Ben saatleri anlamlandırmaya başladığımda sürekli 23.32geçtiğimiz yıllarda New Age akımları furyasında "MELEKLERLE YAŞAMAK" ile ilgili bir çok kitap türemişti. Orada bu tür denk gelen sayıları meleklerin işareti olarak nitelemişti... Tabi ki ben buna pek inanmıyorum. Sadece aklıma geldi anlattım.. : )
İnsan zihni çok gariptir. Hem anlam arar hemde Algıda seçicilik ve Çekim etkisiyle bunu gerçek yapar.
aslında farkında olmadan çok kere bakıyorsunuz. denk gelenleri anlamlandırıyorsunuz. Ya da zihniniz tam o dakika da saate bakıyor. Çünkü içimizde tiktaklar dakilalar saatler saniyesi saniyesine biliniyor... Saate bakmadan saati bilmekle ilgili bazı ülkelerde çalışmalar bile yapıyorlar.
mesela 3 gün arka arkaya alarmla 6.20 de uyanın... 4. gün kendiliğinden 1-2 dakika sapmayla uyanacaksınız.
bu olayı partnerinizle olan olumsuzlukla etiketlemişsiniz işte... ikisi bir araya gelince bu topic ortaya çıkmış. : )
Bu tarz olayları Carl Jung Eşzamanlilik teorisiyle açıklamis. Kuantum fiziginin konusu olan çift yarık deneyiyle de teori destek buluyor. Malum, cift yarık deneyinde gözlemcinin deneye dahil olmasiyla, fotonların hareketlerinde degisim gozleniyor yani fotinlarin bilinci oldugu sonucu cikiyor. Ozet olarak, hic birsey tesaduf degil.