Çıkmazdayım arkadaşlar lütfen bana akıl verin

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aslıı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

aslıı

Kayıtlı Üye
Yaklaşık 8 ay önce internetten biriyle tanıştım sevgilimde vardı üstelik o kadar pişmanımki ölmeyi düşünüyorum. Benim hiç arkadaşım yok o dönem tam 1 sene evden dısarı hiç çıkmadım. ona güvendim herşeyimi anlattım zaten 5 yıldır psikolojik tedavi görüyorum bi takım sorunlarım var o boşlukta bir oyuna başladım orda tanıştık gösterdiği ilgi hoşuma gitti kendimi çocuk gibi hissediyordum görüşmek istedim 8 ay içinde 2 kez görüştük ama ben soğumaya başladım bazı davranışlarından dolayı ve bitirmek istedim ben sevgilimi seviyorum deyince çıldırdı ona herşeyi anlatıcam dedi ve anlattı o da yetmedi hala rahatsız ediyor annemi arıyor onunda psikolojisi bozuldu.konuşmalarımızı kayıt altına almış sevgilime gösterip ona etek giydircekmiş vs. ne yediğimden anlıyorum ne içtiğimden sürekli sigara içiyorum ot gibiyim artık buna bi son vermek istiyorum az daha cesaretim olsa kaybolup gidicem bıktım bu dünyadan ben adi biriyim taşıyamıyorum artık bu yükü

oyun derken insan hayatıyla oynuyonuz hayırdır. benim başımada böyle şeyler geldi suç senindir polise gidip şikayetci olabilirsin anladınmı?

Öyle adamları iyi bilirim. Çekilemez yerlerde zamanla balataları yakacaklarını bilirler. Hapis korkusu yeter ona gidin şikayet edin.

İnsanın savaşması gereken zamanlar olur. Bu böyle bir zaman, pes edip aciz mi olucaksınız? Yoksa savaşıp mücadele mi ediceksiniz?
Çaresiz felaket bir durum değil, üstesinden çok kolay gelinebilir, ben size burdan bir sürü akıl veririm, ama yapabilecek misiniz?
Size akıl değil, cesaret lazım...

İnsanın savaşması gereken zamanlar olur. Bu böyle bir zaman, pes edip aciz mi olucaksınız? Yoksa savaşıp mücadele mi ediceksiniz?
Çaresiz felaket bir durum değil, üstesinden çok kolay gelinebilir, ben size burdan bir sürü akıl veririm, ama yapabilecek misiniz?
Size akıl değil, cesaret lazım...
Ne yapmam gerektiğini artık düşünemiyorum

ne mi yapmak , bence biraz korkmalı ve harekete geçmelisiniz .. gidin şikayetçi olun , yeterince kadın cinayeti ve şiddeti haberleri görüyoruz. siz buna bir dur demezseniz burdan kimse yardımcı olamaz. siz canınızın kıymetini bilip güvenliğinizi sağlamalısınız. korktuğunuzu , birşeyler yapmadığınızı görmek kabullendiğinizi bilmek karşınızdaki ruh hastasına cesaret verecektir. belki kötüsünü düşünüyorum ama sonrası için önleminizi alın şikayette bulunun.

Önce ölüm fikrini atın kafanızdan.Mücadele edip uğraşıcaksınız başka yolu yok.Var böyle tuhaf tipler ama olmuş bir kere.Pişmanlık duymak bişeyi değiştirmez.Buda bi ders oldu size bir daha tekrarlamazsınız,böyle düşünün.Tek bi tavsiyem olabilir;korkak davranmayın ve korktuğunuzu o insana hissettirmeyin,belli etmeyin.Sevgiline söylerim dediğinde ,"sonum olur sakın"gibi ürkek cevaplar vermeyin.Böyle tipler korktukça savunmasız olunca dahada üstüne gelirler.

