler var onlardada ama neden genel olarak cinler kötü fln diyiyorlar korku filimlerinde iyi bir cine raslamadım hep kötü.
 
Yani bir insana cin dersen 10 adım geriye kaçar yani cinler neden durduk yere korkutsun zarar versinki verenleri varsada yani insanlarda yok mu kaç tane devlet liderleri var milyonlarca insanın canına kıymış yani hangi bir cin kendi ırkından milyonlarca cini öldürmüşki yani insanlarda piskopatlar katiller hırsızlar yok mu insanlar seni korkutmuyormu zarar vermiyormu neden bukadar korkunç birşeymi gibi anlatıyorlarsa boyutlarına gidip görmüşlermi insanlar gibi aynı sadece görünüşleri farklı ve boyutlar fazla bir fark yok geri kalan çoğu şeyleri insanlarla aynı okadar korkulucak birşey yok insan allah'tan kitabdan korkmaz gider karıncadan cin böcekten korkar çok gülünç birşey allah diyiyoruz bütün cinler padişahlar demonlar var olan herşeyden daha güçlü birşey herşeyi 1saniyede yerle bir edecek güce sahip olan yüce allahtan kork.
 
İzlediğiniz filmlerden bu sonuca vardıysanız, psikopat katilli bir korku filmi izleyerek " insanlar hep kötü mü?filmlerde insanlara hep işkence yapıyorlar, hiç mi iyi insan yok" demem lazımdı.
Onlar sadece bir film, insanların iyisi kötüsü olduğu gibi ayni şey cinler içinde geçerlidir.
 
Ananelerimizin zamanında bu filmler yoktu ama nedense çocuklar öcülerle cinlerle korkutuluyorlardı.Oraya basma çarpılırsın vs..Anne çarpılmak ne?
- ağzın yüzün döner..Eh gelde korkmasınlar insanlar.Öcü olarak tanıldı hep onlar bize..Malesef..
 
Geceleri gelip de karşımızda kocaman simsiyah duran bir varlığa iyi demez hiç kimse :D Ayrıca korku filmi adı üstünde korku filmidir senarist korku filminde yumoş tatlı bir cin mi oynatsın şimdi o da biraz saçma :)
 
Neden filimlerde olsun hikayelerde olsun cinleri kötü olarak anlatıyorlar gösteriyorlar gerçekten cinler kötümü tamam onlarında iyisi kötüsü varda insandan daha piskopatlar yaptıkları gerçekten öyle kötülermi bir çok cinli filim izledim paronormal şeyler izledim dinledim duydum çıkacak filimlerin fragramanlarına baktım hep kötü olarak gösteriyorlar acaba cinler iyi olamazmı belki öbür dünyada bunun hesabını sorarlar neden bizi kötü olarak gösterdiniz diye.

Cevap:İnsanlar kendilerinden farklı olanlardan korkarlar ve dışlarlar.Müzik dünyasından örnek verecek olursam orhan baba gibi halktan biri olarak görülen birisine insalar sempatik yaklaşır ancak hayko cepkin gibi alışılmışın dışında bir tarzla ve müzikle ortaya çıkan sanatçılardan insanlar korkar ve onu dışlarlar.Pop müzik dinleyenlere kimse kötü gözle bakmaz çünkü o müzik popülerdir ancak black metal tarzı dinleyen kişilere genelde kedi kesen cani satanist gözüyle bakılır.Çünkü o alışılmışın dışında.
 
Cevap:İnsanlar kendilerinden farklı olanlardan korkarlar ve dışlarlar.Müzik dünyasından örnek verecek olursam orhan baba gibi halktan biri olarak görülen birisine insalar sempatik yaklaşır ancak hayko cepkin gibi alışılmışın dışında bir tarzla ve müzikle ortaya çıkan sanatçılardan insanlar korkar ve onu dışlarlar.Pop müzik dinleyenlere kimse kötü gözle bakmaz çünkü o müzik popülerdir ancak black metal tarzı dinleyen kişilere genelde kedi kesen cani satanist gözüyle bakılır.Çünkü o alışılmışın dışında.
bu demektir ki cinlerde bizden korkarlar hemde bir rakcının arabeskciden korktuğu kadar :rockon:
 
Bir aslanı veya bir yılanı düşünün.Onlarda film veya kurguların çoğunda, insanlara karşı zarar verici canlılar olarak gösterilir.Ama bu örneğe dayalı olarak, o canlıların kötü olduğu sonucuna varmakta yanlıştır.Onlarında kendilerine has bir yaşayış kültürü ve doğası vardır.Siz bu canlıların yaşam alanına girmek isterseniz, bilinçli veya bilinçsiz olarak onlarla karşılaşırsanız, ya da onlara yakın olmaya çalışırsanız zarar görürsünüz.Bu onların kötü niyetli birer canlı olmasından değil, doğasında bulunan bir gerçeklik olduğu içindir.Eğer iyi bir aslan veya yılan avcısı iseniz onlar size zarar veremez.Tam tersine siz onları esir alırsınız.İşte insan olmanın üstünlüğüde burda gizlidir.Bunun içinde ilim sahibi olmak gerekmektedir.Eğer sizin isteminiz dışında onlar sizi takip ediyor, yaşam alanınıza müdahalede bulunuyor olsalar dahi, bunda sizden veya meskeninizden kaynaklanan bir sebep vardır mutlaka.Hedef siz değilde görüştüğünüz insan veya aile bireyide olabilir.Aynı mekanda bulunmanız bile sizi olası hedeflerden birisi haline getirebilir.Ama tekrar etmek gerekirse bu gibi durumlar o varlıkların kötü olmasından kaynaklandığı için değil,tabiatları gereği insanlara karşı zarar verme potansiyeline sahip oldukları içindir.Korunabilmeyi başardıktan sonra insan için hepsi kötü bir varlık olmaktan çıkıp, birer canlı halini alır.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst