Cadılar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan makarinas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Valla geçen bu soru soruldu. Urum güzel bi cevap verdi. Anladığım kadarıyla bunu eğer kendi adınıza soruyor iseniz cadı falan değilsiniz. Çünkü bunu sormaya gerek olmayacak şekilde cadı olduğunuzu fak edecek şeyler hissetmeniz ve yaşamış olmanız gerekiyormuş

Cadı tanımı -her ne kadar dişil anlamlar yüklensede- büyü yapan kişiler için kullanılır. Bu durumda bunu yaparsanız cadı olmuyormusunuz? Bu öğrenilecek bir şey, doğuştan gelecek bir şey değil. Tanımım eksik ya da tek taraflıysa, sizde düşüncenizi belirtin lütfen.

Cadı tanımı -her ne kadar dişil anlamlar yüklensede- büyü yapan kişiler için kullanılır. Bu durumda bunu yaparsanız cadı olmuyormusunuz? Bu öğrenilecek bir şey, doğuştan gelecek bir şey değil. Tanımım eksik ya da tek taraflıysa, sizde düşüncenizi belirtin lütfen.
Hem tek tarafli hem eksik :) Ama bizim kültürümüzde algı böyle. Cogunlugun Bakis acisi Pek saygın değil maalesef.

Hem tek tarafli hem eksik :) Ama bizim kültürümüzde algı böyle. Cogunlugun Bakis acisi Pek saygın değil maalesef.

Cevapladığınız için teşekkür ederim. Eh, dediğiniz gibi hem kültürümüzde böyle, hemde sami dinlerin etkisi altında büyüdüğümüz için bu gibi kavramlara taraflı bakıyoruz ister istemez. Herkes kavramlara kendi cephesinden bakıp, ona göre anlam yüklüyor. Bu konularda pek bilgili değilim. Yani cadılık gibi konularda. Araştıracağım, hakkında bilgim olmadığı kavramlara ön yargıyla yaklaşmayı hiç sevmem.

Bu soruyu sormuş olmanız olmadığınız anlamına gelir.
Çünkü ne hissettiğinizi anlarsınız.
aileden gelenekler ile kan ile gelir.
size el verilebilir.
bir coven sırasında vs olabilir.
ben böyle bir aileden geliyorum. Merak ettiklerinizi özelden sorabilirsiniz. Çünkü sitede bunların açıklaması yapıldı kişiler ya araştıramıyor yada farklı farklı sorular soruyor. Zaten bununla ilgili bir yazı hazırlayarak herkesi kurtarıcam :D

Direk rituelleri ezbere okuyup yapmassiniz kendiniz ritüel yazabilecek seviyede olursunuz zaten kendi kendinize hiçbir șey bilmez Ken bile enerjileri yonlendirmeye calișmıș ommaniz gerek.Cogu cadi Ben de dahil cocuklugunda ve bebekliginde bu tarz șeyler yapmiștır.Goruleriniz fazla dir.Dogustan gel en șifa yeteneğiniz olabilir.Buyulerde (varlık siz) basarilisinizdir vb. Ha birde hizli bir gelișim söz konusu bazı beden diși deneyimler yasanir rüya aleminde el alirsiniz metafizik deneyimler

Doğuştan gelir genellikle fakat öğrenilir de. Doğuştan geldiğinde kişi durugörü, duruduyu gibi becerilere sahiptir ve büyü yapmak için gerekli matematiği (evrenin çalışma şeklini) içgüdüsel olarak bilir, hatta çoğu zaman zaman harcamaz bile. Öğrenildiğinde ise bu beceriler olmayabilir fakat teknik meseleleri öğrenir. Doğuştan getiren teknik kısma birebir uymak, uygulamak zorunda değildir zira enerji boyutunda çalışır. Elbette fiziksel ritüel de yapabilir tercih ederse.

Aslında cadı kelimesi hakaret anlamında kullanılıyordu. Şahsen kimse incinsin istemiyorum. Bundan dolayı cadı vb. şeyler demem. Onun yerine, şu, şu yeteneğe sahip kişiler diyorum.

Merhaba,
Cadılık ya da eski kadim dinler zamanında ki adıyla "Ay hükümcülüğü" direkt olarak aileden geçen bir olgudur. Cadılar ile büyücüler arasında ki temel fark, benimsenmiş olunan büyü kaynaklarıdır. Büyücüler güçlerinin Ay ve Güneşin birleşiminden geldiğine inanırlar. Cadılar ise karanlığın ve fısıltıların kendilerini yönlendirdiklerine, güçlerinin karanlığın tanrısı Ay dan geldiğine inanırlar. Cadılık orta diyardan beri süregelen bir geleneğe verilen isimdir aslında. Büyü yeteneğini kötüye kullanan kişilere "Gar" ismi verilirdi. Bu isim zamanla göçlerle birlikte "Cadı" olarak değiştirildi. Cadılık ya aileden genetik yolla geçer ya da miras bırakılabilir. Miras bırakma olayı uzun zamandır, mistik dünyamızda yapılmamaktadır. Cadılık iki şekilde bildirilir kişiye;
1.NREM dönemi bir rüya yolu ile ya da
2.Zihinde ki ve genlerde ki patlamaya hazır güç ile bildirilir.

Bilginize Saygılarımla

Direk rituelleri ezbere okuyup yapmassiniz kendiniz ritüel yazabilecek seviyede olursunuz zaten kendi kendinize hiçbir șey bilmez Ken bile enerjileri yonlendirmeye calișmıș ommaniz gerek.Cogu cadi Ben de dahil cocuklugunda ve bebekliginde bu tarz șeyler yapmiștır.Goruleriniz fazla dir.Dogustan gel en șifa yeteneğiniz olabilir.Buyulerde (varlık siz) basarilisinizdir vb. Ha birde hizli bir gelișim söz konusu bazı beden diși deneyimler yasanir rüya aleminde el alirsiniz metafizik deneyimler
Bu anlattıklarınız bende var.

Geri