Eklediğim çalışma tamamen kendi tasvirimdir, Kesinlik içermez, eleştiriye açıktır. Topladığım bilgilerden bu şekilde bir tabloyu soruyu daha iyi anlatabilmek için hazırladım. Hava elementine geçersek, uyuduğumuzda bilinç farklı bir aleme geçiyor. Bunun farkına, farklı şekillerde varılabilir, benim vereceğim örnek sabah uyandığımda odanın havasız kalmasından dolayı rahatsız olmam. Uyurken bu kokunun farkında olsam büyük ihtimalle uyanır oda hava alsın diye kapıyı açarım ancak bilinç hava elementi ile farklı bir aleme geçmiş oluyor. Başka bir örnekte soba zehirlenmesi, sobadan o zararlı gazlar yayıldığında bilinç orada olsa tepki gösterip hayatta kalabilmek için orayı terkedecek ama nafile bilinç o an orada değil.
Deniz seviyesindeki balık ise hayvansal seviyenin suda yaşayanlar grubunda oluyor, hava elementinin bilinç ve hafızayı etkilediğini doğru sayarsak balık hafızasının düşük olması belki de buna bağlıdır ve belki de bitkilerin hafızası hava aleminde yaşadıkları için balıklardan daha kuvvetlidir.
Cinlerin ise kedi kılığına veya hava seviyesinde yaşayan başka canlı bedenine girdiği söylenir ama balık veya deniz canlısı bedenine girdiğini duymadım sanırım zaten girse ne yapacak orda aldatılan balina eşine büyü mü yaptıracak

O alemdeki canlılarda örtünme utanma vesaire diye birşey de yok.
Biraz dağıldı konu kusura bakmayın maksat yine beyin fırtınası yapmak gelelim sorulara.
Balıklarda fosfor olması acaba hava elementi ile bilinç alemine bağlanamadıkları için bedenlerindeki fosforu tüketemediklerinden midir?
Nefes tekniklerinden maksimum seviyede yararlanabilen öğretiler hangileridir?
Şimdilik bunlar konu açıldıkça belki başka sorularla karşılaşabiliriz.