Bu kağıtta yazılanları açıklayabilecek kişiler var mı

Be Osmanlıca ne Arapça. İkisinede benzetilmeye çalışılmış anlamsız sözcükler. Bir yerden bakıp taklit mi etmeye çalışmış ne yapmış yazan kişi anlamadım. Saçma sapan bir şey. Hiç bir manası yok. Karalama

Merhaba, gönderdiğiniz görseldeki el yazısı metin, Arapça harflerle yazılmış bir aşk büyüsü (celb-i muhabbet) tılsımıdır. Bu tür metinler, belirli bir kişinin sevgisini, ilgisini ve bağlılığını kazanmak amacıyla ezoterik (havas) uygulamalarda kullanılır.

Önemli Not: Bu tür uygulamaların İslam dininde büyü/sihir kabul edildiğini ve kesinlikle haram (yasak) sayıldığını belirtmek önemlidir. Aşağıdaki analiz yalnızca metnin içeriğini ve amacını açıklamak içindir, bu tür uygulamaları teşvik etmez veya onaylamaz.

Metnin Okunuşu (Transkripsiyon)​

Yazı stili ve bazı harflerin bitişik yazılması nedeniyle okuma biraz zordur, ancak metin genel hatlarıyla şöyledir:

Satır 1: شَغَفْتَ شَغَفْ لَهُ شِغَافْ لَكْ قَلْبَكْ لَكْSatır 2: مَحَبَّةْ مَحَبَّةْ وَ مَوَدَّةْ مَوَدَّةْ مَوَدَّتَكْ مَوَدَّتَكْSatır 3: مُسَلَّمَكْ مُسَلَّمَكْ أَنْتَ مُرَادِي أَنْتَ مُرَادِيSatır 4: كَذَلِكَ كَذَلِكَ تُحِبُّنِي تُحِبُّنِي

Metnin Türkçe Anlamı​

Bu metin, bir dua veya ayet değil, belirli kelimelerin tekrarlandığı bir çeşit telkin ve komut metnidir. Kelimelerin literal çevirisinden ziyade, büyünün amacına yönelik yorumlanması daha doğrudur:

Satır 1: "(Sana) tutuldum/tutkunsun, (o kişiye) bir tutkuyla, kalbinin zarı (en derini) senin için, kalbin senin için."Burada geçen "şigaf" (شِغَافْ) kelimesi, kalbi çevreleyen zar anlamına gelir ve bir aşkın kalbin en derinine işlediğini ifade eder. Bu kelime, Kur'an'da Yusuf Suresi'nde Züleyha'nın Hz. Yusuf'a olan tutkulu aşkını anlatırken geçer. Tılsımı yazan kişi, bu ayetteki güçlü ifadeden yararlanmaya çalışmıştır.

Satır 2: "Sevgi, sevgi ve muhabbet, muhabbet. Senin sevgin, senin sevgin."Burada sevgi ve muhabbet kelimeleri, etkinin artması için tekrarlanır.

Satır 3: "(Bana) teslimsin, teslimsin. Benim muradım sensin, benim muradım sensin."Burada karşı tarafın iradesinin alınarak, tılsımı yaptıran kişiye tamamen teslim olması ve onu arzulaması hedeflenir.

Satır 4: "İşte böyle, işte böyle, beni seversin, beni seversin."Bu son satır, büyünün sonucunu bir emir ve kesinlik ifadesiyle mühürler. "Beni sev" bir dilek değil, "beni seversin" şeklinde bir oldurma ifadesidir.

Tılsımın Amacı ve Açıklaması​

Bu metnin amacı, açık ve net bir şekilde bir kişiyi kendine aşık etmek, bağlamak ve iradesini etkilemektir. Bu tür büyülere "Celb-i Muhabbet" yani "Sevgi Çekme" işlemi denir.

Kullanılan Yöntemler:

1. Tekrar (Tekrir): "Sevgi", "muhabbet", "teslimsin", "beni seversin" gibi anahtar kelimelerin sürekli tekrar edilmesi, enerjinin ve niyetin yoğunlaştırılması amacını taşır.
  2. Güçlü Kelimeler: Kur'an'da geçen ve çok yoğun bir tutkuyu ifade eden "şigaf" gibi etkili bir kelimenin kullanılması, tılsımın gücünü artırmaya yöneliktir.
  3. Emir Kipi: Metin, bir istek veya duadan çok, karşı tarafın iradesine yönelik bir emir ve hüküm içerir. "Beni seversin" ifadesi bunun en net örneğidir.
Özetle bu kağıt parçası, hedeflenen kişinin aklına ve kalbine etki ederek onu tılsımı yaptıran kişiye karşı yoğun bir sevgi ve arzu duymaya zorlamayı amaçlayan bir aşk büyüsüdür.

Uzaktan yakından söylediğiniz şeyin alakası yok. Yukadaki kağıt da siz hiç Arapça ya da Osmanlıca öyle harfler ve işaretler gördünüz mü?

çeviri bile yapılamaz çünkü öyle işaret bile yok. Yapay zekalar yorum katıyor benzetiyor. İlla cevap vermek için kendini zorluyor.

Be Osmanlıca ne Arapça. İkisinede benzetilmeye çalışılmış anlamsız sözcükler. Bir yerden bakıp taklit mi etmeye çalışmış ne yapmış yazan kişi anlamadım. Saçma sapan bir şey. Hiç bir manası yok. Karalama
Bunu yazan kişiyi tanıyorum kendisi suya bakan biri kendisine gittiğimde bana yapılan 3 adet büyü olduğunu söyledi elime bir tas verdi tasa suyu doldur otur dedi suyu doldurdum oturdum annemde yanımdaydı kendisi kağıda bazı şeyler yazdı sonrasında söylediklerini tekrar etmemi söyledi tasın üzerini kendi ellerimle kapattım kolunda uyuşma hissedersen söyle dedi kendisinin söylediği şeyleri tekrar ettim kağıtların geliyo diye bir cümle kurdu ondan sonradında aç bi bak dedi ellerimi tasın üzerinden çektiğimde kağıdın birtanesi suyun üzerinde yüzüyordu sonrasında kapat birtane daha var dedi sonra tekrardan onun söylediği şeyleri tekrar ettim kendi yazıp çizdiği kağıtları tasın yanında yaktıktan sonra ellerimi tasın üzerinden çekmemi söyledi tasın üzerine defter kapattık çok sert birşekilde tasa vurdu yani deftere 5 dakika sonra aç bak dediğinde 3 adet kağıt suyun üzerinde yüzüyordu suyun dibi kumlanmıştı bu kağıtlarıda o şeylerden kurtulman için yaptığını söyledi
Not: Defterin her bir yönünü kontrol ettim ger tarafına detaylıca baktım

güzel ilizyon, Anadolu da baya yaygındır bu sahtekarlık türü. Bul karayı al parayıdan farksız bir şey. Şu kağıtları yapan birinin işinde usta olması imkansız. Tabi neye nasıl inanacağınız sizin bileceğiniz bir şey. Kâğıtlarda ne yazıyordu konumuz. Hiç bir şey yazmıyor özeti bu.

Geri