buzprensi89
Banlı Kullanıcı
Şeytan Allah a asi olduktan sonra kovuldu .. Aklıma takılan şu kovulmuş şeytan cennete gezen Hz.Adem ve Hz.Havva yı kandırması değil de Şeytanın cennete nasıl girdiğidir ? Ve hani cennete giren ebedi orda kalırdı şeytan....
Şeytanın cennete girmesine yılan vesile oldu. (el- Vahidi, el-Vesît, 16)
Şeytan Yılanın sakalı arasına gizlenerek girdi. (el-Askeri, Tefsir, 54)
Yılanın karnına girerek sokuldu.(Süfyan es-Sevri, Tefsir, 69)
Yılanın azı dişleri arasına girerek cennete girdi ve ikisini kandırdı.[1] (et-Taberi, Tefsir, I, 236)
Şu delillere bakarsak herşeyi gören Rabbimiz yılanın karnına girmiş şeytanı nasıl görmedi ? Şeytan Allah ı atlattımı ? Şimdi benim annem cennetlik ise ahirette ben onun şalvarının içine girerek saklanıp cennete girebilirmiyim
Ve Adem imtihanı kaybetmeseydi cennetten kovulmamış olsaydı insanların nesli dünya da değil de cennete mi çoğalacaktı..
Müslümanım bu arada sadece düşündüklerimi aklıma takılarınları soruyorum ...Saygılar...
Şeytanın cennete girmesine yılan vesile oldu. (el- Vahidi, el-Vesît, 16)
Şeytan Yılanın sakalı arasına gizlenerek girdi. (el-Askeri, Tefsir, 54)
Yılanın karnına girerek sokuldu.(Süfyan es-Sevri, Tefsir, 69)
Yılanın azı dişleri arasına girerek cennete girdi ve ikisini kandırdı.[1] (et-Taberi, Tefsir, I, 236)
Şu delillere bakarsak herşeyi gören Rabbimiz yılanın karnına girmiş şeytanı nasıl görmedi ? Şeytan Allah ı atlattımı ? Şimdi benim annem cennetlik ise ahirette ben onun şalvarının içine girerek saklanıp cennete girebilirmiyim

Müslümanım bu arada sadece düşündüklerimi aklıma takılarınları soruyorum ...Saygılar...