Günlük hayatta herkesin sıkça başına gelen şeyler. Abartılacak hiçbir şey yok. Numaralarınızı değiştirirsiniz, şahsın numarasını engellersiniz, iletşim yollarını kapatırsınız vs... Olmazsa bir dilekçeye bakar. Kim size hapse girer diye fikir beyan etmişse de hatalı. Hayatınıza yada mal varlığınıza zarar vereceğinden bahsetmiyor ve sadece sevgilinize olanları anlatmakla köşeye sıkıştırıyorsa, tehdidin özel biçimi olan şantaja dahi girmeyebilir konu. İspat gerektirir bu gibi şeyler. Ses kayıtları konusu suç teşkil etmiyorsa delil niteliği taşımaz ve mahkemeler basit suçlar için dinleme kararı falan vermez. Ailenizi mütemadi aramalar olmuyorsa huzur ve sukunu bozma suçunun yasal unsurları oluşmaz. Bu gibi bir şikayetin yaşadığınız yerdeki evrak yoğunluğuna bağlı olarak soruşturması 2-12 ay, kovuşturması ise 6-24 ay kadar sürer. Sonuçta da elinizde somut delil yoksa ya beraat eder yada para cezası alır ve aynı suçu daha önce işlememişse hükmün açıklanması geri bırakılır. Yani özetle sizi daha fazla yıpratır bu süreç. Ancak şikayetinizi verdikten sonra size atacağı boş mesaj bile delil niteliği taşıyacak ve onun aleyhinde kullanılabilecektir. Bu noktada ilk şikayetinizin akabinde rahatsızlık devam ederse ve siz devam ettiğine dair ikinci-üçüncü şikayetlerde bulunmak durumunda kalırsanız tutuklanmasına kadar gidebilir ama ifadeye çağrıldıktan sonra size "Yazıklar olsun.. Sevmiştim seni.. Bıdı bıdı.." tarzı bir mesaj atar ve daha da aramaz diye düşünüyorum. Mahkemeya çıktığınızda da ara soğumuş ve siz kurtulmuş olursunuz, hakim uzlaşma teklif eder, kabul edersiniz dava düşer. Bu tip olaylar genelde böyle noktalanıyor. Kolay gelsin...

Böyle davranışları tamamiyle acz olan insanlar'ın sonu ne zaman gelecek yahu? Bence de polise şikayet edin, telefon numaralarınızı değiştirin. Üstelik yaptığınız hata'dan dolayı da sürekli kendinizi suçlamayın. Adı üstünde "hata" herkes hata yapabilir. Önemli olan bundan pişman olup, bir daha yapmamak. Umarım tez zaman da o herif'ten kurtulursunuz.

Öncelikle şunu söyleyeyim size bu tür insanlar korkutmaktan zevk alır ve baltayı taşa vurana kadarda durmaz,siz şu anki psikolojinizle diyorsunuz ki şikayet edicem de ne olucak ? Şikayet edince 1. gençliği elinden gitme ihtimali var ve bilicekki tehdit şantaj öyle kolay işler değilmiş artık bunu bilmiş öğrenmiş olucak ve sizin içinde " Baksana benden nasıl korkuyor ben onu korkutarak herşeyi yaptırabilirim " diyecek ve bunların sonu hiçbirzaman gelmeyecek birgün güzel bir hayat kurmak isteyeceksiniz ve bu kişi gelip sizi korkutarak bunuda bozmak isteyecek yani siz şikayet etmeyince daha güzel bir hayat gelmeyecekki şikayet ederseniz ama haddini bilicek o içeri girmekle kalmayacak içeride birde güzelce bir ders vericekler ona gardiyanlar duymazdan gelicek vs. içerisi daha beterdir ve adamı kuzu gibi yapar emin olun.
Benimde kuzenimde böyle bir bela vardı asarım keserim diyordu çok şikayet etti yengemler bunu içeride nasıl bir adam ettilerse çıktığında kuzenimi gördüğü yerde U dönüşü yapıyordu resmen.
Çok basit olarak şunu düşünün bu tür kişilere fırsat verirseniz hiçbir zaman size ait bir hayatınız olmayacak
en basitinden annenizin durumunu düşünün siz bunu şikayet etmezseniz size birşey olucak mı korkusuyla yaşıcak kadın hep bence ona bunu yaşatmayın ve şikayette bulunun özel hayata dair şeylerle tehdit etmenin bedeli çok fazladır 6 yıl gibi bir zamandan daha fazladır hemde

Kanuni olarak devletten güvenlik hakkını talep edebilirsiniz bu konular çok hassastır bence kesinlikle polise gidin böyle aptallar o zaman kaçacak delik ararlar onu bir güzel korkutun bakın bakalım nasıl yanınıza yaklaşmaya cesaret eder mi bir daha? :cowboy:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri